Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2015-04-15 11:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Piečakarēšana
Mana darba piektajā stāvā atrodas sektantu kantoris, kas piedāvā par astronomiskām summām paņemt līzingā kosmētikas līdzekļus. Katru dienu vēroju sievietes, kas liftā vizinās uz šo kantori, kam viņas apčakarēšanai pieteikušas draudzenes. Šodien arī viena iekāpa, nospieda piekto stāvu. Es nospiedu trešo, viņa to neapšaubāmi redzēja. No lifta viņa izkāpa līdz ar mani, apjukusi vērās uz telpu ap sevi un vaicāja: "Šis ir trešais?".

Tas man atgādināja nesenu situāciju autobusā, kur cita sieviete, veroties pa logu uz tirdzniecības centru "Stockmann", man jautāja, kā tur var nokļūt. Pieklājīgi norādīju, ka jāiet vien, kur acis rāda, bet viņa tikai turpināja noskaidrot situāciju: "Vai šeit būtu visērtāk izkāpt?" un uzdeva vēl vairākus tamlīdzīgus jautājumus, līdz es neizturēju un atbildēju kaut ko mēreni rupji.

Es domāju, kā šie cilvēki vispār ir spējīgi ar kaut ko savā dzīvē tikt galā. Es domāju, vai šie cilvēki ir pelnījuši, lai viņus piečakarē. Vai arī viņi ir iespējami jāsargā no jebkādas klupšanas iespējas, kolektīvi cēlsirdīgi atsakoties no dabiskā atlases principa.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]astma
2015-04-15 12:13 (saite)
Močīt viņus visus!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2015-04-15 12:17 (saite)
Labais!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2015-04-15 12:44 (saite)
Tu tā tā tāda negudra

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2015-04-15 13:08 (saite)
M?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2015-04-15 13:13 (saite)
Publisks cinisms, tas ir ļoti nesmalkjūtīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2015-04-15 13:31 (saite)
Tas nav gluži publisks, šis ir mans privātais blogs, neviens netiek saukts vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2015-04-15 14:35 (saite)
Kaut kādā muļķīgā un nesaprotamā veidā mana meita reiz bija iekūlusies tai sektantu kantorī (vai citā līdzīgā) - stāstīja šausmu lietas. Protams, atteicās jebko pirkt, knapi tika laukā dzīva. Viņus taču tur pilnīgi ieslēdz. Un nelaiž prom. Un tās kosmetoloģes ir izgājušas kaut kādu klientu psihologiskās apstrādāšanas kursu. Procedūru kabinetos (bet es tos labāk sauktu par kamerām) ir videonovērošana - it kā lai pēc tam varētu analizēt procesu kvalitātes uzlabošanas nolūkā, aha. Kad kosmētiķe pilnīgi un galīgi pārliecinājusies, ka K. neko netaisās pirkt, sākusi raudāt, jo nekādu algu viņām nemaksājot, tikai procentus no pārdotā produkta.
Un tad vēl viena kolēģīte bija sameklējusi tos produktus kaut kur internetos un noskaidrojusi, cik te patiesībā maksā. Kaut kādu nieku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2015-04-15 15:12 (saite)
Jā, nu diezgan šausmīgi tas, protams, tur notiek. Man vienkārši likās, ka VISI par šiem piramīdu kantoriem un to darbības principiem ir šo to dzirdējuši.

Man, protams, arī vienmēr gribas tām sievietēm liftā pateikt, lai taču viņas tur neiet, bet kaut kā vienmēr, nezinu, nokautrējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2015-04-15 15:36 (saite)
Nu tas bija jau riktīgi sen, kad K. tur nokļuva. Iespējams. nupat tikai šeit sākās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2015-04-15 16:56 (saite)
Pēc to cilvēku uzvedības man vispār izskatās, ka viņi jau nāk sazāļoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?