Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-11-01 23:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Poll #20201 Muzikantu gaļa
Open to: All, results viewable to: All

Tu zini, kas ir muzikantu gaļa?

View Answers

Nu bet, protams!
12 (40.0%)

Iespējams, bet neesmu pārliecināts
2 (6.7%)

Nezinu, un, spriežot pēc nosaukuma, nemaz negribu zināt!
2 (6.7%)

Nezinu, bet gribu zināt
12 (40.0%)

Pofig! /kapā "Vanagu"/
2 (6.7%)

Tu zini, kāpēc tāds nosaukums?

View Answers

Aber protams! Sīkāk pastāstīšu komentāros
3 (10.7%)

Man ir versija par to
7 (25.0%)

Nezinu, un, kā jau teicu, negribu zināt!
1 (3.6%)

Nezinu, bet gribētu uzzināt.
15 (53.6%)

Pofig! /kapā "Vanagu"/
2 (7.1%)

Vieta jautājumiem, komplimentiem, sajūsmas saucieniem un tostiem

View Answers


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aizliegts_v
2014-11-02 16:25 (saite)
Mani mammas vecāki abi bija vidzemnieki, arī lietoja nosaukumu "muzikantu gaļa". Domāju, ka tas nosaukums senāk tika plaši lietots, tikai pamazām izzudis. "Zilcgaļa" tapa pieminēta, bet ne lietota ikdienā.

Starp citu, muzikantu gaļa bija mans gaidītākais ēdiens uz cūkas kaušanu. Otrs gaidītākais bija gruzdumi - sacepināti atgriezumiņi, iekšu tauki, nierītes utt, tādi visai iesāļi mazi krikumi taukos. Uzsildītus lika pie biezputras, atdzisušiem no bļodas kasīja taukus un smērēja uz ķieģeļmaizes, riktīga ņamma bija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-02 19:49 (saite)
Man dikti garšoja svaigi ceptas klapētas akniņas. Un gruzdumi, jā, tie arī! 100 gadus neesmu ēdusi:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nxn
2014-11-02 21:00 (saite)
o jā, tie krikumi taukos uz ķiegeļīša un sālīC pa virsu... baigā ņamma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-02 21:15 (saite)
Mhm!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?