MaKo
Cenzūra 
5.-Nov-2015 03:00 pm
Klau, valsts cenzora amatu vajag atjaunot. Lai sēž mazā kabinetā kaut kur kādā kultūras ministrijas stūrītī un lasa visu, ko izdevuši kaimiņvalstīs. Un ieraksta datu bāzē visu "nepieņemamo". Robežsargiem un muitniekiem un Latvijas Pastam atliek uzmest aci bāzei - un uzreiz uzzin, kuru grāmatu jādedzina. Jā, policistiem arī - ja nu kratot kāda dzīvokli, plauktā stāv nejaukā propagandas grāmata. Āa, vēl vajag sastādīt Aizdomīgo Valstu sarakstu, citādi ar vienu cenzoru nepietiks. Krievija, Baltkrievija, Kazahstāna, kas vēl tur? Man ir aizdomas, ka būtu jāiekļauj arī leišu un igauņu literatūra.
Un administratīvo sodu par lasīšanu. Un glabāšanu. Un ievešanas mēģinājumiem.
Jā vēl jau arī uz tikumību jāpārbauda, citādi skolnieki vēl drusku lasīt prot, daži vismaz. Salasīsies ko netikumisku un būs ziepes.
Ne jau velti Delfi tā cenšas pierunāt sabiedrību, ka nu jau esam ziepēs.
links sperts no Biezpientaures
Comments 
5.-Nov-2015 03:56 pm
Kāds bizantisks aizvainojums par to, ka piesējās viena glumiķa dāvaniņai mazajam cariņam :)
5.-Nov-2015 04:28 pm
Tu zini kaut ko vairāk par Eho Moskvi par mani? Cik atceros, nav gluži vatniku radio...
Šodien piesējās "glumiķim", rīt palūgs tevi savu elektronisko grāmatu sarakstu parādīt.
Es jau neapšaubu to, ka Krievijā tiešām izdod milzu daudz propagandas materiālu. Izdod, pats esmu lasījis un redzējis ekrānā. Daži ir vienkārši baisi.
Bet, ja lokālajiem ierēdnīšiem vai muitniekiem tiks dotas tiesības filtrēt materiālus pēc savām subjektīvajām izjūtām, vāka krāsas un virsrakstiem, tad mēs virzamies uz totalitārismu straujā tempā. Un mani tas baisi satrauc.
5.-Nov-2015 04:34 pm
Nav vatņiku radio, taču jau kādu brīdi nav arī opozīcijas rupors.

Par gadījumu: administratīvs lēmums pieņemts netika, līdz ar to par kādu filtrēšanu ir runa? Nu, muitniece/robežsardze kaut ko paprasīja, viņai kaut ko atbildēja, blabla, toties kāds cacīgs sašutums, bezmaz naids, bloga ierakstā.

5.-Nov-2015 04:40 pm
"kaut ko paprasīja" - jau tas, ka viņai galvā rodas doma, ka viņai ir tiesības vai pienākums filtrēt informāciju nozīmē, ka kaut kas nav labi.
Šo ziņu pamanīji?
5.-Nov-2015 04:51 pm
> jau tas, ka viņai galvā rodas doma, ka viņai ir tiesības
> vai pienākums filtrēt informāciju nozīmē, ka kaut kas nav labi.

No visa tā, kas nav labi, tas ir mazākais.
Turklāt nosacīti mēs draudam būt piefrontes joslā, kur vispār ir bik citi likumi, tajā skaitā uz propagandu.

Paldies, rakstu izlasīju, manas amatiera juridiskās zināšanas liek domāt, ka 90% tur sarakstītā ir blēņas.
5.-Nov-2015 04:53 pm
Nu, Judins jau ar taisnojas, ka pietiek.com esot šo pārpratusi, un runa ir tikai par Speciālo Aparatūru softu. Bet, zinot mūsu advancēto policiju, gan jau izmantos iespēju paziņot, ka tavs smartfons ir dikti Speciāls, un nedodot paroli tev pienākas 2 gadi aiz restēm.
5.-Nov-2015 04:57 pm
Un es viņam piekrītu, šis nu ir tas gadījums, kad LL manāmi pārcenšas. Un imho Tu jauc mūsu policiju ar, nezinu, KGB savos ziedu laikos, jo, tieši zinot mūsu policiju, es atļaušos apgalvot, ka 99% policistu vispār nesapratīs, par ko ir runa, un pārējiem būs ne līdz tam.
5.-Nov-2015 05:06 pm
Pietiek, lai 1% saprastu un smaidot paberzētu roķeles - re, atkal viena papildus iespēja, kā paņemt aiz žaunām kādu nepatīkamu personu...
5.-Nov-2015 05:07 pm
Baidos, ka "nepatīkamu personu" "paņemšana aiz žaunām" notiek stipri retāk, nekā Tev liekas (un nekā vajadzētu no kriminālhronikas viedokļa).
5.-Nov-2015 06:12 pm
man pietika ar 1 reizi, kad mentūra pret mani nepamatoti ierosināja krim-procesu, uz dp sauca pratināt.jebal es tādus pretvalstiskus jampampus!!!
5.-Nov-2015 06:10 pm
muitniecei par šādu rīcību pa galvu vajag! kas tev ibio, māli galvā - tagad jebkurš ments vai cits ar pilnvarām sāks uzdot nesankcionētus jautājumus? tai kazai nebija tāda mandāta ko tādu vaicāt, nahui vispār tāda muitā strādā? apkaunojums valstij.
5.-Nov-2015 04:04 pm
lietas jau allaž var reducēt līdz absurdam.

No otras puses, negribas nonākt gājēju pārejas situācijā.

Gājēja pusē bija likums, gods, prāts un sirdsapziņa, tomēr viņa sašķaidītais līķis nedaudz traucēja to pilnībā izbaudīt.
5.-Nov-2015 05:09 pm
Nezimnu, par ko cepiens, taču atgādināšu, ka demokrātijā cenzūra kā represīva valsts institūcija nav pieļaujama, tāpēc ir nodota politiski aktīvu tautas pārstāvju rokās.
This page was loaded Apr 27. 2024, 4:43 am GMT.