Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-07-10 00:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
illumine beidzot mani izbanoja
to, ka par savu lielo muti es zaudēšu visus savus draugus šeit, tas jā
bet it kā mani tas būtu jebkad uztraucis, runāt to, ko es domāju


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]illumine
2009-07-10 18:23 (saite)
Es arī strādāju nozarē, kas piegādā medicīnas preces valsts slimnīcām, un tu vari nestrīdēties, Stradiņu slimnīca, kas no mums nedēļā nopērk konkrētās preces vairāk nekā uz 1000 Ls, dzīvoja bez līguma no 2007.gada janvāra līdz pat šī gada aprīlim. Valmieras slimnīca dzīvo bez līguma jau no 2006.gada un pagaidām pat neplāno pie tāda tikt. Šādā situācijā viņi itkā nedrīkstētu pirkt, bet pērk. Un es nerunāju par to, kā būtu jābūt pēc likuma, bet par to, kāda ir reālā situācija. Ar to mūsu valsts arī atšķiras, ka pēc likuma mums daudz kas ir skaisti un rožaini, bet ar to likumu pildīšanu ir kā ir. Tāpēc diendienā redzot kāda ir situācija citās nozarēs (mūsu jurists darbojas ne tikai MD&D jomā), man ir ārkārtīgi maza ticība, ka šeit tagad līdz turpmākiem rīkojumiem nenopirks neko, kas ir dārgāks par 1000 Ls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-07-10 18:30 (saite)
nu redzi - slimnīca nav valsts vai pašvaldību iestāde ;)

mums viss finansējums iet caur finanšu departamentu - līdzīgi kā caur valsts kassi - un ja mērs ir pateicis nevienu līgumu, tad finanšu dep direktors par to atbild ar savu krēslu, kā arī jebkurš cits dep direktors, kas pieļautu šādu situāciju

ja tevi interesē pašvaldības (es atkārtoju 0 konkrēti pašvaldības, nevis uzņēmumu vai ko) iepirkumu kārtība, varu sīki un smalki apgaismot, jo līdzīgas lekcijas pasniedzu ES un vietējiem auditoriem, kas nāk auditēt manus projektus

nav - pēc šī rīkojuma nav iespējams neko nopirkt - kaut vai elementāra iemesla dēļ, ka KATRAM maksājumam, kas iet uz finansū departamentu ir jāpievieno līguma kopija ;) kas nāk atpakaļ ar apmakai apstiprinātu bankas izdruku - imposible!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]illumine
2009-07-10 18:33 (saite)
Lai nu tiešām būtu tā, kā tu saki! Nevis pēc 3 mēnešiem parādās informācija, ka kāds kaut kur nopircis 1000 apzeltītas pildspalvas bez līguma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-07-10 18:34 (saite)
vienu ir iespējams (gadā) jo tam nevajag līgumu, bet pietiek ar kases čeku - kur vajag līgumus, tur nekā ;)

bet paklausīties arī man būtu interesanti - tīri profesionālā plāksnē ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]illumine
2009-07-10 18:34 (saite)
P.S. Strados arī ir jāpievieno līguma kopija un itkā nevar pirkt neko, kas nav līgumā, jo aptieka nelaiž cauri. Tikai praksē no 2007.gada slimnīca nebija slēgta un visi operējās pilnā sparā, kaut arī līgums bija beidzies. Veiksmīgi tika pievienota vecā līguma kopija un visu laida cauri. Par tādu situāciju es runāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-07-10 18:37 (saite)
nu tamdēļ jau ir tāds finanšu deps, lai šādas lietas čekotu par visu pašvaldību un nepieļautu patvaļu uz vietām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?