Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2019-01-05 11:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:sakrājās

par Indiju

Amerikāņi te grasās celt sienu, lai apturētu plūsmu no latīņamerikas. Es uzskatu, ka tas ir pilnīgs, kā teiktu amerikāņi, bulšits, Amerika jau sen ir spāņu - puse Amerikas jau šobrīd runā spāņu valodā un dažos štatos par oficiālā dokumentācija tiek tulkota uz spāņu valodu. Un nevajag pat ņemt dienvidu štatus (kur vietām uz ielas vai veikalā dzirdot angļu valodu ir sajūtas tādas pat, kā dzirdot latviešu valodu). Tepat pie mums Bostonā imigrācijas pārvaldē, kur cilvēki iet, lai dabūtu grīnkārdu, social security number un citas pilsoniski svarīgas lietas, visi paziņojumi ir dublēti spāņu valodā. Angļu valoda Amerikā izzudīs un kļūs par minoritāti, kā savulaik izzuda vācu valoda.

Es uzceltu kupolu apkārt Indijai, lai apturētu indiešu ekspansiju uz visu pārējo pasauli. Nopietni, es neesmu īpaši ksenofobisks pret citām tautām un neuzskatu, ka vieni cilvēki ir sliktāki par citiem. Bet sakarīgus indiešus es esmu saticis tik ļoti maz, ka statistika ir ļoti skumja ne par labu viņiem. Es, protams, neticu, ka viņi piedzimst tizli, bet kaut kas tajā kultūrā ir tāds, kas indiešus padara par ļoti nepatīkamiem cilvēkiem. Vairumā gan tās ir zemākās kastas. Kaut kā parasti sakrīt, ka sakarīgākie indieši, ar kuriem sanāk saskarties, vienmēr nāk no augstākajām kastām. Kaut kas tur ir. Bet kamēr viņi netiks galā ar savu tizlumu, mēs varētu uzcelt pagaidu kupolu un nelaist viņus laukā. Lai izaudzina labu raksturu un tad izdomāsim - laist laukā vai nē?

Ā, nu jā, pret ķīniešiem man īpašu iebildumu nav. Tie, kuri izbēguši no ķīnas nesen, nesaprot citas valodas un īpaši kaitināt nevar. Tie, kas pasaulē dzīvojas kopš pēdējās ķīnas atvēršanas vai ilgāk, jau ir gandrīz ok.

Ar nēģeriem man arī nav problēmu. Ir geto nēģeri, kuri man ļoti nepatīk, bet arī pie mums ir urlas. Bet kopumā - ādas krāsa nav tautība un ģenētiski nav ielikts draņķīgs raksturs, tas tiek ieaudzināts ar kultūru.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2019-01-05 20:01 (saite)
show bobs vagene

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?