Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-19 00:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar izlasīju National Geographic: ūdens, kas sakarsēts līdz 80 C, sasalst 20 minūšu laikā, kamēr 20 C siltam ūdenim tam ir nepieciešamas 100 minūtes. Kaut k neatceros, ka skolā šitas mums būtu mācīts, es noteikti atcerētos, jo tas izklausās pārsteidzoši (no bioloģijas, ķīmijas un fizikas kursa atceros tikai lietas, kas mani Pārsteidza)!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2014-06-19 13:33 (saite)
Tur nav kāds sakars ar tvaikiem un difūziju - tipa, tās daudzās atsevišķās, izkliedētās molekulas sastingst viens un divi, bet smuki monolīta šķidruma peļķe turas līdz pēdējam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2014-06-19 14:49 (saite)
Internets saka, ka ir teorija par dažādām saitēm starp ūdens molekulām un varbūt, ka pie dažādiem temperatūras režīmiem nostrādā savādākas saites, bet es smalki neizlasīju un aizskrullēju uz beigām, kur bija piezīme, ka, nu, tā īsti nezin neviens. Izņemot Maksvela dēmonus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?