Aprīlis 11., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:35 - Man lūdzu kabinetu
Atceros, ka pa reizei, dažādos romānos un citā prōzā, esmu lasījis, ka ieejot restorānā varoņi mēs pasūtīt kabinetu. Tā teikt, lai var nost no citu acīm pavakariņot, iedzert un apspriesties.
Tādas lietas mūsdienās eksistē? Man kaut kā nāk prātā tikai kaut kādi strip klabi kur varētu moš kādu eventuālu lapdansu ievērtēt atsevišķā kabinetiņā.

Kapēc es par to iedomājos? Es gribu pastrādāt krogā! Un nē - es neesmu startaperis (bez liekām nievām - varbūt es pat tāds vēlētos būt), kas veic savu virtuālo biznesu cau macbook pro iekš double coffee (jo coffee nation nav pieejams). Es strādāju palielas korporācijas Latvijas izmetumā, un gribētu izveikt radošu pēcpusdienu ar kolēģiem.

Kapēc ne ofisā? Ofisā nevar tā atbrīvoties, ne pašam sanāk, ne arīc iti ļauj. Gribās izrauties mazliet citā atmosfērā, saglabājot ofisa iespējas, bet iegūstot arī ne-ofisa ekstras.
Reiz jau mēģinājām - noīrēju es konferenč zālīti lielā izklaides objektā. tur bija projektors un tāfele, pasūtijām picas, varējām breinstormot. Rezultāts nebij tas sliktākais, bet nu atmosfēra nebij nekāda lāgā - tās konferenču zālītes izīrēšana bij tāds pamatīgs sāņbizness tai izklaides vietai un viss nebij īpaši omulīgi.

Tātad - ko es vēlos. Es vēlos krogu kur būtu krogus parastais ar bāra leti, galdiņiem un mūziku. Un būtu kabineti un nodalījumi nodalītākai sēdēšanai. Tā, lai var no rīta psūtīt kabinetu, ierasties ap trijiem, pāris stundas pavadīt ar laptopiem, kafiju, donātiem vienlaikus diskutējot, zīmējot uz waitbordiem un piezīmjblokiem. Tad ap pieciem kabineta durvis pabīdīt vaļējāk, kabinetu pievienojot mazliet vairāk klāt krogam, ielaižot iekšā mūziku un oficiantus ar alus kausiem. Pēc tam vakariņas un ja ir ne tikai darbs bet arī atzīmēšana padomā, tad arī šotu paplātītes.

Kabinetiņus vajadzētu dāzāda izmēra - no mazvientulīgiem - kur diviem trim cilvēkiem pazīmēt uz waitborda un aprunāt līguma detaļas, līdz daudzvietīgiem, kur vidēja izmēra komandai apspriest nākošā nepiespiestā atmosfērā apspriest nākošā kvartāla plānus un atzimēt iepriekšējā panākumus.

Kabineti varētu būt on-the-muša izveidojami - lai teiksim ar starpsienām palielāku telpu varētu dalīt un pārdalīt dažādās konfigurācijās. Pie sienām karinot tāfeles vai gleznas, atkarībā no apmeklētājiem. Protams starpsienām jābūt labām - reiz mums ofisā bij tāda sabīdāma konferenčtelpa - cauri bīdsienai varēja dzirdēt čāpstināšanau, kad blakus cilvēki ēda pusdienas. Šajā gadījumā, tas būtu anakseptabli.

Krogus izvietojumam būtu divi varianti - kāds no daudz ofisu rajoniem, kādu rīgā nav mazums, bet kur parasti ir pieejamas tikai pusdienu-piedāvājums-divi-pieēsmit tipa kafeinīcas, bet krogu nav principā; vai arī Vecrīga/Centrs - lai konferencings var ērti pārvērsties bārkravlingā.

p.s.
viesnīcām parasti ir konferenečtelpas - bet tās ir sterili konferencīgas un lai arī tiešā viesnīcas restorānbāru tuvumā, tās nekādā mērā nerada to krogus brainstorminga noskaņu. cik reizes jūs ar draugiem esat sēdējuši krogā un pēc pirmā alus akt'vii apsprieduši kādu salīdzinoši realizējamu ideju (un pēc ceturtā, ne tik ļoti)? Un ne tikai ar draugiem, bet arī ar kolēģiem un biznesa partneriem.

Tātad, ideja (ja tāda vieta jau Rīgā nav atvērta) tiek izlikta ņemšanai. Ņēmējam jāsolās izsniegt man kabineta kontrmarka uz nākošo finansiālo gadu.

(5 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]mikii
Date:11. Aprīlis 2012 - 09:50
(Link)
vienīgā versija, kas man nāk prātā, ir bombardiera tālais stūris, kurā var norobežoties kāds bariņš cilvēku. bet nu tur parasti gribēs, lai ņem galdu. lai gan, nezinu kā pa dienām, vakarā grib, lai pasūtina zakuskas un tā..
vīgantē ir norobežojams smēķētāju kabinets, pieļauju, ka to var piesavināties pasākumiem.
From:[info]mikii
Date:11. Aprīlis 2012 - 09:52
(Link)
nu jā, laikam jau bija pāragri teikt "vienīgā" :D
From:[info]dzeina
Date:11. Aprīlis 2012 - 10:36

Garāža

(Link)
Es gan tur esmu bijusi tikai uz interviju, virtuve nav ietestēta un pārējais piedāvājums arī nē, bet šķiet, ka tev varētu derēt Garāža, tā, kas pretī I Love You. Tur ir "kabīnes", laikam arī wifi - vismaz sarunām, ko citiem nevajadzētu dzirdēt, ir ļoti labi.
[User Picture]
From:[info]malvine_truse
Date:11. Aprīlis 2012 - 11:23
(Link)
Nu ir jan tie šašliku restorāni kuros ir tās mazās butkas, kas nosacīti varētu kalpot šādiem mērķiem, vienīgi mūzika būs jāpalaiž no kāda laptopa. hehe
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:11. Aprīlis 2012 - 16:57
(Link)
Ideja lieliska. Pie Ulmaņa/Liepājas ir/bija "Zaļais dārzs" (un viņiem ir filiāle uz Deglava ielas), kur ir atsevišķas būdas izkaisītas pa dārzu.
markizs - Man lūdzu kabinetu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

> Martkordraugi
Latest.bml
Politfantāzijas
Politekonomika
Kreatīvi
Dgramatdraugi


> Go to Top