mafia ([info]mafia) rakstīja,
@ 2014-08-11 19:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nopirku National Geographic žurnālu, tur bija par moderno badu Amerikā. Kā vidusmēra pilsoņi pelnot 2000USD mēnesī nespēj pabarot savus bērnus un paši sevi, jo labāk nopērk mašīnu, TV, gadžetus un normāla ēdiena vietā rij pusfabrikātus vai fast-food, jo viņiem nepietiekot laika lai gatavotu mājās. Omg, kā cilvēki var būt tik stulbi? Ciest badu, jo paši slinki??? Un viena bilde, kur paraksts aptuveni tāds - šai ģimenei bieži vien mēneša beigās pietrūkst pārtikas, viņi saņem palīdzību no kkādas pārtikas bankas, bet bildē uz riktīgi netīras virtuves grīdas sēž divi bērni ar ēdiena šķīvi un kko ākstās, kamēr trešais jau piecēlies kājās un iekāpis savā neizēstajā šķīvī... Un viņam nebija zīdaiņa vecums, bet saprātīgi ~10gadi... Wtf kas tur notiek ar tiem cilvēkiem?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]banderlogs
2014-08-11 20:21 (saite)
tas viss sāls slēpjas tajā, ka normāls ēdiens Amurikā tiešām maksā vairāk nekā pusfabrikāti, līdz ar to aptaukošanās arī ir lielāka problēma trūcīgo cilvēku aprindās. neba par slinkumu runa, bet gan par kvalitatīva un nedārga ēdiena trūkumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]santa_be
2014-08-11 20:22 (saite)
+1, draudzene kādu mirkli pa Vašingtonu padzīvojās- citētās svaigas gaļas, dārzeņu cenas bija diezgan iespaidīgas. Salīdzinoši drebes un gadžeti maksā visnotaļ kapeikas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mafia
2014-08-11 20:26 (saite)
Nu tur bija ielikts piemērs, ko var nopirkt par 10 dolāriem. Vai nu vienu ēdienreizi makdonaldā vai arī 2l piena, pupiņas, kukuli maizi, paprika, 2 banāni, 2 vistu stilbi, brokolis. Izklausās, ka te ir runa par slinkumu un negribēšanu bik piedomāt un saplānot...
Tas, ka ir rajoni, kur vispār nav pārtikas veikali pilsētā, arī taisnība, bet nu kamòn!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]banderlogs
2014-08-11 21:10 (saite)
pilnīgas muļķības. par 10 dolāriem tādu kvantumu pārtikas nevar nopirkt, to nu es saku no pieredzes.
turklāt šādi it kā ''fakti'' riņķo apkārt pa internetiem jau vismaz gadus piecus un tā ir vienkārši novecojusi informācija. gribas jau domāt, ka visi resnie ir vienkārši slinki, bet diemžēl tā nu gan nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-08-11 21:55 (saite)
Meli un huiņa. Dzīvojo Toronto - par 10 dolāriem to nopirkt nevar, arī Maxima tipa veikalā nevar. Teorētiski varētu vienīgi tad, ja visas preces būti nocenotas (turklāt tām jābūt lētākā un ķīmiskākā gala precēm enīvei).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-08-11 22:02 (saite)
Lūdzu, iečeko Maxima tipa veikala maizes cenas Kanādā: http://www.metro.ca/flyer/index.en.html

Ņem vērā - ja gribas pirkt labu maizi, bez ķīmijas un tamlīdzīgi, tad par apmēram puskilogramu smagu kukuli maksāsi kādus 8 dolārus. Un tādu maizi tajā Metro nopirkt nevar arī tad, ja gribētu. Tikai speciālos eko-šmeko veikalos, uz kuriem daudziem nāktos braukt ar sabiedrisko, kam var pieplusot vēl 6 doļikus par braucienu turp un atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kalnietis
2014-08-12 00:54 (saite)
Visādas dumības ne tikai ar pārtiku. Ja var ticēt šim rakstam, tad amerikāņi kā valstiska institūcija ir galīgi saspiedušies:
http://www.healthy-holistic-living.com/people-arrested-collecting-rainwater.html?t=UBNH

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?