Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2016-02-19 16:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Maria Callas - Casta diva
Entry tags:tāpatvien

par kopīpeistu
Vakar no rīta dušā kā parasti mācās virsū automātiskās domas, šoreiz nonācu līdz tam, ka radītājs iespējams steidzās un ļoti daudz izmantoja kopīpeistu. Nu tā neiedziļinoties un ļoti rupji:
1) kvarki, kvanti, atomi, molekulas - kamōn, konstruktors;
2) gēni - ir gēnu komplekts, no kuriem sataisīti visi, augi, dzīvnieki, dažādās kompozīcijās uzvedas un izpaužas atšķirīgi tāpat kā elektroni un neitroni elementos, taču atkal konstruktors;
3) dzīvnieku anatomija - ņemam vienu un taisām no viņa kopīpeistus kaut ko pieliekot, kaut ko noņemot, bet būtībā jau visi ļoti līdzīgi.

Un par evolūcijas teoriju vēl padomājās - ņemam kaut kādu celakantu vai kaut ko līdzīgu - zivi, kura izaudzē kājas un izkāpj uz sauszemes... bet tie paši celakanti nedzīvo kaut kur purvos, kur viņi savas attīstībā esošās kājeles varētu izmantot - viņi dzīvo ellē ratā tādā dziļumā, kur mēs joprojām ne pārāk labprāt lienam - tad jau sanāk otrādi - zīdītāju kājas anatomija viņiem ir tāpēc, ka viņi no sauszemes salīda dzīvot ūdenī... vai arī vienkārši dabīgajai atlasei ir fantastiskas prognostiskās spējas un tad dabīgā atlase miljoniem gadu pamazām zivtiņu pārveido, lai vienā brīdī varētu vienkārši izlīst no ūdens un tapt par... nu nezinu, kaut vai par cilvēku tapt...

Vajag amerikāņu kreacionistiem pamest šito ideju, uz pārējo argumentu fona, ko viņi lieto, šis pat visai loģiski varētu izskatīties :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravejsledzejs
2016-02-19 17:46 (saite)
Celakanti. Latviski tās zivis sauc.par celakantiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord
2016-02-19 18:17 (saite)
aha, paldies, izlabosim

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-02-19 18:28 (saite)
Un vēl. Uz sauszemes līda celakantu māsīcas - ripidistijas. Bet tas nu tā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2016-02-20 10:50 (saite)
Nē vnk tās zivis dzīvo vidē, kurā nav evolūcijas spiediena, tb nemainīgā, rāmā vidē. Vot arī nemainās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?