Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 13th, 2008|06:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nesaprotu, pa kuru laiku kaut kas milzīgi ģenerāls ir noticies ar manām vērtībām, pasaules uzskatu, nu, tām personības balsta konstrukcijām.

piemēram, ņemsim to pašu prostitūciju. kas man, grozi kā gribi, nekādi neliekas mazāk cienījams arods kā jebkurš cits, ja ne pat cienījamāks par dažu labu kantor-parazīt-arodu. ja vien cilvēks savu darbu dara godprātīgi, un ja vēl ir talants, gribēšana - nu, kā jau pie jebkura aroda un amata. un izglītojas takš ar, skaic, ka ne jau skolās kaut kādās (kaut gan wtf - bārmeņiem ir savas studiju programmas akreditētās, kā minimums, koledžās, kāpēc prostitūšiem nevar būt?), bet praktiski un tā, varbūt pat slepenās ģildes viņām/-iem ir. un darbs ar acīmredzamu vērtību tas ir, nevis kā naudas kāsēju burbuļkantori kaut kādi. tūlītējs prieks, bauda, apmierinājums klientam, pat laime varbūt, ja cilvēks ir sava aroda meistars. noderīgāks amats vēl par podziedātājiem un pianistiem ir prostitūts. tad nu mēģinu amatieristiski izprast, kāpēc prostitūcija ir tik ļoti stigmatizēta. kā tev šķiet?
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:March 13th, 2008 - 12:16 pm
(Link)
nespējot atbildēt uz jautājumu, vienojos nepatikā pret kantorparazītarodiem.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:March 13th, 2008 - 12:23 pm
(Link)
Uzskatu, ka vainīga kristīgā baznīca un islama šariats - kā viens, tā otrs nosoda ārlaulības sakarus, tai skaitā - arī prostitūciju. Šis nososdījums ir kļuvis par vienu no liekulīgās sabiedrības morāles pamatpostulātiem un tā nu visā visumā godīgs amats iekļuvis nosodāmo kategorijā.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2008 - 12:35 pm
(Link)
Domāju, ir zināmas nianses, kas prostitūciju šķir no citiem "godājamiem" amatiem. Tu, piemēram, vari jebkuram cilvēkam palīdzēt kaut ko iztulkot vai uzrakstīt kādu tekstu vai izrēķināt kādu uzdevumu... bet tāpat vien taču neatdosies pirmajam pretimnācējam tikai tāpēc, ka viņš paprasījis? Ir taču kaut kādas īpašas pazīmes, kas seksuālo dzīvi mūsu apziņā nodala no citiem fiziskiem un emocionāliem procesiem (kopā ar daudziem var ēst, smieties, dejot, lasīt grāmatas, bet parasti tikai ar vienu - mīlēties?)
Atzīstu, ka šī atšķirība laika gaitā ir pārlieku iedzīta aizliegumos un aizspriedumos, galvenokārt reliģisku (bet patiesībā jau - ekonomisku, ibo monogāma laulība vispār ir ekonomiska rakstura veidojums) dogmu iespaidā. Līdz ar to pilnībā atbalstu prostitūcijas legalizāciju, ieviešot tai tos pašus nosacījumus, ko jebkurai profesijai - arodbiedrības, sociālās garantijas, veselības pārbaudes u.tml. Tā kā vairums prostitūtu diez vai dara to aiz vieglas dzīves, tad legalizācija un no tās izrietošās garantijas varētu būt labs atspaids, tai skaitā morāli. Šaubos, vai liels procents šai arodā strādājošo atbilst tiem pat mazliet apskaužamajiem tēliem, kas jau vairāk tuvojas kurtizānes statusam, proti, dārga, labi kopta, var izvēlēties klientus... drīzāk vairums ir Čaka ielas noplukušais kontingents.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 12:48 pm
(Link)
nu jā, bet pēdējās jau visi žēlo, kamēr pirmās - atklāti nīst un nievā, bet slepus - apskauž ("godīgās" sievietes) un tā kā ciena (vīrieši).

par to labo prātu..domāju ir ļoti daudz kaut vai valsts iestāžu darbinieku, kas savu darbu dara gariem zobiem, nīstot idiotiskos apmeklētājus un/vai sadarbības partnerus un "ne jau aiz labas dzīves". būtībā tas pats.

bet par to vienu-daudfziem.. tāpēc angļu valodā ir lieliski nodalītas frāzes "to make love" un "to have sex", nekādu pārpratumu. es apbrīnoju un cienu sievietes, kas spēj savākties, koncentrēties un pārgulēt ar kādu "profesionāli". man pat spēja panākt vēlamo "caur gultu" liekas cienījama (noteikti cienījamāka nekā intrigu pīšana tais pašos nolūkos), tur ir kaut kas..nezinu..ciets. no minētās savākšanās un koncentrēšanās viedokļa. es nemāku izskaidrot.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2008 - 01:02 pm
(Link)
Domāju, ka prostitūcijas fakta godprātīga atzīšana un klasificēšana par profesiju to attieksmi kaut kā varētu izlīdzināt.
Par labo prātu - es tomēr pastāvu uz to, ka ir kaut kāda nianse, kura atšķir nelabprātīgu bilances rēķināšanu no nelabprātīgas pārgulēšanas (ja pieņemam, ka "citādi nav par ko ēst nopirkt" nozīmē nelabprātīgu nodarbošanos ar prostitūciju, ibo, ja varētu citādi, tad nedarītu). Tb, vairākums darbu no cilvēka neprasa kaut kādas savas intīmās dzīves iesaistīšanu.
Par pēdējo rindkopu - jā, ir kaut kāds respekts. Neskatoties uz to, ka man pašai tas nebūtu pieņemams. Nu, un ja kāda kolēģe taisītu karjeru caur gultu, diez vai man tas arī liktos slavējami :))
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:08 pm
(Link)
nu ja, es jau arī apbrīnoju par to, ko pati nevaru /(iespējams) nevarētu. bet ir kaut kāds velniņš iekšā, kas liek noskaidrot, iepazīt sevi līdz serdei, savas robežas, cik patiesībai atbilstoši mani priekšstati par sevi, pusaudzisms kaut kāds. un viegli jau teoretizēt un prātuļot, pašai atrodoties 100 gaismas gadu attālumā no attiecīgas situācijas :)

bet kas nu tur fakā intīms. faks var būt baigituruhh intīms, un var būt vienkārši lietišķs faks, un tad vēl augstākā profesionalitātes pilotāža - lietišķs faks, kas izskatās pēc baigituruhh intīma faka.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:March 13th, 2008 - 12:52 pm
(Link)
ņemam par piemēru pasūtījuma slepkavas. visi laimīgi - klients, izpildītājs. ja vien darbiņu nodara godprātīgi un atbildīgi. bez profesionālisma tur nekā - tādēļ vajag cunftes, kas risina sociālos jautājumus, kvalifikācijas celšanu. Galvenais - lai nodokļi neietu garām kasei.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 12:55 pm
(Link)
ūja ūja. tad nu gan salīdzināji. ko tad prostitūši nogalina, lūgtum? potenciāli bīstamu spriedzi ja nu vienīgi.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:March 13th, 2008 - 12:58 pm
(Link)
kas tur slikts tajā nogalināšanā? vietumis vienāds sods ir par laulības pārkāpšanu i par slepkavību.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:00 pm
(Link)
tiešām vīriešus kaut kur galē par laulības pārkāpšanu, ai mīn, legāli (dusmīgās sievas indētājas neskaitās)?
un prostitūšu pakalpojumus izmanto ne jau tikai laulāti cilvēki, cik tad vispār mums to laulāto ir.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2008 - 01:02 pm
(Link)
Musulmaņu zemēs, imho, ar akmeņiem var nomētāt abus pārkāpējus.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:10 pm
(Link)
ja nu vienīgi mīļāko, tb vīrieti, ar kuru laulene pārkāpa laulību, bet laulātu vīrieti, kurš pārkāpj savu laulību, tak ne, imho.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:March 13th, 2008 - 01:09 pm
(Link)
legalizējam korupciju. gan attieksmē, gan likumos. cik tad mums to, kas neņem ir? tā godīga starpniecība, cienījams komisijas procentiņš ekonomiskajās attiecībās.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:11 pm
(Link)
komisija jau visur ir oficiāli ierēķināta. ko ta vēl?
[User Picture]
From:[info]starro
Date:March 13th, 2008 - 01:12 pm
(Link)
un man vienmēr tāda drusku apbrīna un skaudība par tiem, kas ņem un dod. tur vajag tādu "cietu" pieeju sava mērķa sasniegšanā.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:13 pm
(Link)
protams, par to šaubu nav :D
From:[info]zifs
Date:March 13th, 2008 - 02:17 pm
(Link)
Viss ko tu dari un kas ietilps terminā "ļaut sevi izdrāzt par naudu" ietilpst kategorijā prostitūcija. Līdz ar to, pilnīgi jebkas, kas atbilst šim, man ir pretīgs. Un tas ir vienalga vai izdrāšana ir fiziska vai emocionāla, vai vēl sazin kāda.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 04:14 pm
(Link)
man liekas, ka šo kategoriju sauc vēl kā savādāk: "pieaugušo dzīve".
From:[info]zifs
Date:March 16th, 2008 - 12:31 pm
(Link)
Man liekas, ka tu kaut ko jauc. Runa ir nevis par elementāru nauds pelnīšanu, kurā ietilpst nomālas uz savstarpēju cieņu balstītas attiecības, bet gan ļaušanu sevi "izdrāzt par naudu". Proti - es darīšu visu, arī to, kas man liekas amorāls vai ir pret manām tiesībām utt - tikai samaksā man. Ar pieaugušo dzīvi tam toč nav nekāda sakara. Tāds spriedums ir bērnišķīgs. Lai gan tāda veida prostitūcija ir riņķī un apkārt, tā teikt - plaši izplatīta.