Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-06-19 13:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ā, vot, izlasīju Filipa Dika māsterpīsu "Simulacra" (šīs autors man kā zināms aizvieto sintētiskās narkotikas).

nujā, viss po ģelu, elektroniskie politiķi (jā, no turienes arī "Generation P" viss ir nofigačīts), dažas laika mašīnas, 2040.gadā valdība noslēdz līgumu ar reihsmaršalu un populāru Pirmā pasaules kara lidotāju Hermani Gēringu, bet beigās aizmirst, par ko bija līgums un Gēringu nošauj, Kalifornija nonākusi neandertāliešu un kromanjoniešu varā...following me? tipisks Filips Diks.

bet tur ir pāris lappuses, kas ir tik izcilas, ka es nevarēju tās palasīt, jo man no smiekliem bija totāli aizmiglojies skatiens un es rēcu pilnā balsī. vārdsakot, viens no galvenajiem grāmatas varoņiem ir pianists-telekinētiķis, kas virtuozi spēlē klavieres nepieskaroties taustiņiem. pie tam viņš sirgst ar tādām mānijām un psihozēm, ka medicīnas enciklopēdijas klusiņām stūrītī sūkā belomoru, neievelkot plaušās. teiksim, uz viņu ļoti produktīvi iedarbojas reklāma - pēc dezoderanta slavināšanas viņam rodas pārliecība, ka viņš nenormāli smird un ka smirdoņa pat nododas pa telefona vadiem. "Jums šķiet, ka pārējie cilvēki jūs neievēro? Uzvelciet..." - protams, acumirklīga pārliecība, ka viņš ir neredzams un attiecīgi sāk arī uzvesties, utt.

taču īstais moments pienāk brīdī, kad pianists saprot, ka telekinēze - tas nav tikai klavieres klimpināt, var taču viskautko vēl darīt, piemēram pārvietot cilvēku no 28.stāva sešus metrus zem zemes, jā vertikālā stāvoklī. un tā viņš tur progresē ar savu psaiho, kad iestājas storija kulminācija un telpā ieļepato galvenais sliktais ar pistoli rokā, kurš taisās nošaut galveno labo, a tur tieši pianists progresē tēmā "es esmu tu, un tu esi es". to viņš saka galdam. kā rezultātā galds ielido pianista organismā, bet galda vietā nonāk viņa iekšas. sliktais drusku ahujevajet, pianists paskatās uz viņu un hrjasj! - pistole pēkšņi arī atrodas pianista organismā, toties galvenais sliktais tur rokās viņa plaušu. apolitiskais telekinētiķis cenšas labot situāciju, taču neizdodas. "es jums atslēdzu kaut kādu svarīgu orgānu". sliktais nobāl. "oi, fak, es jums atslēdzu vēl vienu. sorrī". vārdsakot, atrisinājums karalisks vienkārši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ld
2007-06-19 14:19 (saite)
labs :)

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2007-06-19 14:22 (saite)
tu neticēsi. es tieši vakar nodomāju, varbūt jāizlasa beidzot simulacra.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-06-19 14:23 (saite)
lieliska, lieliska

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2007-06-19 14:24 (saite)
soļoju uz lavkamirov

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tiesibsargs
2007-06-19 17:47 (saite)
šito bez xanaxa var lasīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-06-19 18:06 (saite)
es neko negarantēju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2007-06-19 18:18 (saite)
Daudzsološi :))
Drukātā formātā vai tīklā lasi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-06-19 18:20 (saite)
grāmatas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?