Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 13th, 2008|06:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2008 - 12:35 pm
(Link)
Domāju, ir zināmas nianses, kas prostitūciju šķir no citiem "godājamiem" amatiem. Tu, piemēram, vari jebkuram cilvēkam palīdzēt kaut ko iztulkot vai uzrakstīt kādu tekstu vai izrēķināt kādu uzdevumu... bet tāpat vien taču neatdosies pirmajam pretimnācējam tikai tāpēc, ka viņš paprasījis? Ir taču kaut kādas īpašas pazīmes, kas seksuālo dzīvi mūsu apziņā nodala no citiem fiziskiem un emocionāliem procesiem (kopā ar daudziem var ēst, smieties, dejot, lasīt grāmatas, bet parasti tikai ar vienu - mīlēties?)
Atzīstu, ka šī atšķirība laika gaitā ir pārlieku iedzīta aizliegumos un aizspriedumos, galvenokārt reliģisku (bet patiesībā jau - ekonomisku, ibo monogāma laulība vispār ir ekonomiska rakstura veidojums) dogmu iespaidā. Līdz ar to pilnībā atbalstu prostitūcijas legalizāciju, ieviešot tai tos pašus nosacījumus, ko jebkurai profesijai - arodbiedrības, sociālās garantijas, veselības pārbaudes u.tml. Tā kā vairums prostitūtu diez vai dara to aiz vieglas dzīves, tad legalizācija un no tās izrietošās garantijas varētu būt labs atspaids, tai skaitā morāli. Šaubos, vai liels procents šai arodā strādājošo atbilst tiem pat mazliet apskaužamajiem tēliem, kas jau vairāk tuvojas kurtizānes statusam, proti, dārga, labi kopta, var izvēlēties klientus... drīzāk vairums ir Čaka ielas noplukušais kontingents.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 12:48 pm
(Link)
nu jā, bet pēdējās jau visi žēlo, kamēr pirmās - atklāti nīst un nievā, bet slepus - apskauž ("godīgās" sievietes) un tā kā ciena (vīrieši).

par to labo prātu..domāju ir ļoti daudz kaut vai valsts iestāžu darbinieku, kas savu darbu dara gariem zobiem, nīstot idiotiskos apmeklētājus un/vai sadarbības partnerus un "ne jau aiz labas dzīves". būtībā tas pats.

bet par to vienu-daudfziem.. tāpēc angļu valodā ir lieliski nodalītas frāzes "to make love" un "to have sex", nekādu pārpratumu. es apbrīnoju un cienu sievietes, kas spēj savākties, koncentrēties un pārgulēt ar kādu "profesionāli". man pat spēja panākt vēlamo "caur gultu" liekas cienījama (noteikti cienījamāka nekā intrigu pīšana tais pašos nolūkos), tur ir kaut kas..nezinu..ciets. no minētās savākšanās un koncentrēšanās viedokļa. es nemāku izskaidrot.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2008 - 01:02 pm
(Link)
Domāju, ka prostitūcijas fakta godprātīga atzīšana un klasificēšana par profesiju to attieksmi kaut kā varētu izlīdzināt.
Par labo prātu - es tomēr pastāvu uz to, ka ir kaut kāda nianse, kura atšķir nelabprātīgu bilances rēķināšanu no nelabprātīgas pārgulēšanas (ja pieņemam, ka "citādi nav par ko ēst nopirkt" nozīmē nelabprātīgu nodarbošanos ar prostitūciju, ibo, ja varētu citādi, tad nedarītu). Tb, vairākums darbu no cilvēka neprasa kaut kādas savas intīmās dzīves iesaistīšanu.
Par pēdējo rindkopu - jā, ir kaut kāds respekts. Neskatoties uz to, ka man pašai tas nebūtu pieņemams. Nu, un ja kāda kolēģe taisītu karjeru caur gultu, diez vai man tas arī liktos slavējami :))
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 13th, 2008 - 01:08 pm
(Link)
nu ja, es jau arī apbrīnoju par to, ko pati nevaru /(iespējams) nevarētu. bet ir kaut kāds velniņš iekšā, kas liek noskaidrot, iepazīt sevi līdz serdei, savas robežas, cik patiesībai atbilstoši mani priekšstati par sevi, pusaudzisms kaut kāds. un viegli jau teoretizēt un prātuļot, pašai atrodoties 100 gaismas gadu attālumā no attiecīgas situācijas :)

bet kas nu tur fakā intīms. faks var būt baigituruhh intīms, un var būt vienkārši lietišķs faks, un tad vēl augstākā profesionalitātes pilotāža - lietišķs faks, kas izskatās pēc baigituruhh intīma faka.