Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2011-08-24 09:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jau 2 vakarus pēc kārtas šmorēju līdz 23.00 no laukiem atvestos labumus.
Aizvakar milzu grozs ar gailenēm pārtapa 2,5 litros ņammas ziemai un pēdējās cūku pupas gardu muti tika notiesātas vakariņās. Vakar tika pārstrādāts kalns ar sviesta pupiņām un piebeigti 3 kabači iekš lečo. man ir aizdomas, ka šovakar neko negatavošu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]liidzis
2011-08-24 09:24 (saite)
aha..es šovakar arī noteikti boikotēšu virtuvi :)
6 burkas sēņu, 12 burkas aliču -ābolu ievārījums, 3 burkas upeņu sulas, 7 burkas jāņogu sulas, piebāzta saldētava ar jāņogām un uzpenēm un vēl jātiek galā ar kabačiem un atlikušajām aličām. Nedēļas nogalē pievērsīšos gurķiem, tomātiem un salātveidīgām lietām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2011-08-24 09:56 (saite)
Nu traks skuķis, nu! :)
//es ar vakar sapņoju par plūmju ievārījumu, tik skaidrs ir tas, ka kauliņus lobīt ir baigais lauziens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liidzis
2011-08-24 09:58 (saite)
ha..jau atstrādāta tehnika! zibinu vien kauliņus ārā no plūmēm! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2011-08-24 09:25 (saite)
Es šitā ieberzos pēc nakts tirgus apmeklējuma - vairākas dienas pēc kārtas tīrīju, griezu un vārīju :) Par laimi, saldētavā vietas ir vien tik, lai ieliktu vēl pāris saldētu sēņu porcijas, var atslābināties :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2011-08-24 09:57 (saite)
Man saldētava piebāzta ar zivīm... :D Bet laukos var ieberzties trakāk kā tirgū - tas nu tagad ir skaidrs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mikii
2011-08-24 10:04 (saite)
rudens seriāli "zaptes impērija" un "gailenes un lielpilsēta"

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2011-08-24 12:38 (saite)
vovo, es arī vakardien vergoju pie plīts (un tas vēl pēc pirmdienas megašmorēšanas!), vienā brīdī nospļāvos un atstāju visu pusratā, lai aizietu lasīt grāmatiņu. Šovakar jāturpina :/

(Atbildēt uz šo)


[info]vacatio
2011-08-24 14:36 (saite)
kā gatavoji kabačus? man viņus tagad ēst negribas, mok jānozūmē ziemai..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2011-08-24 15:10 (saite)
Ar kabačiem vienkārši: nomizo, iztīra sēkliņas (ja ir) un sagriež aptuveni 2-3 cm gabaliņos, liek katlā.
Pa virsu uzber daudz, daudz sagrieztus sīpolus - jo vairāk, jo pamatīgāk līdzinās kabaču ikriem.
Tāpat pieber sagrieztu papriku - daudzumu arī var likt pēc saviem ieskatiem (es lieku loti daudz, turklāt mēdzu pievienot arī daudz asākus piparus par papriku).
Piegriežu tomātus - to arī tagad netrūkst.
Tad šķiļu klāt uguni un sāku sautēt. Ūdeni nekādu neleju - sākumā uz mazas uguns, kamēr kabači paši sāk suloties, pēc tam uz lielas uguns ar mērķi novārīt lieko šķidrumu nost (tā lai nav gluži sausi, bet tā lai arī "nepeld") Ik pa brītiņam apmaisu.
Sāls pēc ieskatiem beigās, un pašās beigās piegriežu arī zaļumus, pilda burkās (es nekonservēju, tā vietā vnk lieku ledusskapī aukstumā). Beigās tāds košs un krāsains sanāk- saucu par lečo, var saukt arī par karstajiem salātiem vai nu kā labpatīkas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2011-08-24 15:13 (saite)
plds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?