Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-05-10 18:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lūk, vēl moments

vai nav tā, ka tautas, valstis, nācijas nospiedošā vairumā gadījumu solidarizē negatīvas lietas?
nu tur kaut vai tajā pašā beļģijā flāmi solidarizējas pret frankofoniem un otrādāk
amerikāņiem kā savajagas savu nacionālo ID, tā karš pret komunistiem vai teroristiem
latvijā fašisti un migranti, lepnā latgale un rīgas kundziņi
tā var ilgi turpināt

kā mums mācīja socioloģijā, tad, kad (mākslīgi) tika veidotas valstis, galvenais ID faktors bija kopīgais darbs (sekojot maksa vēbera "darba dalīšanai sabiedrībā")
lai cik tas arī dīvaini nebūtu, tad vistuvāk šai teorijai izrādījās PSRS ar saviem piecgades plāniem, stahanoviešiem un sportiskā azarta principu izmantošanu

tad kurā momentā šie principi mainījās?
tie mainījās tajā brīdī, kad ID un pašapziņas veidošana kļuva nevis par, teiksim, cilšu/ģinšu/tautu kopības iekšējo procesu, bet gan par daudzpakāpju politisku instrumentu valdošās (vai arī wannabe)elites rokās

vienkāršāk izsakoties, tauta vairs nav tauta, tā ir elektorāta daļa un tiek uztverta kā elektorāts, tiek mobilizēta kā elektorāts, tiek uzrunāta kā elektorāts, NEVIS KĀ SAIMNIECĪBAS/EKONOMIKAS šūniņa

paskatieties kaut vai uz tizlu, taču klasisku piemēru, kāda situācija veidojas no šādas pieejas - tādi latviešu ultralabējie nācionālisti, kas taisās krievus sūtīt atpakaļ uz maskavu, tā arī nespēj paskaidrot, kurš tad valstī strādās un kurš pelnīs valstij naudu. tāpēc, ka viss šis saimnieciskums viņus absolūti nepiš. viņus piš tikai un vienīgi elektorāts; labākajā gadījumā tas ir stulbums, sliktākajā - varaskāre, tomēr tās anyway jau ir vienkārši aksiomas, dogmas un maksimas, kurām tiek dzīvnieciski sekots.

un nepaskaidrosi, ka par šādu politikānisku pieeju pašidentifikācijai makss vēbers dažiem labiem apgrieztu sprandu - galu galā neviens tā arī nesaprot, ka šī pieeja nenes labumu nevienam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fanija
2010-05-10 19:13 (saite)
tā jau krievi drīkst palikt, bet tad tiem kārtīgi jāsaķemmējas, jārunā latviski un labprātīgi jānojauc piemineklis!!:))

(Atbildēt uz šo)


[info]torch
2010-05-10 19:16 (saite)
nu paga, tu saki, ja izsūtīs krievus, tad nebūs kas strādā. Nebūs takš arī kas tērē, respektīvi - samazinās visi lielumi, ne tikai darbaspēks aizplūst.
Šķiet, ka šībrīža ekonomikai tas pat būtu ļoti izdevīgi, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tiesibsargs
2010-05-10 19:44 (saite)
nē, jo ekonomikai ir vajadzīgs patēriņš. patēriņa samazinājums - not good.

protams, ja vien mēs runājam par kapitālismu. ja par ko citu, tad vispirms jābūt kauč kādai skaidrībai, kas tas ir. krievu aizsūtīšana uz roģinu neiznīcinās kapitālismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2010-05-10 19:53 (saite)
Man liekas, tieši pretēji - nācijas saliedē pozitīvas lietas. Un OPKB beigas krieviem ir ļoti pozitīva lieta. Cita lieta, ka pārējiem tās pozitīvās lietas liekas briesmīgas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]after_dark
2010-05-11 08:40 (saite)
nezinu gan vai pozitīva. pie tā pieminekļa labi ja 10% ir tie, kas tiešām nāk pieminēt OPKB, pārējie, lai iespītētu latviešiem. tāpat kā 16. martā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2010-05-10 21:11 (saite)
karoče kaut kāds assasins creed 2 tev te sanācis

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?