Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2007-07-30 12:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Psc
Lasu par ieslodzītajiem bulgāru mediķiem, kurus nesen kā atbrīvoja no Lībijas cietuma. Nepatiesi apsūdzēti viņi pavadījuši 8 gadus iestādē, kas daudz neatpaliek no koncentrācijas nometnes.

"Mūs spīdzināja ar elektrošoku, sita, pret mums izmantoja visus no viduslaikiem zināmos spīdzināšanas veidus," sacījusi K.Valčeva (viena no medmāsām) "Viņi lika tādus sīkus vadiņus pie kāju un roku īkšķiem. Dažreiz vadus piestiptināja pie rokas īkšķa un vai nu pie mēles vai auss, vai kakla", stāstījusi 48 g.vecā V.Siropulo (viņai spīdzinšānu rezultātā tagad daļēji paralizēti sejas nervi).
S.Dimitrova liecinājusi, ka izmeklētāji sasējuši viņai rokas aiz muguras un piekarinājuši pie durvīm. "pat tad, kad es vairs nebiju uz durvīm, bet uz grīdas, man likās, ka man vairs nav roku. Desmitiem vīru mani spārdīja, pēc tam lika piecelties un sita. Tulks tikai kliedza: "Atzīsties, vai arī mirsi!" (viņa pārcietusi nervu sabrukumu). N.Ņenova pastāstīja, ka 1999.gadā gandrīz izdarījusi pašnāvību, ar pudeles lausku pārgriežot vēnas, jo vairs nav spējusi izturēt spīdzināšanu ar elektrošoku.
(ņemts no NR pielikuma "Mēs")

Un N.Sarkozī var vienīgi pateikt, ka "Mēs atrisinājām problēmu. Punkts."
Man jau liekas, ka 8 gadu spīdzināšana ir kaut kas dikti vairāk par just "Problēmu", turklāt izmeklēšanā pret šitiem Lībijas briesmoņiem (9 policisti un 1 ārsts) apsūdzībām neesot pamata. Man trūkst vārdu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2007-07-30 12:35 (saite)
Politika. Punkts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2007-07-30 12:37 (saite)
Džein, bet tīri cilvēcīgi.. Tas taču nav normāli?!
Un, ja tā ir politika, vai tiešām šitādas nejēdzības notiek vēl visur kur???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2007-07-30 12:42 (saite)
Man neliekas, ka tas ir normāli, tev neliekas, ka tas ir normāli...
Bet, trust me, "augšai" tas ir spļāviens jūrā.

Turklāt, jāņem vērā Lībijas vienmēr īpatnējā pozīcija attiecībā uz pārējo pasauli. Saproti, viņi jau nemocīja cilvēkus, bet gan demonstrēja savu varenību & pohujismu. Principā viņus atbrīvoja tikai tādēļ, ka tagad Lībija nedraudzējas vairs ar Huseinu, bet gan Rietumiem.

Ai, pamurgaini sanāca. Lai atnāk kāds gudrāx vai vairāk izgulējies & pastāsta :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja_2
2007-07-30 12:43 (saite)
soma "neticami, ka kas tāds notiek... " mijas ar.. "un cik daudz mēs vēl nezinam un neuzzināsim"

nabaga cilvēki.

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2007-07-30 12:45 (saite)
A ko padarīsi? Ja Lībijas valdība atsakās viņus tiesāt, tad kaut ko izdarīt ir pagrūti. Visādas tur rezolūcijas un aicinājumi ir papīru smērēšana, nepieciešamas ir vismaz ekonomiskās sankcijas, par kurām "starptautiskā sabiedrība" savu mūžu nevienosies. Nus, vēl, protams, ir jeņķu spārnotās raķetes, bet nu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2007-07-30 12:46 (saite)
Bet nu. Vieglāk ir šitā, es saprotu.
Tomēr tīri cilvēcīgi man to grūti ir uztvert.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2007-07-30 12:47 (saite)
Un, btw, man tomēr liekas, ka inficēšana ar HIV notika un, iespējams, tīša, tas arī jāņem vērā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2007-07-30 12:51 (saite)
un tieši šī iemesla dēļ es atturētos no komentāriem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-07-30 13:11 (saite)
Tur jau tā lieta. It kā tas neattaisno, bet tomēr.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2007-07-30 12:47 (saite)
Da nu. Domā, pie mums ir stipri savādāk? Pie tam - ikdienišķās situācijās, nesaistītās ar terorismu vai ko tamlīdzīgu. Tevi nemulsina, ka itin bieži policijā tiek dabūtas labprātīgas atzīšanās no kriminālnoziedzniekiem?:))) Netiek izmantoti ļoti izsmalcināti paņēmieni, kā vadi pie nervu galiem, tak karināšana aiz rokām, gāzmaska bez gaisa pievada, atsistas nieres un tamlīdzīgas metodes ir ierasta un ikdienišķa prakse.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2007-07-30 12:50 (saite)
Nedomāju. šausminos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buks
2007-07-30 13:17 (saite)
Pirms mēneša tak Cēsīs policijas iecirknī puisis tā pats sev atsitis nieres pret sienu, ka nomiris. Tad nu gan kaut kāda izmeklēšana notiek, bet protams visi policistu radi un draugi vienā balsī apgalvo, ka tik sirdsšķīsti likuma kalpi nav ne pie kā vainīgi, bet apsūdzībai nav nekāda pamata, tā ir klaji safabricēta. Tie pašī vēži, tikai mazākā kulītē. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2007-07-30 13:25 (saite)
Da man te vienu attālu paziņu paņēma pie dziesmas. Saistībā ar vienu noziegumu. Kā vienu no iespējamiem līdzdalībniekiem. Šams vēl tagad nevar bez valodas raustīšanas par to runāt. Ja būtu šam ko atzīties, būtu atzinies kā likts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aarpraac
2007-07-30 13:02 (saite)
vispaar man peedeejaa laikaa ir padaudz iemeslu bijis paarskatiit savus priekshstatus par jeedziena "cilveeks" noziimes apjomu. luuk veelviens. un nejau taapeec, ka kaads viens kkur kko, bet taapeec, ka taa notiek vienmeer un visur.

(Atbildēt uz šo)


[info]buks
2007-07-30 13:15 (saite)
Interesanti, ko ļaudis teiktu, ja kādā Ikšķiles slimnīcā virkne viesstrādnieku nesterilizētu aprīkojumu, kā rezultātā puse apriņķa bērnu būtu inficēti ar HIV?

Un, man aizdomas, teikt, ka "apsūdzībām nav pamata" var tikai tas, kurš rūpīgi iepazinies ar izmeklēšanas materiāliem.

Mūsu (kā NATO dalībvalsts, esam līdzatbildīgi) Guantanamo cietumā simtiem cilvēku gadiem tiek turēti ieslodzījumā bez tiesas, tiesībām uz aizstāvību. Nedaudzie atbrīvotie liecina par regulāru spīdzināšanu. Tātad jāsecina, ka tā nu tas ir visur, tb tas, kurš pats spīdzina, nevar to pārmest citiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2007-07-30 13:23 (saite)
briesmīgi, briesmīgi, briesmīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2007-07-30 13:25 (saite)
Skaidrs, ka briesmīgi.

Vienīgais, kurš vainīgs un kuram te taisnība, to mēs nezinām un neuzzināsim, jo tas viss politizēts, aber kur politika, tur meli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2007-07-30 13:25 (saite)
Nu, cik vispārzināms, izpētot šo gadījumu, zinātnieki secināja, ka HIV sācis izplatīties jau krietni pirms bulgāru ierašanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2007-07-30 13:36 (saite)
O! Tātad visas runas, ka tur nav pielaisti neitrāli novērotāji, viss aiz atslēgas, ka Lībijā ir baisa diktatūra, kas procesu politizējusi - tas viss izrādījies muļķības, jo brīvi ļauts ierasties trešās puses ekspertiem un veikt ilgstošu un skrupulozu neatkarīgu izmeklēšanu? Tie ir patīkami jaunumi, ka ļaunajai diktatūrai izrādījušās rokas par īsām un tā nav spējusi aizkavēt objektīvu situācijas izpēti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2007-07-30 13:40 (saite)
"Ļaunā diktatūra" konkrētajā gadījumā bik izmainījās, kad izlēma draudzēties ar amīšiem.

Bet var jau būt, ka es kaut ko ļoti jaucu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2007-07-30 13:53 (saite)
Nuss, man grūti iedomāties, ka, piemēram, ar visu draudzību (un Putins ar Bušu draudzējas kudi vairāk, nekā vecais pulkvedis paltrakā) kāda neatkarīga komisija varētu ierasties, tai pašā Krievijā, lai izmeklētu politizētu krimināllietu kurā ieinteresēta valdība, man šķiet ļoti maz ticams, ka šādus ekspertus vispār pār robežu laistu tai pašā Lībijā (ja, protams, tur kaut us pusi ir tik autoritārs režīms kā Krievijā vai Baltkrievijā).

Tā kā man nav ne jausmas, kas tur patiesībā noticis, taču visnotaļ liela skepse, dzirdot šādus viennozīmīgus apgalvojumus (pārāk bieži vēsturē redzam, ka politizēti briesmu stāsti pēc gadu desmitiem izrādījušies ja ne fikcija, tad ar pavisam citu saturu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]makmerfijs
2007-07-30 14:25 (saite)
Tur bija arī citu valstu (ne tikai bulgāru) mediķi. Tādēļ šis tas tomēr ir zināms. Tas automātiski nenozīmē, ka "brīvi ļauts ierasties trešās puses ekspertiem un veikt ilgstošu un skrupulozu neatkarīgu izmeklēšanu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2007-07-30 14:38 (saite)
Protams, vecīt, bet Tu takš pats labi apzinies, ka to īsti nevar uztvert kā pierādījumu, ka kāds kaut ko teicis, jo garām gājis un it kā ko redzējis (kaut žurnālistiem un mazām meitenēm ar to pietiek). Aber vai patiesi bijusi neatkarīga ekspertu komisija, kas veikusi izmeklēšanu, nevis i-netā baumas lasījusi, vo tas šķiet maz ticams.

Starp mums, meitenēm runājot, es nedodu ne 5, ka Muamars toč visu samuhļijis, lai konsolidētu tautu pret ārēju ienaidnieku (triks vecs kā pati pasaule). Taču no otras puses, neesmu īpaši augstās domās par bulgāru u.c. austrumeiropas viesstrādnieku darba tikumiņu. Pie tam arī civilizētākās valstīs gadās, ka kāds tur vietējais hauss pa pjaņiem asins maišeli ne tajā plauktā ielicis, aber kolēģi to izmantojot pārliešanā inficē pacientu (arī mūsu pašu prezidentam gadījies operācijas laikā stafilokoku brūcē ielaist un tad izlikties par nevainīgu jēriņu). Tā kā 50/50 - apsūdzība var būt safabricēta, bet var būt arī, ka patiesi sīčus nejauši inficējusi tieši šī mediķu grupa, neievērojot sterilitāti.

Vienīgais, kas toč muļķības, ka tā būtu turcip/mossad un pārējo žīdumasoņu veikta kaitnieciska operācija - kaitnieciskuma un provokatoru konstatēšana ir urrāpatriotu prerogatīva. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-07-30 15:21 (saite)
Protams es neņemos apgalvot, ka 100% skaidrs, kas tur noticis patiesībā, bet spriežot pēc tā kas ir zināms, tas vairāk izskatās pēc totalitārai valstij raksturīgas ārējo ienaidnieku meklēšanas. Un tas, ka paņēma pie dziesmas austrumeiropas valsts pārstāvjus var liecināt nevis par "darba tikumiņu" (cik dzirdēts ausrumeiropas viesstrādnieki mēdz būt tieši čaklāki par dažiem vietējiem rietumvalstu "čaklajiem", jo R-eiropā darba tautu tā nemēdz izdzīt), bet gan par to, ka minētajai valstij nav tāds svars starptautiskajā politikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2007-07-30 18:07 (saite)
Ai, visa tā situācija man vairāk atgādina cundurus ar Berezovski - kad šis no Krievijas aizmuka, kur viņam kriminālu piesēja, visi mūsu puses eksperti un mediji vienā balsī gānījās par režīma upura vajāšanu, viennozīmīgi un kategoriski apgalvojot, ka lieta safabricēta, apsūdzība ir tīrie meli utt. Aber kad piepeši Brazīlija ieinteresējas par viņa aktivitātēm un izdod aresta orderi, tūlīt to grasās darīt Francija, tad kaut kā visi kautri klusē un neviens neiestājas par jauno apmelojumu upuri.

Da citu valstu pārstāvju tur vienkārši nav, man aizdomas - nav tur algas un dzīves līmenis tāds, lai kāds izņemot austrumeiropiešus turp triektos. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-07-30 21:03 (saite)
Tu tiem nabaga mediķiem izrādi pārāk lielu godu salīdzinot tādas peškas ar daudz lielāka kalibra figūru.

Vispār tas, ka tur tajā laikā bija arī citu valstu mediķi ir fakts, kuru diez vai pat Lībija iedomātos apstrīdēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?