Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2010-03-19 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:sakrājās

par autortiesībām
es to jau esmu teicis, bet atkārtošos - viena no debilākajām, tizlākajām un kretīniskākajām mūsdienu sistēmām ir autortiesības..

grābt naudu uz kultūras rēķina, piegriežot to tiem, kas nevar atļauties par to maksāt, nu kas var būt vēl nožēlojamāk?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]melora
2010-03-19 14:17 (saite)
Ja grāmatnīca ir, piemēram, tieši blakus darbam, bet bibliotēka nē, tad domāju, ka cilvēks tiešām to grāmatu nopirks. Bet es šoreiz vairāk oponēju Lorda sašutumam par kultūras liegšanu tiem, kuri nevar atļauties to nopirkt, jo man šķiet, ka šis nav tas gadījums.

Un zemāk es arī paskaidroju, ka autors nav vienīgais, kuram ir tiesības iebilst. Viņam jau patiesībā vienalga - savu naudu no izdevniecības dabūjis, patapinājuma maksu arī, viss kārtībā.

Es gan arī neuzskatu, ka elektroniskā bibliotēka ir milzīgs apdraudējums grāmatu tirgum, bet saprotu, kāpēc izdevniecības cenšas to apkarot. Principis "sist, kamēr vēl maziņi" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2010-03-19 14:28 (saite)
Tu esi ļoti labās domās par cilvēkiem :) Man kaut kā šķiet, ka grāmatas pērk tie, kam patīk, ka viņiem ir SAVA grāmata (un tiem e-bibliotēka nekādi neskādē).

Es jau arī saprotu, kāpēc izdevniecības viņus sit. Tāpēc, ka nespēj saskatīt milzīgu mārketinga iespēju (t.i., iespēju sasniegt to auditoriju, kas kaut ko pērk tikai tad, kad ir apčamdījuši virtuāli - un es esmu viens no šīs auditorijas) aiz neliela riska (ka e-bibliotēka nosegs daļu no cilvēkiem, kas neiet uz bibliotēkām, bet iet uz grāmatnīcām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?