Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-07-28 09:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:citi, eseses, mees, nauda

man ir išūs tik daudz, ka vienam pukstam nepietiks.

1) esošo risinājo jautājumu gūstā, man bija nomierinoša doma, ka vismaz par vienu lietu man nav jāsatraucas un vispār jāiespringst - par Stefanu un ģimeni kā tādu. un tad kā zibens no skaidrām debesīm uzkrita krīze. divas dienas. divas sasodītas dienas. vakar vakarā viss beidzot beidzās. neesam pārrunājuši kas un kāpēc vispār notika, iespējams arī nevajag. bet vismaz beidzot atkal spējam uzturēties vienā telpā.

2) man jāizdomā naudas jautājums. t.i. kā ieguldī naudu, ja ko ieguldīt ir maz, turklāt ļoti gribas tērēt. nezinkāpēc man ir pārliecība, ka tad kad es atrisināšu šo jautājumu, man būs darbs, kur es atkal pelnīšu kaudzēm, kaudzēm vien.

3 ir arī par naudu, bet savādāk. es pati neuzskatu, ka esmu gurmāne. bet ir situācijas, kad es saprotu, ka esmu sasodīti izlutināta princese. nu bijām uzaicināti uz grillēšanu. izēsties vienmēr ir satraucoši, sevišķi jaunā vietā. tīringenā grillēšana ir tāds kā nacionālais sporta veids. ļaudis sacenšas, kuram būs svaigākās desiņas, meistarīgākais grozīšanas paņēmiens, izvērstākais citu gaļu piedāvājums un labākās piedevas. mēs īpašās reizēs iepērkamies pie miesnieka. vienmēr ir desas, divu veidu steiki un tad atkarībā no noskaņojuma - iesmi vai vistas. klāt tomāti, gurķi, kartupeļu salāti. reizēm kālis, kolrābis. noteikti sinepes, dažeiz pat divu veidu, ketčups bērniem.

tātad, mēs bijām uzaicināti uz grillēšanu. mani pārņēma sliktas priekšnojautas, kad cepējs pieprasīja grilla stangas. Tīringenā neviens nelieto grilla stangas. ja ir par karstu apgriezt desu ar pirkstiem, tad tas nozīmē to, ka arī desai ir par karstu un tā apdegas, bet neizcepas. labi cepējs nav tīringietis, bet es sevi mierināju, ka būs labi. bet tad tika izvilktas desas... ne no miesnieka, ne arī no zināmiem lielveikaliem, kam ir svaiga prece - nē! iegalertētas, vakumā iepakotas desas, kam derīguma termiņš ir 4 nedēļas! sāku izvairīties no Stefana skatiena. es zināju, ka tur būs pārmetums - kur es esmu viņu ievilkusi un vai tiešām viņam tas būs jāēd? beigās piepildījās arī pēdējās nojausmas - desas bija apdegušas, bet iekšā sārtas. aizvēru acis ciet un ēdu tādu kāda bija. negribējās lūgt pārcept, jo ārpusē jau tāpat bija melna. negribējās melot, ka nav izsalkuma, jo izsalkums bija.

tagad man ir jautājums - ko darīt? viens ir skaidrs - tādas desas mēs ēst vairs negribam. izdomāt atrunas kāpēc nevaram nākt? piedāvāties nākt ar savu gaļu? bet negribas jau arī likties viņiem slikti par savām galertīgajām desām. un tad mums pašiem arī jācep, savādāk viņš arī labu desu pārvērtīs par oglīti ar sārtu vidiņu. negribu aizvainot, negribu radīt priekšstatu, ka visu zinu un māku labāk, bet negribu arī jelkad atkal ēst tādas desas. ak es nabaga izlutinātā princesīte....

vispār mums kā ģimenei ļoti drīz nebūs neviena ar ko tikties. maz kopīgu tēmu, maz kopīgas izpratnes, kas svarīgs. S joprojām dusmojas uz M vīru, ka viņš atsakas vakaros viens pats nolikt bērnus gulēt. S nesaprot, kas tas par tēvu, kurš nevar bērnus nolikt gulēt. tā nu arvien biežāk un biežāk es ierodos kaut kur viena ar bērniem. dažreiz tas ir S hobiju dēļ, bet diezgan bieži, jo S nepatīk attiecīgie cilvēki, viņš nemāk vai pareizāk sakot negrib slēpt savu nepatiku. pierunāt un appelēt pie viņa saprāta ir bezjēdzīgi, ir jau mēģināts - viņš atnāk līdz, sēž stūrī un klusē ar tādu seju, ka man ir kauns viņa dēļ.

un man reizēm aŗī uznāk nenormālas dusmas - kāpēc man vispār jārisina šādas problēmas? man LV ir gana daudz draugu, kuriem es ilgi nedomājot varētu pateikt, ka desa nav labi izcepta un tas tiktu normāli uztverts. arī tas, ka es kādu pabīdu nost un pati pārņemu cepšanu. man ir gada daudz draudzeņu, kuras priecājas mani redzēt un neuzdod jautājumu: "kur tad Stefans, kāpēc viņš nav līdz?" nu kāpēc man jāmokās un jāmēģina izlavierēt ar cilvēkiem, ar kuriem nevisai sapas, ja man ir cilvēki, kuri man ir svarīgi un ar kuriem kopā ir labi? tāpēc ka viņi ir LV, bet es esmu šeit. ak es nabaga izlutinātā princesīte....



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2014-07-28 11:34 (saite)
Jā, nu. Ko lai tur piebilst. Vai S nav nekādu draugu, kas viņam patīk? Vispār?
Bet kopumā - baidos, ka tas ir... tas ir... es nezinu, vai drīkstu to teikt, bet, lasot tevi jau tik sen, un arī daļēji no pašas pieredzes, ir radies priekšstats, ka tur pie jums attiecības nav īstas. Varbūt tas atšķiras dažādos sabiedrības slāņos, es, protams, nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 11:42 (saite)
S ir draugi un ļoti daudz labu paziņu, bet man maz, ko ar šiem draugiem/paziņām vai viņu sievām runāt. Mums ir katram sava pasaule. un tad vēl mūsējā kopējā, kurā vieta ir tikai mums.

Man tas ir OK. man ir mana brīvība un mana ģimene. problēmas sagādā tikai tas, ka sabiedrība gaida un pat varbūt pieprasa, lai mūsu pasaule tiek dalīta arī ar viņiem.

nesen smilškastē izvērtās saruna starp mammām, kuras laikā man nācās secināt, ka mēs laikam esam vienīgie, kuriem vēl ir sekss ne tikai Ziemassvētkos.

es esmu tāds mūžīgais autsaideris. es nederu nekādos rāmjos. ne es pati, ne mēs kā ģimene.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2014-07-28 11:58 (saite)
Vienkārši tu esi no LV, kur tomēr viss ir daudz citādāk. Un ne vienmēr sliktā nozīmē, kā mēs te esam pieraduši gausties, bet arī ļoti labā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 12:08 (saite)
to es vienmēr mēdzu uzsvert, ka LV nav viss tik slikti kā masu viedoklis un mediji mālē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nastja
2014-07-28 11:58 (saite)
ak vai.. vai tad tādas runas smilšukastē runā? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 12:13 (saite)
man smilškastē nākas reizēm ļoti daudz ko uzzināt, ko es labprātāk nezinātu. nu tur viena mamma noraizējusies iesakās, ka baigi sen nav bijis sekss, ko lai dara, bet cita atsaucas, ka viņai jau 4 gadus nav un trešā piebalso, ka jā, nafig seksu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-07-28 12:23 (saite)
un tev atkal ir pamats skumt par neiederīgumu? Da nu i nafig.. ja kāda (un viena tāda bija) forumā noteica, ka viņai esot retāk kā ziemassvētki (ar visu to iespējot 2 bērnus 2 gadu laikā uzcirst) un vienlaikus sūdzējās, ka noklausījusies sarunu, kur vīrs ar draugu meitās taisās iet, es pie sevis padomāju dura da dura.. un par tām smilškastmammām ar - duras aptaurētās.. ja nu vienīgi viņām tā ir labi, jo vispār ar vīru nevisai patīk.. ta i vispār ne visai patīk..

bet par tām desām, es gan nākamai reizei ietu ar savu desu un skaļi demonstrētu desu cepšanas tradīcijas pamatprincipus. Zin, tad lai domā, ka augstprātīgi, lecīgi utt.. bet, ja tad ar nesaprot, ka slikti sacepuši, tad turpmāk teiktu, ka man no veikala desām ir vēderproblēmas.. jo viņi tur pievieno konservantu N, pret kuru man ir alerģija :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 12:28 (saite)
Tu esi zelts! tā doma par konservantu alerģiju ir ģeniāla!!! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2014-07-28 12:35 (saite)
šajā aspektā ne tik daudz skumstu par neiederību, bet par to, ka nav ar ko parunāt.

miers ar seksu - sestdien grāmatnīcā satikām vienu ģimeni. es jautāju kādas grāmatas viņi lasa, ar domu kaut ko nošpikot. detaļās neiedziļinoties viss pasākums beidzās ar to, ka viņi nošpikoja no manis. un man atkal paliek tāda kā tukšuma sajūta. man sāk riebties mani monologi un izmisīgi ilgojos pēc dialogiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-07-28 12:37 (saite)
Nu tad man nāksies vien nopelnīt kādu pusmiljonu un decembrī/janvārī aizlidot pie tevis ciemos bez bērniem, tā tiekt 'parunāt' aci pret aci :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 12:43 (saite)
es sāku domāt, ka varbūt nevajag mocīties ar velosipēda izgudrošanu no jauna un vnk darīt kā citi - Vācija kā naudas pelnīšanas vieta, bet vasaras Latvijā savā fazendā pie jūras. tad man atliek vien nopelnīt pusmiljonu fazendai.

redz, pusmiljons atrisinātu visas mūsu problēmas!

P.S. es joprojām neesmu atmetusi domu par braukšanu bariņā uz kūrortu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-07-28 12:51 (saite)
tas kūrorts mums būs- faktc!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 14:42 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-07-28 15:39 (saite)
mhm, jāpārstāj tik uz brītiņu bērnus dzemdēt :P :DD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 15:40 (saite)
:D :D :D nu str tur pirmrindniece :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-07-28 19:48 (saite)
nu zin kā- tas jau vēl var beigties- jūs sakat- tagad braucam, un es hops!:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 20:42 (saite)
Jā. .. Tu tiešām tā varētu :)
BK būtu aukle :) no b/d izņemtu, mājās pārvestu, sviestmaizi iedotu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dejavu
2014-07-28 19:45 (saite)
Lasu un domāju, ka mana Vācija ir pavisam savādāka. Ar cilvēkiem, kuriem mierīgi var pateikt, ka desas nav labi izceptas. Un kuri tās desas paši visdrīzāk pirks kvalitatīvas un bio-sertificētas, ja vien vispār nav veģetārieši vai vegāni. Un par ko runāt drīzāk aptrūkstas, nevis tāpēc, ka izpratnes un vērtības ir pārāk atšķirīgas, bet gan tāpēc, ka pārāk līdzīgas.

Un vāciešiem komunikācijā vispār ir tendence "iet dziļumā", viņiem reti ir raksturīgs pohujisms. Līdz ar to var diskutēt ilgi un dikti un ar baudu. Kaut vai par seksu.

Galu galā, es domāju, kādus cilvēkus sev apkārt izvēlamies, tāda tad tā kompānija arī ir. Varbūt tev jāpadomā, kur vairāk apgrozās tev/jums tīkamāki ļaudis ar kuriem iedraudzēties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-07-28 19:53 (saite)
Piekrītu daudz kam. Leipzig bija savādāk.
Tiešām mērķtiecīgi jāmeklē cita vide.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?