chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 28th, 2020|12:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vīkendā biju sieviešu retrītā, kas sagadīšanās pēc bija tepat kaimiņos... ko lai saka. sen nebju bijusi (kādus 6 gadus) šādos latvijas sieviešu ezotēriskajos apļos. pirmo dienu gandrīz paelpot nevarēju aiz krindža, bet kaut kā izturēju gandrīz līdz beigām, jo kaut kas mani šajā ceļā, protams, interesē, daudz domāju, kāpēc (jau no bērnības, ja tā padomā) manī ir kaut kāds nenormāls protests pret sievišķību un nāk reāla agresija virsū, un šajā nometnītē arī bija visa šī pārprastās sievišķības esence starp rindiņām. jo jau kopš bērnības manas role model sievišķības galvenās pazīmes ir - 1) izlikšanās ka viss ir labi, seksuāla noskaņojuma un starojuma imitēšana (ar apģērbu, neīstu smaidīšanu, patiesā garastāvokļa slēpšanu), slēpjot dziļu bezcerību, depresivitāti un nedrošību. 2) indīgums! kas vīriešus (un pie reizes arī jutīgus bērnus) mēdz aizkaut uz gadiem, gadiem!
lūk šo abu lietu dēļ manī ir bijusi kaut kāda liela nepatika pret sievišķību kā jēdzienu, antisolidaritāte ar sievietēm, bet tāda ne pārāk pārdomāta, no sērijas "paldies, es neesmu kā tās duras", un kā pretstats tam, spēcīga tiece uz garīgumu, bezkaislīgumu, kādreiz arī uz intelektuālo dzīvi. to be continued.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:September 28th, 2020 - 12:34 pm
(Link)
Jā, lūdzu, paturpini, jo man ir ļoti līdzīgas sajūtas par šo.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:September 28th, 2020 - 12:41 pm
(Link)
varbūt, ja sanāk, pakomentē par to indīgumu
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:September 28th, 2020 - 02:11 pm
(Link)
+
From:[info]dute
Date:September 28th, 2020 - 02:51 pm
(Link)
Vienā Trollīša Mumina grāmatā bija tāds stāsts par neredzamo bērnu, kurš kļuva neredzams, jo viņam bija indīga tante. Viņas indīgums tika raksturots šādi - kad meitene palīdēja un nokrita uz tikko salasītām sēnēm, tante teica, ka būtu vēlams nedejot pa ēdamlietām (brīvs pārstāsts). Es izlasīju pieaugušā vecumā un domāju, ok, ar mani ģimenes sievietes šādi runā visu dzīvi.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 28th, 2020 - 02:59 pm
(Link)
Njā, this.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 28th, 2020 - 03:16 pm
(Link)
pasīvā agresija vai emocionālā vardarbība. briesmīgi. un yādi teksti tak iesēžas uz dzīvi. tur par rudzīši neglābs:))
[User Picture]
From:[info]jim
Date:September 28th, 2020 - 09:18 pm
(Link)
burvīgs piemērs, bet indīgums ģimenē ir labi atpazīstama lieta, mani vairāk ieinteresēja, kā tieši liljas apmeklētajā pasākumā tas izpaudās, proti, pieaugušu, svešu cilvēku starpā
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 29th, 2020 - 12:39 am
(Link)
izpaudās nevis tieši kā ģimenes indīgums, bet negativitāte, skaudīgi komenti, varas attiecības... sarunas pie galdiņiem. "es ieeju zālē un redzu, ka šeit īsti nav neviena jaudīgāka par mani". nu tādi raganu prikoli. leģitimizēta skaudība. man bija vnk mazliet neomulīgi, jo tur arī visas tās enerģiju lietas, atvērtie, ievainojamie stāvokļi... nav tas gaišākais lauks, kurā uzturēties
[User Picture]
From:[info]lyanna
Date:September 28th, 2020 - 01:04 pm
(Link)
sievišķības esence latvijas sieviešu izpildījumā ir manipulācija. Redz citus cilvēkus kā lesser beings, jo tikai lesser beings var kontrolēt, izdabūt savam ego vajadzīgo tā, ka nesamanīs. Sievišķība, kas izriet nevis no vienlīdzības un mīlestības, bet no slēpta nolūka aizlāpīt caurumus pašas dvēselē. Rada nepatīkamu, vieglas vardarbības sajūtu. Īpaši jūtīgos bērnos.
From:(Anonymous)
Date:September 28th, 2020 - 01:28 pm
(Link)
Man kā (hetero)sievietei personīgi visvairāk pievelk tieši sievietes, nevis, kuras ir sievišķīgiņas (es nezinu, kā un no kuras puses džeki tādām tuvojas), bet tādas, kurām vienkārši cauri var redzēt, ka viņas sev patīk. Kaut vai netīrā pidžamkreklā, bet var redzēt, ka viņa sevi mīl. Bet tajās pārlieku uz savu ārieni un uzvedību fokusētajās vīd cauri nedrošība un konstanta apkārtējo manipulēšana uz savas "sievišķīgās dabas" rēķina.
From:[info]dute
Date:September 28th, 2020 - 02:01 pm
(Link)
Man ir bijis tāpat, but it doesnt have to be that way. Praktizēt un kultivēt sievišķību sevī ir fun, izrādās, tam nav jābūt pienākumam pret vīriešiem, citām sievietēm, dzimumlomām un kāda priekšstatiem. Retrīti mani arī krindžotu, bet patīk viss tāds tusiņš ar sevi, uzvilkt kleitu, aptīt lakatu, dejot, dziedāt, kārtot, tīrīt, veidot ap sevi skaistumu, vākt puķītes, kastaņus, akmeņus, dedzināt sveces, spēlēties, masturbēt, aplikt rotas, uzlakot nagus, astroloģija, enerģijas, rūpes par citiem. Ok, varbūt šis arī izklausās krindžīgi, bet ja to visu uztver viegli un ne pārāk nopietni, tad tas ir ļoti patīkami.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 28th, 2020 - 02:55 pm
(Link)
Nu jā. Ar to es gribēju turpināt. Visus tos akmenus & pukītes & kleitas es jūtu kā sieviskības sastāvdalu, bet manipulācija, mulkību runāšana pārliecinātā tonī (mansplaining adaptācija), manipulēšana / resentment, indīgums - tās ir vnk traumas?
From:[info]dute
Date:September 28th, 2020 - 07:27 pm
(Link)
Tā visa ir nemīlestība/nosacījumu mīlestība pret sevi un citiem. Un nav svarīgi, vai tu sludini sievišķību kā zemāk komentārā lasāmo formulu, ar kuru arī mani tiranizēja bērnībā (uzvedies/ģērbies taču kā meitene), konkurē, manipulē... vai arī esi radikāla feministe, kas mauc otrā grāvī, nīst, nosoda un paaugstinās pār jebkādām "tradicionālās sievišķības" izpausmēm. Been there un man tas viss aizvien vairāk šķiet kā tāda pati sevis nemīlestība un glābiņa meklēšana formulās/idejās par pareizo, nepareizo sievišķību. Tur drusku iebrauc arī šīs ezotēriskās sievišķības kustība, jo arī tai brīžiem ir raksturīga augstprātība pret citām sievietēm. Un indīgums ir aizgūts, iemācīts no senču sievietēm, kas runājušas indīgi iepriekš. Kamēr neizdosies pārraut šitās upuru saites, piedod, mīlēt pāridarītāju kā bērniņu, tikmēr vajadzēs pareizās eksistences formulas, lai kaut kā izturētu dzīvi.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 28th, 2020 - 03:13 pm
(Link)
šis atgādināja, ka reiz biju vienā tādā lezbiešu pasākumā pie jūras. nerunāšana. kompozìcijas no dabas materiāliem. klusuma retrīts vai. es savai kompozīcijai biju iespraudusi kārtìgu koku centrā, bet grupas vadìtāja to visu laiku ņēma ārā un pēc tam komentēja, ka tas esot agresīvi. lūk..tur man arī kāpa milzu dusmas par kaut kādu pārprasto sievišķību..viss tā maidziņi..slābani.
pat falliskus objektus nedrīkst veidot..dusmoties arī nedrīkst..:))
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 28th, 2020 - 03:14 pm
(Link)
bet gan jau tas par konkrēto kompāniju..ne vispār. :)
From:[info]divas_zosis
Date:September 28th, 2020 - 04:29 pm
(Link)
Lezbiešu kompānijā iespraust mietu, visai gudri.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 29th, 2020 - 10:07 pm
(Link)
..pirmkārt, es daru, ko sajūtu un gribu. otrkārt gan parastā, gan lezbiešu kompānijā ir iespējama vīrišķa enerğija.

..noskaties seriālu the real L word, sapratīsi, ko ar to domāju!;)
From:[info]divas_zosis
Date:September 29th, 2020 - 10:29 pm
(Link)
Skatos visādus mana statusa vīriešiem piemērotus video, bet ar šitajām te gan ne. Manuprāt, ku-kū un viss. Paldies par ieteikumu.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 28th, 2020 - 04:34 pm
(Link)
es nesaprotu kādā tieši kontekstā tu šeit lieto vārdu lezbiete vai kā tieši tu pieņēmi, ka lezbietēm nepatīk falliski objekti. un kā vēl patīk. turklāt - tieši tā - kā objekti. man ir vispār aizdomas, ka es drīz Tevi nobloķēšu, jo jau kādu laiku es domāju par to, ka neesmu vēl pieaugusi savā cilvēkmīlestībā tik ļoti, ka varētu mierīgi lasīt tavus komentārus.
[User Picture]
From:[info]pe
Date:September 28th, 2020 - 04:45 pm
(Link)
based
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 29th, 2020 - 10:10 pm
(Link)
jo? nedrīkst izteikt savas domas un sajūtas?
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 30th, 2020 - 11:27 am
(Link)
jā, tieši tāpēc.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 29th, 2020 - 10:12 pm
(Link)
tu esi lezbiete?
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:September 29th, 2020 - 10:17 pm
(Link)
nu es pārlasìju
.nekādi personīgi pret tevi nevērsos. ja tas tevi aizskāra, padomā,kāpēc. nobloķēt,protams, ir vieglākais ceļš.
[User Picture]
From:[info]pe
Date:September 30th, 2020 - 11:38 am
(Link)
runa ir par stulbumu
From:[info]divas_zosis
Date:September 30th, 2020 - 01:42 pm
(Link)
stulbi, ka nepatīk lezbenes, vai par ko?
From:(Anonymous)
Date:October 3rd, 2020 - 10:00 pm
(Link)
Citus par stulbiem saukt IR stulbums.
[User Picture]
From:[info]maigs
Date:September 28th, 2020 - 03:50 pm
(Link)
yes i feel you.
protams, es neesmu tik tālu savā attīstībā, lai būtu empātiska pret visām žurnālsievišķīgākajām sievietēm vai tradicionālām vai hipsterīgām nav pat atšķirības.
mana automātiskā reakcija, ja sanāk to redzēt/par to runāt, ir noliegums, sprauslāšana un acu ritināšana.

bet nu tur arī zināma "bērnības" trauma, kad vecāki, pirmo reizi ieraugot pēc ilgiem laikām pirmais, ko saka, ir no sērijas: "kāpēc tu izskaties pēc bomža, kāpēc tu neesi saķemmējusi matus, kas tev kājās, tu taču esi pieaugusi jauna sieviete, kāpēc tu staigā saplēstās drēbēs", vai arī: kaut kas šī fantastiskā trenda ietvaros: O! tu esi pieņēmusies svarā!
tas, protams, nav neitrāls viedoklis, bet "bērnības" traumu atgremošana.

bet ja es drīkstu izpaust arī savu viedokli, man vienkārši nav skaidrs, kā NU BET PA KURU LAIKU, sievietēm sanāk sevī real-life nofotošopēt līdz sīkumiem! bet tā vietā lai man būtu patiešām īsta apbrīna par teorētisko time-managment (īstā dzīve + satriecoši nevainojams imidžs), vienīgais, ka galvā automātiski nāk ar izsaukuma zīmēm ir FAKE!FAKE!!FAKE!!! līdz ar to neiecitība un novēršanās.

bet nu fakts, ka mana pacietība ir tuvu 0 ir visiem skaidri zināms fakts. jautājums, kas paliek aktuāls un man pašai liekas uzdošanas vērts savam ego: vai es kādreiz būšu pietiekami pieaugusi un nobriedusi, lai visu šito akceptētu un pereodiski par to teorētiski nevārītos.
bet nu jāsaka, ka ikdienā ar to nesaskaros šeit nl vidē. darbā visi tādi normāli, nesafotošopēti un nekrāsoti. a vot atver instagramu un paskaties apkārt, žoklis atkarās un varētu kādam iedurt ar mazu asu ķemmīti
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 28th, 2020 - 04:10 pm
(Link)
:* :* :*

bet nu arī, visiem tas nav jāpieņem, visiem tas nav ceļš. man ir tāda sajūta, ka man it kā no augšas tiek parādīts darbības lauks. ka pacietība un transformācija tieši šajā jomā ir mans uzdevums. jo patiesībā jau visas, savas sirds dziļumos, alkst būt īstas.