Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-07-28 10:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:eseses

turpinu šķirot
pēdējā laikā vēl viens vārds acīs lec: integrity

no konteksta it kā saprotams, bet vārdnīcā ieskatoties saprotu mazāk. Einheit, veselums. bet īsti nesasaucas ar konkrētā raksta kontekstu.
raksts ir par sevis apzināšanos, par sevis izprašanu un prezentēšanu pasaulei izejot no šīs sevis izpratnes.

sevi apzināties un izprast... kas es esmu?

es esmu outsider. ne savrupnieks, bet nepiederošs. Nepiederošiem ieeja aizliegta. Es tik izmisīgi vēlos kaut kam piederēt un tik ļoti ciešu no mistfit. Blindgänger. Varbūt beidzot jābeidz mocīties, censties un ciest un vienkārši atzīt sev un pasaulei - es esmu standartā neiederīga.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nxn
2014-07-28 12:40 (saite)
kāpēc tu gribi kādam citam piederēt, nevis sev :O

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 12:44 (saite)
tā ir viena no cilvēka pamatvajadzībām - piederēt kādai grupai. cilvēks ir bara dzīvnieks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nxn
2014-07-28 12:47 (saite)
ar maziņu baru- ģimeni, vai tad nepietiek mannavjautājumazīmestaustiņa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 15:04 (saite)
mazais bariņš ir baigi OK. mana mūža lielākais posts laikam ir tas, ka man nekad nepietiek ar mazumiņu. t.i. es nevaru būt tikai mamma un sieva, man vajag būt arī sievietei un panākumu vainagotai darbiniecei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nastja
2014-07-28 13:15 (saite)
Tu gribi piederēt vai gribi piepildīti dzīvot?

Gan jau, ka pie attiecīga downsgreida vai uplifta arī tu varētu pseidointegrēties (ja reiz patreiz pēc DE pavadītiem gadiem vēl redzi to mega plaisu starp sevi un pārējiem aborigēniem), taču tad, iespējams, tu atklātu, ka esi vēl lielākās auzās ar savu 'iekšiņu' un 'āriņu'.

p.s. pie testeriem un programmētājiem tak nebij šīs pārdomas, cik ļoti atšķirīga/neiederīga tu esi?

Otrā gadījumā tev ir opcija dzīvot tā, kā pašai tīk, pieņemot spēles nosacījumus, ka neesi 1:1 ar laukumā esošajiem.
imho jau vispār nav tādu standartpilsoņu pasaulē, visi ir bišķi šķībi attiecībā pret pieņemto standartiņu.. vieglāk jau kautkādām kopīgām interese'm pieslieties, kā sevi piedzīt pie iedomātā, vispārpieņemtā standarta

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 15:01 (saite)
kāpēc lai piepildītība un piederēšana viena otru izslēgtu?

bet visu pēc kārtas - esošie topiki ir darba sakarā. es nekur neiederos. problēmu dalot reizinātājos, izcelšu dažas teorijas:
a) mani saprot, bet mani nevajag
b) mani nevajag konkrētajā lokālajā mikrokosmosā
c) mani nesaprot -> es nemāku izstāstīt

tā kā man nav neviena ar ko par šo parunāties (es varētu atrast mentoru UK vai USA, bet DE visi kaut ko slēpj vai nezin kādi noslēpumi, ko nevar atklāt), tad es guglēju pēc atslēgvārdiem. protams atkal plaši pārstāvēti pieredzes stāsti angliski, vāciski vai nu es slikti meklēju vai tiešām nav.

šobrīd lasu viena testētāju "big name" blogu. un lai gan viņam tas vārds ir diezgan populārs, viņa darba ceļš nav bijis diezgan gluds.
viņam ir tādi uzstādījumi, ka sertifikāti ir sūds, vārds, uzvārdds kā brends. man atliek vien noplātīt rokas. 1) samaksāt kādam 2-3 000 ir krietni vienkāršāk 2) vārds kā brends tas ir gadu desmitu darbs. viņš pats raksta, ka labu laiku dzīvojis no rokas mutē, bet tas ir Amērikā. es te iedomājos kā es Jēnā uzstādītu prasības, ka darīšu tikai to un šito un kleinta vēlmes irspējams ir dzēruma murgi (viens no viņa salīdzinājumiem kura ilustrē gadījumu, kad klients pats nezin ko viņš grib).

rezultātā ir divi varianti - Tevis jau pieminēti- downgrade vai upgrade.
reizēm man liekas, ka es vnk neiederos Jēnas darba tirgū. te ir mikrokosmos, ko es aptuveni nojaušu, bet tā īsti vilni uzķērusi vēl neesmu. esošajās intervijās man nācās piedzīvot interesantas reakcijas attiecībā uz maniem kursiem. visur taču runā par life long learning un man liekas, ka man tie kursi ir dikti maz. bet redz nepatīk. sevišķi menedžmenta kursi. un ja vēl pieminu, ka citus esmu apmaksājusi es pati, tad vēl vairāk nepatīk. nu ko man tādai pusadvancētai darīt?
man atkal liekas, ka citi te Jēnā par izdzīvošanu cīnas, bet es atnāku baltā kleitā, baltās kurpītēs un pieprasu spilvenu uz kā apsēsties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-07-28 15:31 (saite)
nu tā starp mums runājot savu downgreidoto versiju tu ilgi neizturēsi.. jeb būs kā ar to īlena slēpšanu maisā..

varbūt tad tomēr skaties plašāk (lasi tālāk) par Jēnas robežām. Zinu, ka nav ideālais scenārijs, tai pat laikā tā ir tava dzīve, neviens cits to tavā vietā neizdzīvos..

un vispār baltās kleitas un kurpju sakarā - kā man teica bērnu dārza psiholoģe: neuzprasīsi - nedabūsi, uzprasīsi - varbūt dabūsi. Un tur nu viņai taisnība ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 15:43 (saite)
Tev taisnība par downgreidu.
kāmēr man bezdarbnieka pabalstu maksā, pamēģināšu tepat Jēnā. vēl dažas firmas ir palikušas, kur es vēl neesmu pieteikusies :D pārvākšanās būs pēdējais solis.

no otras puses - ilgtermiņa plāns šā vai tā man jāizdomā. lai cik ļoti man gribētos iet vienkāršāko ceļu un ierakstīt CV nākošo sertifikātu, tam, ko raksta big name ir jēga. tikai jāatrod veids, lai tas mazāk izskatās pēc pašpuikas sišanās ar dzelžotiem huligāniem vai princese kaprīzēm ar neērtiem spilveniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2014-07-28 13:32 (saite)
integrity vispār ir nedalāmība. un arī patiesums, tāds, kas g.k. pret sevi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 14:39 (saite)
bet kā to nedalāmību saprast attiecībā uz indivīdu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puuce
2014-07-28 13:34 (saite)
Integrity parasti ietver arī to, ka rīkojas saskaņā ar sevi, ar iekšējo pārliecību utml.
Man ļoti ilgu laiku vajadzēja, lai saprastu un atzītu, ka nav man ar vidusmēra Luksemburgas/Beļģijas/UK iedzīvotāju daudz kopēja, it īpaši ar vidusskolas beigušajiem pārtikušajiem pilsoņiem (vieglāk ar profesionāļiem, savas jomas izcilniekiem).
Atsākot strādāt Rīgā man bija milzīgs prieks par to, cik forši ar kolēģiem parunāt par gandrīz visu, no fizikas līdz startptautiskajām attiecībām, jo viņus tas interesē, viņiem ir viedoklis un viņi to izsaka (salīdzinājumā ar Luksemburgu, kur visi baidās pateikt kaut ko politnekorektu, un tajā mikslī gandrīz jebkas ir politnekorekts).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 14:42 (saite)
jā, iekšējā pārliecība varētu būt.
politkorektums ir viena dzīvi maisoša lieta. arī pārlieka pieklājība un nevēlēšanās aizvainot. beigu beigās viss tā samudžinās, ka labāk turēt muti ciet un sēdēt stūrī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?