Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2004-08-11 13:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
KB vakardien izšāva...
ģeniālu teikumu. Karoče, viņa mazgāja traukus un es viņai tikmēr liku mūziku. Uzliku arīdzan Sarah McLahlen visiem zināmo hītu. Viņa pavilkās. Tas es teicu:

- Tu vēl neesi dzirdējusi tehno versiju, tā ir krutāka
- Njā, bet tehno...TĀ IR MŪZIKA VECIEM CILVĒKIEM!

Aizdomājos, ka viņai ir taisnība. Pats jau klausos 90-o sākuma tehno tikai aiz nostaļģijas... Nākamais - dramendbeis iz ded, dab iz ded, visādi tur dauntempo (kas gan man liekas, ka ir ded iznačaļno).

Klausījos Meanwhile Back In Communistic Russia - baigi labs, tāds kā Prolpase, bet ar noizi un postroka dziesmu uzbūvi. Tā atsvešinātā tekstu deklamēšana (un vēl sievietes vokālā) man baigi iet pie sirds.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2004-08-11 14:33 (saite)
Pats tu ded! Katram vecumam savs skaistums. Savā vecuma klasē un svara kategorijā. Ir olimpiskais (māksla), profesionālais (popsa) un amatieru (classic, oldies) sports. Kurš no šiem kandidē uz kapiņiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2004-08-11 16:16 (saite)
Man jau likās, ka tu noreģēsi pirmais. Ded ir domāts tādā nozīmē, ka aiziet no olimpiskā uz amatiersportu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2004-08-11 16:59 (saite)
Sāku vispār nopietni pārdomāt šo fišku. Es attiecos pret industriju, tāpat kā tā attiecas pret mani: un pēc šādas koncepcijas Franz Ferdinand dzīves ilgums ir maksimums gads, jo es klausos faktiski tikai olimpisko kategoriju. Nirvanas ilgums - trīs gadi. Iedomājies, tev ir jābūt ultraģeniālam māksliniekam, lai par tevi kāds fanotu aš veselus trīs gadus!
Tā aprite, par kuru mēs ņirdzam, tiešām eksistē dabā, pie tam bezmaz vai ar stihijas spēku. Kam šodien kaut ko izsaka Cornershop vai Fatboy Slim?! Neko! Vāvere pagriezusies ritenī, klausāmies Scissor Sisters. Galvenais, ka šis vāveru ritenis ir maksimāli negodīgs pret mākslinieku un tikpat maksimāli negodīgs pret patērētāju, jo Fatboyslimu tev pietuvināja MTV, nevis tavs nemirstīgais čujs uz labām grupām. Vot. Būtiski, ka šis process (ar jaunajām grupām, ne vecajiem pterodaktiliem) notiek neakarīgi no tā, vai tu skaties / klausies radio un TV, vai nē. Pat internetā community darbojas pēc šāda principa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2004-08-11 17:19 (saite)
Pirkstu un locekļu sajaukums: sāki ar stiliem, beidzi ar zīmolvārdiem. Es negribu atcerēties vai iegaumēt brandus, es vēlos funkcionāli patērēt mūziku. Un jaunu stilu ienākšana modē ir pieprasījuma radīts process. Galu galā kādu laiku jaunais stils izraisa patīkamu emocionālo kairinājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2004-08-11 17:54 (saite)
Pirkstu un locekļu sajaukums
-----------------------------------------------------------
Prātā Dante iešāvās šajā sakarā, lai arī tur viss bija briemīgāk :)

Es negribu atcerēties vai iegaumēt brandus, es vēlos funkcionāli patērēt mūziku
---------------------------------------------------------
Par ko es arī runāju. Iedomājies, es, mākslinieks, izlieku sirdi un dvēseli laukā, lai kaut kāds vecis kaut kur funkcionāli patērētu to kādu gadu un pēc tam izmestu miskastē kā prezervatīvu. T'fu! Kaut arī es ceru, ka mūziķi rīkojas tikpat ciniski, respektīvi, kāda sistēma, tāda arī mūzika. Vajag jaunu stilu, apnicis esošais? Da divus pirkstus ap asfaltu, sģelajem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2004-08-11 18:10 (saite)
Sorry, neiedomājos, ka arī tu esi mākslinieks.. Ka gribētu tapt novērtēts un ieiet vēsturē. Muziķim ir jāapzinās, ka viņš rada ne maizi vai tiltus būvē, bet izklaidē citus. Un mijiedarbība starp klausītāju un izpildītāju ir savstarpējas attiecību kultūras jautājums. Un muzikas nekontakta izplatīšanas veids neļauj klausītājam veidot kādu īpašu attieksmi pret mūziķi. Tāda ir cena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2004-08-11 18:29 (saite)
Par mākslinieku - tas jau bija joks, kurš ir ietverts arīdzan "Dziļi Klubā" :)
Pareizi pateici par attieksmi; tikai, ja tu nestādi sevi augstāk par entertainment, tu arī nekādas virsotnes nesasniegsi. Vismaz savās acīs. Man jau nu liekas, ka izcili mākslinieki liek publikai (kā parādībai, nevis reālajiem cilvēkiem koncertzālē) virsū nikolaju - nevis kā bydlam, bet kā vienkārši traucējošam faktoram. Galu galā tā robeža ir ļoti neskaidra - KĀ entertainēt cilvēkus. To zina tikai sevišķi apgaismoti ierakstu kompāniju direktori. Kad Becks rakstīja guļamistabā savu "Loser", viņam taču nebija ne minimālākās nojausmas, ko tas enterteinēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]agressor
2004-08-16 11:41 (saite)
papēti šo http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2004-08-16 13:31 (saite)
Zinu, zinu šito linku :) Tiesa, lielas izpratnes par tiem visiem smalkumiem man nav (breikbītu no dauntempo neatšķiru), da i McLahlenas remikss jau nebija tehno, vienkaarshi pateicu pirmo, kas ieshaavaas praataa :p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?