Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-04-05 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Rozmarīns
Mana šī brīža mīla ir rozmarīns (protams var būt, ka iesnu dēļ es neko citu - mazāk pikantu nespēju izbaudīt;)), un vakar es par to atkal pārliecinājos.

Mērce pie pastas - vistas fileja, rozmarīns, tomāti, olīvas


Ja veicīgi kustina rociņas, var pagatavot aptuveni pusstundas laikā un tās mērces ir DAUDZ - 4 cilvēkiem kā minimums, a to i visiem 6!

ap 600 g vistas filejas
2 svaiga rozmarīna zariņi ar lapām
3 ēd. kar. olīveļļas
1 ēd. kar. sviesta
4-5 ķiploka daiviņas
2 palieli sīpoli
puslitrs sausa sarkanvīna
800 g tomāti savā sulā (vai nu 1 liela bundža vai 2 maziņās)
kāda karote cukura
100 g melno olīvu bez kauliņiem (1 standarta bundžiņa)
sāls, pipari

Nobrauka rozmarīnam "skujiņas", smalki sakapā. Sagriež vistas filejas aptuveni 2x2 cm lielos gabalos, uzber sakapāto rozmarīnu, uzmaļ piparus, uzkaisa sāli, visu labi apmaisa (lai katram gabalam tiek), noliek malā, lai savelkas.
Tikmēr notīra sīpolus, ķiplokus, smalki sagriež tomātus, atver vīnu (pagaršo, vai nav sabojājies;)). Sīpolus sagriež smukās pusripās. Sameklē tīru dziļu pannu vai kādu piemērotu katliņu;)
Liek pannu uz uguns, olīveļļu un sviestu uzkarsē, filejas gabaliņus smuki apbrūnina no visām pusēm, noliek malā siltuma (teiksim māla bļodiņā ar vāku).
Liek tai pannā sīpolus un izspiestus vai smalki sakapātus ķiplokus, plikos rozmarīna zariņus, cepinot dabon tos sīpolus puscaurspīdīgus. Ielej vīnu, uz mazākas guns pavāra, lai bik sarūk daudzumā. Tikmēr var sameklēt makaronus (pastu), kuri labāk garšo (vai vispār ir mājās;)) un uzlikt vārīties ūdeni tiem. Izņem žagarus, pieliek tomātus ar visu sulu, pagaršo, damet cukuru, sāli, piparus - pēc garšas, pavāra. Ieliek makaronus verdošajā ūdenī, uzņem laiku (ticiet, neticiet, bet makaroni garšo vislabāk, ja to vārīšanas laiks atbilst uz paciņas norādītajam). Pieber olīvas, pavāra. Ieber mērcē gaļas gabaliņus, uz mazas guns patura, līdz makaroni gatavi, tad var griezt nost arī uguni zem mērces.

Vispār tā mērce ir garšīga arī uzsildīta vai pat auksta - ar lielo karoti no pannas!;)

Recepte palienēta no viena veca "Labu apetīti".



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2009-04-05 13:53 (saite)
Kādas Tev bija attiecības ar puraviem? Varbūt tos var likt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2009-04-05 14:22 (saite)
Puravus es paciešu ar mazākām mokām, bet ilgojusies pēc viņiem nekad neesmu.:)
Nu, un ļoti labi, ka trūkst TĀS garšas nianses.;))) Ja liksies, ka garša par pliku, piemetīšu kādu citu garšvielu, kas tobrīd liksies vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-05 16:48 (saite)
Redzi, man ir aizdomas, ka garšas harmonija tomēr ir atkarīga no Pareizajām Sastavdaļām;) Nu varbūt vienīgi sīpolus varētu aizvietot ar, piemēram, āboliem, bet nevis kaut kādu garšvielu pulverīti vai zaļumiem;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2009-04-05 19:08 (saite)
Nu ja - bez sīpola, bet ar kaut ko citu tā vietā es noteikti neiegūšu Tavējo mērci, bet Kādu Pavisam Citu. Un es ceru, ka ne mazāk garšīgu.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-05 21:14 (saite)
Vispār varētu pakonsultēties pie Tantes - ar ko var aizvietot sīpolus, es lieku uz tiem āboliem;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?