lavendera - Kulināra diskusija

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

May 20th, 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:28 pm - Kulināra diskusija
Es saprotu, ka svaigi kautu kazlēnu vai veselu zosi nevar apēst uzreiz, tur man saldētava noder, pēc tam šā vai tā tiks vārīta zupa; bet lasi nebāžu saldētavā, jo to es visbiežāk ēdu jēlā veidā. Kopš palūdzu draudzenei nopirkt svaigu lasi, kuram vakarā iebraukšu pakaļ, un viņa līdz vakaram to iebāza SALDĒTAVĀ, mums ir nerimstoša diskusija par to, vai saldēta un svaiga produkta kvalitāte atšķiras. Viņa uzskata, ka nav nekādas starpības starp saldētu un svaigu zivi, jo pati taisot lašmaizītes tikpat labi arī no saldētas un atlaidinātas filejas.

Bet kā tev, cibiņ, šķiet?

Poll #21369
Open to: All, results viewable to: All

Svaiga un saldēta zivs pēc garšas

View Answers

atšķiras
18 (90.0%)

neatšķiras
2 (10.0%)


(10 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]missalise
Date:May 20th, 2020 - 01:34 pm
(Link)
Garšīgāka vienmēr ir svaiga zivtiņa, kaut gan - ja to pareizi atlaidina - lēni - ledusskapja parastajā nodalījumā, tad varētu arī nezināt, vai zivs ir bijusi saldēta.
[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:May 20th, 2020 - 02:06 pm
(Link)
Kvalitāte neatšķiras, ja pareizi sasaldēts utt.
Lasi, protams, nesaldētu. Un pieklājīgi būtu par ko tādu pajautāt.
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:May 20th, 2020 - 02:46 pm
(Link)
atšķirties ta atšķiras, bet cilvēks, kurš tikai un vienīgi sāli, piparus un vegetu pazīst un par citām garšvielām pat dzirdējis nav un negrib, nekādu atšķirību nejutīs.

pareizi sasaldējot un atkausējot, un pagatavojot ar garšvielām var arī sasniegt tādu rezultātu, ka nevarēs pateikt, vai bija saldēts, bet tur pie gatavošanas jāpiestrādā - nepietiks tikai ar sāli un pipariem apkaisīt.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:May 20th, 2020 - 03:29 pm
(Link)
Neesu nekad lasi saldeejusi, bet pienemu, ka sis tas no veikalos pirktajiem lasiem ir bijis atsaldeets un tu to neesi maniijusi.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:May 20th, 2020 - 05:31 pm
(Link)
Es esmu diezgan pārliecināta, ka teju pilnīgi visas zivis, ko profesionāli zvejo, tiek iesaldētas turpat uz kuģa. Tāpēc veikala zivis ir atlaidinātas.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:May 20th, 2020 - 11:00 pm
(Link)
Jā.
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:May 21st, 2020 - 05:10 am
(Link)
Latvijā tirgotās- 100 punktu
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:May 21st, 2020 - 06:48 am
(Link)
Tad vēl jo vairāk. Kā zināms, zivis nedrīkst/nav vēlams/nav ieteicams sasaldēt atkārtoti.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:May 21st, 2020 - 08:40 am
(Link)
Tieši ar zivīm atkārtota sasaldēšana ir OK un skaitās kā izņēmums, jo uz kuģa viņas tiek tik ātri sasaldētas, ka tur prakstiski nenotiek nekāda mikroorganismu vairošanās, kas ir galvenais iemesls, kāpēc neiesaka pārtiku pēc atsaldēšanas atkal sasaldēt. That said, ja es veicu pārtikas atsaldēšanu ledusskapī, tad man nav problēmu bāzt to atkal saldētavā, jo maz ticams, ka tur daudz mikroorganismu.

[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:May 21st, 2020 - 04:01 pm
(Link)
ledus saplēš miesu

> Go to Top
Sviesta Ciba