Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2011-10-29 11:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šausmīgi sen neesmu neko pa virtuvi plosījusies...
vairāk vai mazāk kopš marta.
kopš vakara funktierēju, ko rīt celt galdā un man nav pilnīgi nevienas idejas.

man liekas, ka uz darbu gribu nest mufinus. tos visvieglāk var transportēt. sāļus un saldus. bija man mufinu grāmata, bet tagad spēlē paslēpes.
ko rīt brokastīs un pie desām... M grib citronu kūku, to pēdējā laikā cepam visbiežāk, jo no maisījuma un sīkie paši gandrīz visu var darīt, man tik jānovērš katastrofas.

runājot par M un virtuvi - pirms braucām uz LV gatavojāmies vienu dienu ciemiņiem un M pieteicās man palīdzēt un noslaucīja nomazgātos traukus. pirmo reizi mūžā. tobrīd aizdomājos par savu bērnību un trauku slaucīšanu...
vakar Līna izdomāja, ka grib vakariņās pankūkas. nu labi. bet tad izrādījās, ka sīkie ne tikai tās ēst grib, bet arī taisīt. Līna jauca mīklu, bet M mācījās liet uz pannas. it kā tās retās reizes, kad es beidzot varu kaut ko pagatavot, gribētos vienai pašeptēties, bet vakar man iestājās pilnīga laimība. nu kas tur liels tais pankūkās - olas, milti un ūdens, bet tomēr var nesanākt. cepām mazajā vieglajā panniņā, bet Maksim tāpat nesanāca gana ātri to kustināt, lai mīkla vienmērīgi izklātos. nabags ļoti pārdzīvoja. atgādināju, ka pirms 2 gadiem viņš nemācēja braukt ar riteni un likās, ka nekad to neiemācīsies, bet tagad ir tik vienkārši kā elpot.
es atceros kā opis cepa pankūkas un kā man stāstīja.
man liekas, ka dienās arī Maksis būs labs pankūku cepējs. vakar viņš jau ietrennējās bez ķīķerēšanas pateikt vai pankūkas apakša jau sacepusies un jāmet otrādi.

jā... rīt. varbūt medusrausi? un kaut kādas vieglas uzkodas? uzkodas man mūžīgi nav padevušās. nevaru kaut ko garšīgu mazā formātā pasniegt. kanapē? pie desām :D oi, cik grūti. un vēl visu uz dārzu aiztransportēt....

svinēt dzimšanas dienas ārā tomēr ir visjaukāk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tipa75
2011-10-29 13:49 (saite)
burkānkūka tevi nesaista? Vienkāršāka, kā šķiet, bet garšo grezni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 14:16 (saite)
mums te kautkāds burkānu iztukšītis. nekur nav - pat ne tik daudz lai sautējumam pietiktu. būs jāiziet meklējumos vēlreiz. varbūt no Polijas būs kas atvests.

iedosi savu recepti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2011-10-29 16:57 (saite)
es pēc šitās taisu. Tikai 3 reizes ar esmu taisījusi.
http://www.receptes.lv/receptes/burkankuka/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 17:13 (saite)
kāda sanāk? sulīga kēksveidīga? kādā veidnē - kēksa vai biskvīta vaii kastes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2011-10-29 17:46 (saite)
pēc konsistences drusku līdzīga mandeļkūkai - tāda mitri graudaina. Es leju tādā četrkantīgā keramikas cepamtraukā ar augstajām malām apm. 5cm. Ja būtu iespēja ķeskāties, es pat meģinātu uztaisīt griljāžas kārtiņu augšā, bet nu man mūždien viss ir lielā vai ne tik lielā steigā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 17:52 (saite)
ieintereseeji - buus jaapameegjina!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spuldziite
2011-10-29 14:41 (saite)
minds that think alike! ,)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2011-10-29 14:22 (saite)
Lūk, lūk. Čiuļi, nu. Kuram gan čangalim vai sēlim varētu ienākt prātā, ka pankūkas ir "olas, milti un ūdens"?! :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 14:44 (saite)
kas tad? mums patīk plānās, lai kaut ko iekšā var ietīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-10-29 14:46 (saite)
Nu un kas, ka plānās? Vai tad no tā, ka lieto pienu ūdens vietā, šīs paliek biezākas? Saku, ka čiuļi, ko tur...:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 14:47 (saite)
nu ok, pienu arī var piešaut klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-10-29 14:52 (saite)
Lūk, lūk, te jau ir tā atšķirība:)) Starp "var arī pienu piešaut klāt" un "sasodīts, ja galīgi nav variantu, tad varbūt var piena vietā ūdeni izmantot?":))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 14:57 (saite)
kā, jūs galīgi ūdeni ne? bet tad taču juks ārā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-10-29 15:04 (saite)
Jā tādu, uzreiz no govs pup, var jau būt, ka juks, ar veikala pienu nejuks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 15:27 (saite)
interesanti... būs jāpamēģina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-10-29 15:36 (saite)
:)) Nu, riktīgie čangaļu ēdieni jau spiež uz treknumu. Viens no maniem mīļākajiem bērnības pankūku ēdieniem bija tāds - pankūkas, mazās, bet ne biezās, tādas pusplānās(tas pats piens, milti, olas) un pie pankūkām mērce - riktīgā sviesta daudzumā ceptas olas(vēršacis), kad nāk gatavas, uz pannas piegāž klāt skābo krējumu, tad, kamēr karsts, sagāž tās olas ar to sviestu un krējumu bļodā un pankūkas tur mērčē un olas ēd klāt pie pankūkām. Pieļauju, par šādu recepti dietalogi man skalpu novilktu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 16:53 (saite)
nesaprotu - kā vēršacs var būt mērce?

attiecībā uz kalorijām - es kā padsmitniece leksēju saldo krējumu. tantes acis šausmās pleta un pareģoja man resnu nākotni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spuldziite
2011-10-29 14:40 (saite)
es šodien taisos burkānu kūku ar valriekstiem cept. un varbūt tādu siera kūkas pildījumu bij ieklāt pa vidu. sulīga, ātra, pie chefkoch.de ir receptes ,)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 14:44 (saite)
Rübli vai ko citu no burkankuukaam domaa?
vispar man gribas sklanduraushus un zirnu pikas, bet raushiem vajag vel vairak burkanu un baigi ilga taa njemshanaas, bet zirnju pikas man buus vienai jaaeed un tad atkal ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spuldziite
2011-10-29 16:00 (saite)
nene, ne ruebli,
ko šādu:
http://simplyrecipes.com/recipes/carrot_cake/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spuldziite
2011-10-29 16:06 (saite)
man tās ruebli kūkas.. ģiemnē to recepti ir čirkainā tante patentējusi. garšīga, bet man liekas par may burkānu. un man patīk tādas sulīgas, gaisīgas, nevis sapačkātas un sausas. kā arī riekstus nemaļu, bet sadrupinu, burkānus rīvēju uy rujās rīves utt. krēmu ar taisu pavisam vienkārši, maskarponi ar nedaudz cukuru samaisu un miers, nekādus krējumus un putukrējumus nelieku klāt, nekādas cukura glazūras vai marcipāna burkānus.

tai receptē, ko padevu tālāk, ir vēl ananāsi klāt, tos ar nelieku. un kokosskaidriņas tikai tad, ja ir mājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2011-10-29 16:55 (saite)
es pirms laika te biju savu ruebli kūku ielikusi - ar rīvētiem riekstiem, bet bez marcipāna burkāniem. sulīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2011-10-29 16:51 (saite)
jāpaskatās. normā beidzot atradu burkānus. bet ir otra ķeza - nav olu! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?