lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

January 8th, 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:51 am
"vispar 4-5-6 gadi ir tikai laiks, kad saak gaidiit kaadus rezultaatus"

OMG!!!! Vēl kāds apgalvos, ka klasiskā psihoterapija (kur pacients atnāk pie tā sauktā "speciālista" un nomuld sev atvēlēto laiku) ir EFEKTĪVA???

(24 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]str
Date:January 8th, 2014 - 07:57 am
(Link)
bet ja nav ar ko parunāt?
/ es nekad neesmu bijusi gan
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 08:17 am
(Link)
tad ej uz spoguļotājiem un dabūsi izmuldēties pēc sirds patikas.
[User Picture]
From:[info]str
Date:January 8th, 2014 - 08:42 am
(Link)
man ir gan ar ko parunāt:)
From:[info]eermaniitis
Date:January 8th, 2014 - 09:46 am
(Link)
kas ir spoguļotāji?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 11:23 am
(Link)
kaut kas līdzīgs psihoterapeitiskai pašpalīdzības grupai. Pamatnoteikumi - neviens nevienam nedod padomus, nemāca dzīvot un vispār visi kā viens ir baigie egoisti :D
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:28 am
(Link)
nu, man taada nav pieejama, man arii nav komentaru par taadas grupas efektivitati !
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:January 8th, 2014 - 08:12 am
(Link)
Nu, skaidrs ir tas, ka smadzenes izveido jaunus režīmus lēni. Domāšanu nevar pārveidot ātri, ne ar vienu metodi. Bieži vien to vispār nevar pārveidot. Es personiski uzskatu par šarlatānismu jebkuru "apēd mani, un kompleksi pazudīs pēc nedēļas". Tai pašā grāmatiņā par anger managment, ko es lasu, rezultāti tiek solīti ne ātrāk kā pēc gada dienišķas piepūles.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 08:16 am
(Link)
Es personiski esmu gan redzējusi, gan izbaudījusi ievērojami efektīvākas metodes, kas nedēļas laikā atrisina problēmas, ar ko cilvēks ir mocījies gadu desmitiem.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:January 8th, 2014 - 08:39 am
(Link)
Piemēram, galvas nociršana - sev vai problēmai? ;)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:January 8th, 2014 - 09:07 am
(Link)
Nedēļas laikā var atrisināt kādu vienu izolētu konkrētu problēmu, pārvarēt noteiktu krīzi utml. - starp citu, arī ar visai tradicionālām psihoterapijas metodēm.
Savukārt, ja vēlas mainīt neapzinātos uzvedības scenārijus, tad vienmēr un ar jebkuru metodi būs vajadzīgs ilgāks laiks. Protams, ne katrā gadījumā tir būs 6-7 gadi.
Visi šie "hops! nedēļa, kura mainīja manu dzīvi par 180 grādiem" ļoti atgādina īslaicīgās diētas vai īslaicīgās sportošanas kampaņas, pēc kurām zaudētais svars atgriežas un pat vēl pieaug.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:06 am
(Link)
kaadas tad taas ir ?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 11:48 am
(Link)
pret psihiskām novirzēm, kuras ir komplektā ar patoloģiski mainītu smadzeņu ķīmiju, kā psihozes, fobijas, mānijas, depresijas, izdegšanas sindroms, - efektīvāka par psihiatriju izrādās akupresūra: salabo enerģijas kustību organismā - saregulējas ķīmiskie procesi - sakārtojas domāšana.
(Personiski - divu nedēļu (6 seansu) laikā izvilka no ļoti ieilgušas depresijas. Izdegšanas sindromus likvidēja divreiz, katram pietika ar 2 seansiem.)
Pret atsevišķām psihotraumām, tipa "onkulis mani izvaroja 1992. gada 15. decembrī pulksten piecos trīsdesmit septiņās vakarā" - psihoterapeitiskās akupresūras paveids Emocionālās Brīvības Tehnika (Emotional Freedom Technique), vēlams tomēr ļoti profesionāla un pietiekami pieredzējuša eksperta vadībā, jo pats vari ilgi nočakarēties, neizvēloties pareizās frāzes un tēlus. Vadītājam pat nav jābūt psihoterapeitam, pietiek, ka viņš orientējas tehnikā un ir ar līdera jaudu.
(Personiski - pusstundas laikā pilnībā izdzēsa psihotraumu, ar ko biju nēsājusies apkārt trīsdesmit gadus.)
Pret domāšanas šabloniem - viena meditatīvā tehnika, kas man šobrīd saistās tikai ar vienu cilvēku, kurš to pārvalda; tāpēc īpaši neizplūdīšu aprakstā, bet metode ir saistīta ar intensīvu tēlaino domāšanu.
(Personiski - pagājušā gada vērtīgākais atklājums.)
Un tā kā tev patīk runāties (kaut vai Cibā un ar Antonio), man šķiet, ka tev patiktu spoguļošana, jo atšķirībā no staigāšanas pie psihoterapeita, kas izliekas, ka klausās, un tik māj ar galvu un iekasē honorāru, spoguļošanā tu dabū atbildes reakciju tūdaļ, tas iekustina procesus ne tikai "seansa" laikā, bet ir ar ilglaicīgu iedarbību.
(Personiski - aizgāju ziņkārības dēļ, bet nupat sāk parādīties kaifs no procesa :))
Un jā, es ESMU tīri sagadīšanās dēļ bijusi pie vismaz divām "klasiskām" psihoterapeitēm, un mans secinājums ir viens - pilnīgas duras!...

Visā visumā es acīmredzot izvēlos tās metodes, kur "terapeits" nemēģina vispirms iestampāt klientu izvēlētajos standarta šablonos un pēc tam "ārstēt" to diagnozi, kuru pazīst.
Pārlasot visu šo, secinu, ka atzīstu par labu to, kas nelauž cilvēka neapšaubāmi neatkārtojamo un individuālo personību, bet pievēršas tieši viņa gadījumam tieši viņam vispiemērotākajā risinājuma secībā.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:56 am
(Link)
jaanjem veera amani apstaaklji: esmu Itaalijaa un italju valodu neparzinu perfekti, taa kaa konkreetaas izveles nosaka ari sie apstakli ! man nav tik negativs viedoklis par psihoterapiju - kaut vai ta iemsela deelj, ka sobrid sis ir vienigais realais risinajums !
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 12:06 pm
(Link)
Ja nu es esmu atstājusi iespaidu, ka dodu padomus, es tiešām atvainojos :)) Ieraksts bija tikai par to, ka mana personiskā pieredze ar standarta psihoterapeitiem ir likusi secināt, ka no viņiem nav nekādas jēgas. Un ne no personiskas pieredzes kaut vai hrestomātiskais gadījums, kad četrdesmitgadīgs vīriešdzimuma pārstāvis četrus gadus staigā uz psihoterapiju pie vārdā šo dāmu nesaukšu un joprojām kā nevainīgs, tā nevainīgs... (Viņš ietu vēl, bet naudas aptrūkās.)
Tad, kad psihoterapeite beidzot izārstēs viņa bailes no sievietēm, vecuma impotence jau būs klāt.
Arī citos gadījumos klasisks psihoterapeits agri vai vēlu (visbiežāk gan vēlu, pēc daudziem terapijā pavadītiem gadiem) var gandarīti teikt: "Galu galā mēs guvām panākumus! Pacients nomira gandrīz jau vesels!"
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 04:45 pm
(Link)
ak jā - vēl var papildināt vienīgo reālo risinājumu ar eksperimentālo piedevu - sēdi, kā parasti, pie Antonio vai kāda no pārējiem trim, stāsti, kā parasti, par savu grūto dzīvi, un vienlaikus bungo pa šiem punktiņiem: https://www.google.com/search?q=emotional+freedom+technique&client=firefox-a&hs=qzv&rls=org.mozilla:en-GB:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TWTNUr6oGqeRywPRwIDoBg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=917

tev neviens to nevar aizliegt :)))
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 08:23 am
(Link)
Un vispār tos, kas staigā pie viena psihoterapeita uz "terapiju" gadu gadiem, paļaujoties uz "rezultāti būs redzami sestajā gadā", es varu salīdzināt vienīgi ar Stokholmas sindromu...

From:[info]fedrs
Date:January 8th, 2014 - 09:21 am
(Link)
No otras puses, tas ir viņu laiks un nauda. Kāda citiem daļa kā kurš tos tērē.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:08 am
(Link)
es personiski esmu gaajusi pie 4 - CETRIEM ! vai mes varam uzskatit, ka visi 4 ir idijoti ? es loti labprta izmantotu kaukadas citas efektivas neklasiskas metodes, bet isti nezinu, kur lai es vinjas rodu!
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 11:48 am
(Link)
Visi tavi 4 taču principā ir vienādi! Vai tad ne?
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:53 am
(Link)
nee, dazadi, un 2-3 loti labi :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 12:07 pm
(Link)
labi, novēlu panākumus :)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:January 8th, 2014 - 10:41 am
(Link)
Tam ir tik pat liela jēga kā neēst saldumus un maizi, gaidot svara samazinājumu, ja tajā pat laikā ir slinkums noiet pāris pieturas ar kājām.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:January 8th, 2014 - 11:11 am
(Link)
es ar sito mocos jau gadiem - iidu, ka nav rezultatu, ka nevaru visu muuzu taa staigaat, pametu aarstu, eju pie cita utt,,, bet es neredzu alternativu, nu neredzu. Kur ir taa superaatraa metode, kas atrisinaas manas problemas, kur ? no otras puses, esmu so to palasijusi, un nu neviens principa nesola, ka smadzenes parstruktureet var nedeeljaa, tas ir darbs, taads pats, kaa maacities jaunu valodu
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:January 8th, 2014 - 11:49 am
(Link)
Tu feisbukā esi?

> Go to Top
Sviesta Ciba