Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2013-01-09 22:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gastronomiskās piezīmes
Šovakar cīnījos ar Tom Yam Ņam Ņam!!!
Drusku nočītoju īstā buljona vietā ņemot parasto Gaļinu, un citronzāles pulveri arī nekur nevarēju atrast (ne tirgū, ne Stokmanā), nācās izlīdzēties ar citronzāles biezeni, tīģergarneles mājās bija izbeigušās, tāpēc piebēru mazās ziemeļu garnelītes (a la pandalus borealis vulgaris) tomēr vistrakāk pietrūka kinza (vecums, atmiņa, jū nōv). papildināju recepti ar tomātu - izšķīdis tas veido zupas biezumu un kopā ar citronu rūpējas par skābulīti. Kopumā ņemot, viss diezgan labi pat izdevās, tomēr man kā izteiktai garšu mīlei nācās vēl uzprišināt receptes daudzums ar papildus ķiploku un citronzāli pašās beigās, tomēr kinzas iztrūkumu tas nemazināja. Nākamreiz jāiet uzbrukumā ar kinzu!!!

Pamata recepti skatīt šeit: http://www.fotoreceptes.lv/tom_yam.html


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2013-01-10 10:55 (saite)
Ja gribas pa rokai turēt buljona kubiņus, pat Rimi tagad ir nopērkami visādi eko un bio kubiņi - dārzeņu buljona kubiņos taukviela ir palmu eļļa (nekas briesmīgs, organiski audzēta), un pārējais ir visādi garšaugi; nātrija gļukomāta nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]madevil
2013-01-10 13:31 (saite)
Nebūs mums mājās nekādi ekosūdi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lee
2013-01-10 17:56 (saite)
Tas gan, var arī pats novārīt buljona koncentrātu un sasaldēt, tik man nav iekšā tā ņemšanās ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?