es pats personīgs ([info]maigs) rakstīja,
@ 2017-05-14 01:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kad man bija 17 gadu un mūsu klases gudrākos prātus iesaistīja neirolingvistiskas pulciņā, kur stāstīja to kādus paņēmienus izmanto līderisma akadēmija un kas ir holotropā elpošana, ļoti precīzi atceros brīdi, kad pateica, ka jebkurā brīdi varam izvēlēties justies savādāk.
Es atceros, kā sūdīgājās dienās vienkārši izvēlējos nedomāt sūdu. manuprāt, ļoti noderīgas zināšanas, jo, šķiet, ka apkārt nevienam šādas spējas nepiemīt, a liekas, tās ir tādas bazālas "tiesību" spējas, kuras pienākas visiem.
a varbūt kombinācijā ar to, ka man ātri apnīk lietas (nu, bļe, arī sūdu apnīk vienā brīdī domāt, ne?), šo klikšķināšanu vieglāk veikt.
un es gribu uzsvērt, ka būt dirsā (apstākļi sūdīgi), ir kaut kas cits kā domāt sūdu.
var būt dirsā un nedomāt sūdu
kaut kā tā




nē, nu baigi rupji sanāca vispār


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]de_profundis
2017-05-14 03:02 (saite)
Nē, visiem šādas spējas nepiemīt, lielākā daļa nespēj kontrolēt prātu, jo ar to identificējas, un skolā neviens nemāca, ka tu neesi tavs prāts. Kā tu saprati, ka prāts ir tikai tavs sekretārs?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dejavu
2017-05-14 06:51 (saite)
mhm, es zinu, ka vispar vajadzetu but izvelei un gribu to praktizet, bet parak biezi prats iet kur grib un neko vinam nevar padarit :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maigs
2017-05-14 14:36 (saite)
tá ir gan. bet, ja tas destruktívi un nevajadajadzígi un kaut káda brídi ar to dramatiski ietekmé dzíves kvalitáti.. noderíga lieta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2017-05-14 14:47 (saite)
ja, man loti noderetu tiesi sobrid :)
Paldies par garo skaidrojumu, skaidrs, ka bez 'darba' neka nebus.
Saksu treneties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]de_profundis
2017-05-14 15:01 (saite)
Man kaut kas mainījās pēc pēdējās vipassanas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2017-05-14 16:44 (saite)
Ja, vipassana man ari ir iedevusi to speju verot emocijas no malas.
Bet ar pratu un domasanu ir savadak :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]maigs
2017-05-14 10:24 (saite)
es nu toreiz tā arī pateica. izmantojot vingrinājumu, tas apstiprinājās.
vajadzēja atcerēties sūdīgu momentu un apdomāt līdz mielēm. visi palika bēdīgi. un tad vienkārši pateica tagad, domāsim par ko citu. toreiz gan vajadzēja domāt par sevi citā, daudz labākā situācijā (intensīvi domāt, vairākas minūtes apsmadzeņot. palika priecīgi.
pēc tam viņš teica - nu un tagad ir jāsaprot, ka mums vienmēr ir izvēle domāt savādāk. un mūsu domāšana ietekmēs mūsu garastāvokli. un tā tālāk. pēc tam es laiku pa laikam praktizēju šito, ka jutos sūdīgi - sākt domāt par kaut ko citu. triks ir tamī, ka prāts atgriežas pie sūdīgās domas, bet tikko pieķer, tā uzreiz atkal domā par ko citu. vienā brīdī pēc šitādas piecreizītes prāts "aizmirst" vismaz uz to brīdi

Kad J. mani pameta pirmoreiz tos gadus atpakaļ, protams bija drausmīgi sūdīgi. un es NEgribēju par viņu domāt. es novēroju savu domāšanas intensitāti par viņu 4 nedēļu laikā. vingrinoties ar šo paņēmienu x reižu skaits dienā, kad par viņu iedomājās samazinājās dramatiski. sākumā tikai ar varu pielietots šis gājiens, vēlāk daudz vieglāk tā pārslēgšanās, jo es piefiksēju, ka tiešām jūtos daudz labāk, ja vienkarši nedomāju par viņu.

starp citu, es arī nesaku, ka skumjam ir būt slikti vai kaut kā tā. skumja es bija visu to laiku arī nedomājot par viņu.šo es redzu atseviški no tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]miligrami
2017-05-15 14:57 (saite)
offt, bet man tikko nācās iziet cauri diviem albumiem "Kāzu fotosesesija LV stilā" un nespēju par tevi ieiedomāties. tagad mēģināšu aizmirst redzēto :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]maigs
2017-05-18 10:16 (saite)
vispār tas ir lielisks "reality check" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?