Mīļās muļķībiņas - Pārkopēts no Stihijas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Jūlijs 2., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:40 - Pārkopēts no Stihijas
"Tagad paturpināsim. Līdz rudenim cilvēki sāks saprast, ka uz valsti nevar paļauties pilnīgi nekādā veidā. Cilvēki sāks organizēties. Katrā ciemā un pagastā cilvēki sapulcēsies uz regulārām sapulcēm, sauktām par kopmielastiem, jo katrs nāks ar savu groziņu un apspriedīs kopējas izdzīvošanas perspektīvas savā reģionā. Cilvēki izvērtēs savus aktīvus un resursus un precīzi sāks plānot to kopēju izlietošanu. Piemēram - Jānim ir traktors, ko banka grasās atņemt. Visi kaimiņi metīsies aizstāvēt Jāni un neļaus traktoru atņemt, jo ar to visi varēs nākamo pavasari apstrādāt laukus. Tiks plānots ko un kā stādīt, sēt, lai varētu sadalīt visiem pienākoši. Pensionāri kopīgi pieskatīs ciema bērnus un bezdarbnieki skolotāji tos apmācīs. Vecāki par skološanu varēs norēķināties arī ar pārtiku, malku un apģērbu. Protams, visus līdzekļus cieminieki paturēs pie sevis. Valsts vēl mēģinās kaut kā iejaukties, bet visi šie mēģinājumi apstāsies, jo represīvajos orgānos strādājošie arī ir tikai cilvēki, kuru radi dzīvo laukos un visiem ir noriebusies šī kārtība.{..]"

Lūk, es tieši šitā arī domāju! Un domāju, ka agrāk vai vēlāk katrs pats līdz tam nonāk, visi to sapratīs, kas vēl nav sapratuši!
Mūsu būs daudz, mēs strādāsim, viss notiksies! Tam ir jātic un to ir jāsaprot!!

(14 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:2. Jūlijs 2009 - 20:54
(Link)
Nu redz, nav jau vairs 17. un pat ne 19. gadsimts. Robežas vaļā, gribi - brauc un dzīvo normālu dzīvi. Kas to var, protams, ne jau visi pensionāri, bet jaunieši... Kāda te nākotne? Kaut kā nebūt knibināties, knakstīties un izdzīvot?
Patriotisms ir novecojis jēdziens, vismaz priekš manis. Ir manas mājas, ir tuvinieki, bet patriotisma nav.
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:2. Jūlijs 2009 - 23:22
(Link)
patriotismu Tev neviens neiedos skaisti iesaiņotu. Tas rodas tad, kad sajūti, ka arī pats esi ko darījis savas zemes labā, nevis skrējis prom, lai tikai nekas nebūtu jādara.
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:2. Jūlijs 2009 - 23:36
(Link)
Nu un priekš kam tas patriotisms? Lai dzīvotu kā Āfrikā, kur nav skolu un slimnīcu? Taču citi laiki pienākuši. Turklāt kāda jēga, ja tūkstoši dara labu, maksā nodokļus, bet atnāk pāris prātvēderi un visu sabāž savās kabatās. Tās ir vējdzirnavas. Tad labāk darīt tur, kur to novērtē un nopelni cilveka cienīgu dzīvi nevis kur visu laiku tiec apzagts un dzīves kvalitāte ir vienkārši... drausmīga, un tas neuzlabosies tuvākos 3-5 gadus.
Kads patriotisms, ja valstī zemes izpārdotas skandināviem, skandināvu bankas pamazām konfiscē nekustamos īpašumus, par ko cilvēki nespēj nomaksāt kredītus? Kads patriotisms? Ar dakšām iet ieņemt Saeimu? Te ir izmisums ne patriotisms.
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:3. Jūlijs 2009 - 00:58
(Link)
prātvēderus paši izvēlējāmies un ievēlējām. un joprojām nez kāpēc tos pašus vēlam. kas ir vēl svarīgāk - kāda Tauta, tāda Valdība un tur nu diemžēl neko nevar līdzēt. Paši vien gribējām tikt pie ātrās naudiņas visu nopārdodot, ko vien iespējams un aizsperoties uz Lielpilsētu labākai dzīvei, nevis padomājot, ko varētu darīt.
un pirms kliegt uz citiem, ka zog, sākumā jāpaskatās pašam uz sevi, vai tad nu nekad un nevienu reizi neesi ko nozadzis, vai aldziņu aploksnē saņēmis, vai kaimiņa jāņogās ielicies.

un Tur, kur to novērtē, viss attīstības process ir bijis gadsimtiem ilgi, nevis knapu 20 gadiņu laikā jāiedibina mistiska labklājība, kad neviens tautietis īsti nezina, ko pats vēlas saņemt un, galvenais, ko ir gatavs Dot, lai šo labklājību sasniegtu... visiem ir skaidrs, ka viņiem ir Tiesības ko saņemt, bet, kad tiekam pie Pienākumiem, tad gan tā švaki...

galu galā, cerams, ka tomēr nāksim pie prāta un sapratīsim, ka visu mūžu uz kredīta dzīvot nevar un nenoniecināsim to, kas mums tomēr ir dots un iemācīsimies to izmantot paši savā labā. ātri, protams, tas nenāks, jo tā tas nevienā sapņu zemē nav noticis.

protams, var jau skriet prom uz turieni, kur jūties novērtēts, bet lielākoties visi skrējēji metas atpakaļ, kad redz, ka situācija ir uzlabojusies, un tad gan klaigā, ka tā esot Viņu zeme. Tā kā īri ļoti veiksmīgi emigrēja 80tajos un tagad metas atpakaļ.

svarīgākais ir tas, lai cilvēks jūtas mierā pats ar sevi un savu sirdi.
[User Picture]
From:[info]str
Date:2. Jūlijs 2009 - 20:56
(Link)
nebūs tā
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:2. Jūlijs 2009 - 21:04
(Link)
ko tad Ukrainji miljoniem badu mira taa vietaa, lai buntotos 30. gadaa? Situaacijaa, kad muszii nost pasza dzimtene ir gruuti saprast kur iisti ir ienaidnieks pret ko buutu jaaorganizeejas
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:2. Jūlijs 2009 - 23:27
(Link)
:D labs salīdzinājums, tikai gaužām neatbilstošs.
Labāk būtu visi kopā organizējušies un domājuši kā no tā visa tikt laukā un ko darīt, lai tas neatkārtotos, lai arī mums būtu pašiem sava ražošana, sttrādāt griboši speciālisti un konkurētspēja, nevis tikai sagrābti banku kredīti un simttūkstošiem dīvainu menedžeru, pārdevēju citām valstīm piederošos veikalos un celtnieku.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:3. Jūlijs 2009 - 12:52
(Link)
es ukrainju piemeeru izmantoju nevis taapeec, ka saskatu liidziibu ar totalitaaro PSRS un szodienas postkomunistisko LR, bet taadeelj, ka neuzskatu, ka jo lielaaks cilveeku izmisums, jo lielaaks dumpis. Dumpis ir tur, kur ir plasza labi organizeeta grupa (kalnraczi piemeeram), kuri nevis mirst badu, bet dziivo pieticiigi un tad vinjiem grib atnjemt. Vai arii dumpis ir tur, kur kaads no aarpuses par to maksaa (sk. bronzas Aljoszas gadiijumu).
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:3. Jūlijs 2009 - 01:07
(Link)
Nu un, ka Tu tā domā? :D
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:2. Jūlijs 2009 - 22:04
(Link)
nenotiks tā. cilvēki ir par kūtru. nenotiks.
patiesībā pat uz smīnu parāva.

nepaŗparst mani, ne jau situācija kā tāda.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:2. Jūlijs 2009 - 22:06
(Link)
piebildiiszu, ka LV zemnieki nav nedz daudzskaitliska, nedz labi organizeta grupa. Ja buus dumpis, tad driizaak kaut kas liidziigs bronzas Aljoszas urlu festivaalam Tallinaa. Un szajaa gadiijumaa, tas radiisies nevis no iekszeejas protesta vajadziibas, bet par Maskavas petrodolaariem un ar profesionaalu kadru paliidziibu. Tikai taads dumpis LV situaaciju padariis veel sliktaaku...
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:2. Jūlijs 2009 - 23:21
(Link)
nebūtu jau slikti, ja visi saprastu, ka lai Valsti uzceltu un uzturētu arī pašam ir kas jādara, nevis tikai jāgaida, kad Kāds Cits ar sudraba karotiņu visu mutītē ielies...

un būtu vēl labāk, ja arī saprastu to, ka Valsts nav atdalāma no šiem pašiem Ciematniekiem. Arī šie Ciematnieki ir Valsts daļa. un kaut kādai izpratnei un vēlmei palīdzīt Valstij, kad tas visvairāk ir nepieciešams, būtu jābūt. Nevar visu laiku tikai grābt un ko nokrāpt, nedomājot par to, kā būs tālāk.

Mums ir Ļoti Paveicies, ka mums ir Sava Valsts. Tikai ne katrs to saprot un vēlas saprast. Jo Valsts, tā nav tikai Mūsu Pašu ievēlētā valdība, kas patiesībā parāda mūs pašus. Valsts ir arī tas Ciemats, Pilsēta, Reģions. Valsts ir tā vieta, kur runājam savā valodā, kur dzīvojam savās mājās, izcērtam savus mežus malkai. Mums ir dots ļoti daudz, tikai ir nopietni jāpadomā, kā to visu iespējams izmantot, lai tas ko dotu gan pašiem personīgi, gan visai mūsu Valstij kopā. Un vispirms būtu jāpadomā, kas gan mēs vispār būtu, ja mums nebūtu šīs mūsu Valsts...
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:3. Jūlijs 2009 - 00:27
(Link)
Ja skeptiķi izlasītu Anastasijas grāmatu, tad negribētu iebilst. Un, es zinu, ka būs labi. Es gribu dzīvot laucinieciskā valstī, nevis pārbāztā ar nekam nevajadzīgām tehnoloģijām. Gribas prom no Rīgas. Vislabāk es jūtos brīvdienās, kad uz Rīgu nav jābrauc.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:3. Jūlijs 2009 - 08:51
(Link)
Jaa nu taa jau meeljo, ka taa kaut kaa buus. Paarieshana uz jaunaa (sadarbiibas) laikmeta energjijaam. Un projaam brauceeji nekur arii no jaunajaam energijaam neaizbeegs. :)

> Go to Top
Sviesta Ciba