Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2019-02-19 23:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:amērika

par ēšanas kultūru Amerikā
Es zināju (domāju), ka viss ir traki, bet nevarēju iztēloties, ka tik ļoti. Viņi taču patiešām pastāvīgi ēd ātrajās ēstuvēs, pārtiek no hamburgeriem, frī kartupeļiem, mikroviļņu krāsniņā atsaldētiem makaroniem un mega saldiem gāzētiem dzērieniem, kurus dažkārt aizstāj ar mega saldu auksto tēju. Un šādi ēd visi novērotie sabiedrības slāņi. Ja pie mums pusdienu pārtraukumā cilvēki aizskrien uz vietējo ēdnīceli pasūtīt sev kartupeļus ar kotleti, šeit tās ir uzkodas un fāstfūds. Nu jau esmu nedaudz pieradis, bet sākumā vienmēr bija tāda ļoti neērta sajūta it kā es lūru svešā guļamistabā. Bet cilvēki šeit ēd visur un nekautrējas par to. Labu apetīti neviens nevienam nenovēl, jo ēst ir normāli un labāk to izdarīt procesā. Un labas apetītes novēlējums aizņem dārgo laiku. Ir, protams, arī cilvēki, kas domā par to, ko ēd, bet to es ne īpaši bieži redzu. Veselīgais variants ir paēst mikroviļņu krāsniņā sasildītu lazanju, uzreiz uzkost pāris Remi tabletes un aidā tālāk.
Es nekad neesmu izcēlies ar veselīgu ēšanu. Tieši otrādi, ar manu diētu man bija jānomirst mazam un būtu jācieš no visa veida avitaminozēm, liekā svara, paaugstināta holesterīna un citiem priekiem. Bet nu uz šo man noskatīties ir grūti tik un tā.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2019-02-22 00:59 (saite)
Jā, bet pārtikas kontekstā žēlums par to, ka tik smaga darba auglis ir kaut kas tik nebadāms un ilgtermiņā pat kaitīgs. Bet viņi paši, šķiet, pat nemana, cik negršīgi tas ir... draudzene amerikāniete saka, ka, tikai Eiropā saprata, kādas šausmas patērēja dzīvojot ASV, un novērtēja austriešu omītes iedīdīto galda kultūru, jo ASV valsdošā galda kultūra esot pieliecoties pie šķīvja atvērt muti un šķipelēt iekšā kā ar lāpstu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lord
2019-02-22 01:33 (saite)
es nedomāju, ka viņi paši par to īpaši iespringst... viņi gan ļoti daudz runā par to, ka tas ir garšīgi un tas ne pārāk un daļa no etiķetes ir dalīties ar receptēm un atsauksmēm par restorāniem..

tieši šobrīd sēžu fotoskolā, pasniedzējam kāda klausītāja atnesa vistu no kāda restorāna, pasniedzējs praktiski nepārstājot stāstīt par negative density pāriet uz stāstu par to, kādas vistas viņam garšo un kādas nē, panesas diskusija par to, kurā restorānā garšīgāk gatavo un pēc 3 minūtēm esam atpakaļ pie print density un pasniedzējs stāstījuma gaitā stumj iekšā vistu, tieši tā - kā ar lāpstu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?