Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-04-05 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Rozmarīns
Mana šī brīža mīla ir rozmarīns (protams var būt, ka iesnu dēļ es neko citu - mazāk pikantu nespēju izbaudīt;)), un vakar es par to atkal pārliecinājos.

Mērce pie pastas - vistas fileja, rozmarīns, tomāti, olīvas


Ja veicīgi kustina rociņas, var pagatavot aptuveni pusstundas laikā un tās mērces ir DAUDZ - 4 cilvēkiem kā minimums, a to i visiem 6!

ap 600 g vistas filejas
2 svaiga rozmarīna zariņi ar lapām
3 ēd. kar. olīveļļas
1 ēd. kar. sviesta
4-5 ķiploka daiviņas
2 palieli sīpoli
puslitrs sausa sarkanvīna
800 g tomāti savā sulā (vai nu 1 liela bundža vai 2 maziņās)
kāda karote cukura
100 g melno olīvu bez kauliņiem (1 standarta bundžiņa)
sāls, pipari

Nobrauka rozmarīnam "skujiņas", smalki sakapā. Sagriež vistas filejas aptuveni 2x2 cm lielos gabalos, uzber sakapāto rozmarīnu, uzmaļ piparus, uzkaisa sāli, visu labi apmaisa (lai katram gabalam tiek), noliek malā, lai savelkas.
Tikmēr notīra sīpolus, ķiplokus, smalki sagriež tomātus, atver vīnu (pagaršo, vai nav sabojājies;)). Sīpolus sagriež smukās pusripās. Sameklē tīru dziļu pannu vai kādu piemērotu katliņu;)
Liek pannu uz uguns, olīveļļu un sviestu uzkarsē, filejas gabaliņus smuki apbrūnina no visām pusēm, noliek malā siltuma (teiksim māla bļodiņā ar vāku).
Liek tai pannā sīpolus un izspiestus vai smalki sakapātus ķiplokus, plikos rozmarīna zariņus, cepinot dabon tos sīpolus puscaurspīdīgus. Ielej vīnu, uz mazākas guns pavāra, lai bik sarūk daudzumā. Tikmēr var sameklēt makaronus (pastu), kuri labāk garšo (vai vispār ir mājās;)) un uzlikt vārīties ūdeni tiem. Izņem žagarus, pieliek tomātus ar visu sulu, pagaršo, damet cukuru, sāli, piparus - pēc garšas, pavāra. Ieliek makaronus verdošajā ūdenī, uzņem laiku (ticiet, neticiet, bet makaroni garšo vislabāk, ja to vārīšanas laiks atbilst uz paciņas norādītajam). Pieber olīvas, pavāra. Ieber mērcē gaļas gabaliņus, uz mazas guns patura, līdz makaroni gatavi, tad var griezt nost arī uguni zem mērces.

Vispār tā mērce ir garšīga arī uzsildīta vai pat auksta - ar lielo karoti no pannas!;)

Recepte palienēta no viena veca "Labu apetīti".



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kinskis
2009-04-06 00:02 (saite)
mīļo kūmiņ, kas tev tas par sūda rozmarīnu, kas vēl jākapā?
normāls rozmarīns ir tāds, ka, pārvelkot roku pār krūma zariem, roka vēl smaržo kādu stundu. tādu kapāt nudien nav nekādas notes.
tu esi pirmā, pie kā es šādu funktieri vispār uzzinu, godvārds!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-06 09:35 (saite)
Mīļo Kinski, es nedzīvoju dabīgajā rozmarīna augšanas vidē. Nezinu, kādos puķupodos viņu pie mums audzē un cik ilgu laiku viņš tai lielveikala plauktā bija nogulējis pirms es to nopirku, tak tavs augstprātīgais tonītis, kas allaž parādās, kad tiek runāts par ēdieniem, mani besī. Ja negribi dabūt pa aci, nakošreiz, lūdzu, izvēlies citu toni, runājot ar mani.
Ar cieņu
Kūmiņš
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kinskis
2009-04-06 10:44 (saite)
;)

(t.i., piemiedzu to aci)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-06 10:46 (saite)
Man patīk, kad cilvēki spēj saprasties;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?