chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 11th, 2023|12:48 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kā vēl var ēst lielos pelēkos zirņus, izņemot "sausus vārītus" vai ar "speķa mērcīti"?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:October 11th, 2023 - 01:58 pm
(Link)
zupā?
samīcītus kaut kādās kotletēs vai falafeļveidīgās formās
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:October 11th, 2023 - 02:15 pm
(Link)
sataisīt zirņu tofu
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:October 11th, 2023 - 02:16 pm
(Link)
vai humusu
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 11th, 2023 - 03:03 pm
(Link)
Ar kūpinātu tofu. Zupā. Zirņu pikās, plācenīšos, kotletītēs. Salātos (iztēlojos, pastas salātus ar zirņiem, elegantu pastu, papriku (svaigu? Grilētu?), tomātiem un vēl kaut kādiem svaigiem/grilētiem dārzeņiem un grauzdētiem zemesriekstiem)
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:October 11th, 2023 - 03:15 pm
(Link)
paldies. pikas un plācenīši priekš manis ir nedaudz overprocessing (ir brīdis kur ēdiena pēcapstrāde rada samačkātības sajūtu), bet rudenīgus dārzeņu salātus varētu pamēģināt.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 11th, 2023 - 10:39 pm
(Link)
tagad man pašai gribas tādus salātus
[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:October 11th, 2023 - 03:58 pm
(Link)
Pelēko zirņu humoss ar mārrutniem, pelēko zirņu krēmzupa. Krāsnī apgrauzdēti ar kādu garšvielu kažociņu, es gan jau liktu tos pašus mārrutnus vai kumīnu, hmeli - suneli.
[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:October 11th, 2023 - 04:00 pm
(Link)
Man arī patīk likt pie salātiem (vienkārsi pie lapu salātiem ar to, kas mājās ir). Var arī gatavot tempi.
[User Picture]
From:[info]f
Date:October 11th, 2023 - 05:15 pm
(Link)
nekā, i'd say.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:October 11th, 2023 - 05:52 pm
(Link)
samaļ gaļasmašīnā (blenderī) ar ceptu sīpolu un taukvielām un liek ietaukotā veidnē cepenē kamēr zeltaina garoziņa, ēd ar cceptu gaļu/sīpolu mērci/krējumu.

nelielu daudzumu iekšā citā sāļajā biezputrā - miežu putraimos, grūbās. zupā. sautējumos vai jebkuros ēdienos kuros liek turku zirņus vai pupiņas. var apgrauzdēt uz pannas ar garšvielām (jau vārītus) būs tipa uzkodas. var ar mērci, kurā maltā gaļa/žāvēta gaļa, sīpoli+saldais krējums
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:October 11th, 2023 - 07:02 pm
(Link)
Es kādreiz taisu tādu kā zupu ar tomātu sulu.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:October 11th, 2023 - 09:56 pm
(Link)
lūk, man arī kaut kā velk uz tomātīgumu
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:October 11th, 2023 - 07:03 pm
(Link)
Ar vegānu "speķi"- vārītus apcep ar sīpoliem un ķimenēm vai kuminu un čili.
Man vēl garšo ar svaigiem sīpoliem un krējumu salātos, tāds vienkāršo ļaužu ēdiens.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:October 11th, 2023 - 07:17 pm
(Link)
p.s. es esmu likusi aunazirņus a la cēzara salātos (zirņus ieber bļodā, apšpricē ar eļļu un apvārta bārbekjū garšvielā biezā slānī), cep cepeškrāsnī. liek salātos vistas gaļas vietā vai jebkuros salātos kraukšķim. gan jau, ka var arī pelēkos zirņus tāpat sacept.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 12th, 2023 - 12:48 am
(Link)
zirņu pikas ar avenēm un kazas sieru.
vai ceptiem āboliem + alū panētām reņģītēm.
Bet saprotu, ka tās nevegānas opcijas

gaņauka ar kādu veģetāru mērcīti un daudz zaļumiem var, baziliks un gurķis.