Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-07-15 07:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:quino

1408 (2007, Mikaēls Hēfstrēms)

    Nu, jūs jau paši visu zinat - pēc Stīvena Kinga darbu motīviem, pusotra stunda vienā viesnīcas numurā ar aktieri Kjūsaku (faktiski solofilma un viņš ir malacis!), kritiķi sprauslā un ar pakavu kārpa zemi - ženiāli, ženiāli. Īpatnējs piegājiens horrora žanram, skatītājs faktiski visas šausmas izdomā pats (tā, starp citu, ir vispareizākā un visspēcīgākā modernā horrora metode, atzīstu),  filma lēnām tiek būvēta, saspenss pieaug ar katru sekundi... Zēni un meitenes, lai kritiķi iet dirst. Nekā tāda 1408 nav ne tuvu. Viss notiek ierastajā veidā, kad draugs ik pa brītiņam klusām pieiet jums no muguras un uzsit pa plecu! Vah! Tad aiziet un cēli apsēžas atpūtas krēslā, gaidot nākamo izdevību. Paķer uz izbrīna, durstīšanas metode un nekas vairāk. Visprimitīvākais, ko var šausmenē izdomāt. Tur aizcirtās durvis, te pēkšņi ieslēdzās radio, klišeja uz klišejas.
    Nekādas sižeta būvēšanas arī nav - tā ir kāršu spēle, kurā Hēfstrēms ik pa laikam palaiž apgrozībā kārtējo trumpi. Vai arī atmet nevajadzīgo kreiča trijnieku. Reizēm patiešām ir ģenialitātes uzplaiksnījumi (cilvēks pretējā logā - o, paši redzēsiet!), lai tūlīt atkal pārietu pie bērna raudāšanas tukšā istabā, bet pa logu sāktu krist ārā Harmsa vecenītes. Pēdējo pusstundu jau var vispār paredzēt bezmaz vai pa kadram. Ar visu to, 1408 nebūt nav sūdīga filma, nē. Laba. Vienkārši režisora kreatīva ir par maz. Kaukt gribas. Es būtu uztaisījis visu simtreiz labāk, zub daju. Vot.

in 2007 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apmier. ņurd. / afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2007-07-15 10:46 (saite)
es ar nevaru sajemties shamo pa riktigam nostities-prosta paarshkjirstiju i usjo.. nepavelk..

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2007-07-15 11:40 (saite)
ņepizdi da! ļoti laba filma (operatora darbam paldies neteiksi? aktieri?), pēdējos gados visādi zāģi un hosteļi ir pieradinājuši jūs visus pie blood'n'gore. Ir dažas lietas, kas ir klišejiskas (jā jā, tehnika, kura pati ieslēdzas un izslēdzas), bet tas moments ar sērfingu un pasta kantori? zīme pie durvīm "you are here"? nu lūk, tie momenti arī izvelk. tāpat kā "Darkness" kādus 3 gadus atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-15 11:48 (saite)
moments ar sērfingu un pasta kantori?
--------------------
vot tieši šito momentu esmu redzējis jau reizes piecas. dream in the dream, baigais jaunums (lai arī kruta bija tas, kā tas tika pasniegts - kad sienas sāka dauzīt un ieraudzījām veco, labo ķieģeļu mūri). a gollums ventilācijas šahtā? a bērna raudas un sarunas ar mirušo tētuku? a pa sienas šķirbām tekošās asinis - tas jau ir glooms par žanru. tfu!
zini, kas bija visbailīgākā vieta visā filmā? tā, kurā viņš neatrada blakuslogu, tobiš, kur klasiski staigāja pa karnīzi. tas vienmēr strādā bezotkazna, jebkurā filmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]batou
2007-07-15 11:55 (saite)
nu ja tu šitā sāc, tad jau var teikt ka viss filmas uzstādījums jau ir bijis - spend a nigth in a fucking scary place full of evil.

4 Cietais Rieksts taču arī skatītāji zin, ka Makkleins atkal būs sasmērējies un saskrāpējies un tas taču nepadara filmu mazāk draivīgu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-15 23:47 (saite)
lūk, ja tas būtu ceturtais 1408, es arī neko neburkšķētu pretī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2007-07-15 23:36 (saite)
Sasodīts! Es biju cerējusi, ka būs labāka. Značit, jāskatās uz datora un uz kino iet nav jēgas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-15 23:46 (saite)
zini, tas viss ir baigi subjektīvi. varbūt ar gadiem esmu kļuvis kaut kāds ļoti cinisks ar nenormālām sistēmas prasībām un proporcionāli mazu RAMa apjomu, bet mani nepārliecināja. lūk, batou ir citās domās.
lai arī - ej, droši ej. sajūsmā nebūsi, bet noteikti nenožēlosi. vot, fak, kā man vairs nepatīk cilvēkiem kaut ko ieteikt/neieteikt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]madame_silence
2007-07-16 17:17 (saite)
mani nebaidīja nepatika un garlaikoja

tas viss jau bija redzēts un dzirdēts

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?