MaKo
Fondī 
1.-Sep-2006 11:58 am
Sagribējās uztaisīt fondī. Trauku Putnelim uzdāvināja uz dzimumdienu, vienreiz jau izmēģinājām ar gatavo fondī no paciņas. Interesanti - obligāti vajag Grijē un Ementāles sierus? Vai kāds vietējā ražojuma neder - Krievijas, piemēram? Tāpat atklāts jautājums par vīnu - mums ir pudeli pussausā, a receptēs tikai sausais minēts - tas nez ir principiāli? Kāds nav Pieredzes Bagāts fondī jomā un nepakonsultēs?
Comments 
1.-Sep-2006 12:34 pm
Man domāt, stresa nav. Tas kā pavārgrāmatā, kur tev izstāsta, ka jākausē lūk šitentas siers, gaļai jābūt vei kastrēta gaiļa (!!!!) krūtiņai, ij vīnam jābūt no konkrētās ražas.

Bet ar parasto vistu, parasto sieru un monastirku viss sanāk tikpat garšīgi. Da kādas tur mūsu nodzertajām garšas kārpiņām nianses...

Siers — ka tik labi kūst, a vīns ja nav gana sauss (un tu to jūti!) — tak piešauj tējkaroti etiķa!
1.-Sep-2006 12:35 pm
Un JA tu to jūti, bija domāts, protams.
1.-Sep-2006 12:49 pm
Tur receptē citrona sula figurē - gan jau ka tas būs gana.
Nekad neesmu sapratis, kāpēc skābs vīns nozīmē sauss vīns. Ir salds - garšīgs - un skābs - negaršīgs.
1.-Sep-2006 12:55 pm
Yp, citrons arī var līdzēt.

Un šito sauso vīnu šarmu es toč arī neesmu sapratis. Bet gan jau ka nianse ir tajā, ka jūzeri šamo bauda kā až mākslu, kamēr mums, plebejiem, vīns tomēr primāri ir šmiga ko ielietot prasības pret šmigu ir divas. Un otrā ir — štob lai garšīga :)
This page was loaded Apr 25. 2024, 2:41 pm GMT.