Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-11-08 21:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sviests II

Tagad visām progresīvam jaunuvēm moderna lieta ir gii sviests. Gii sviests ir katras sevi cienošas namamātes virtuvē, kaut ko cept drīkst tikai uz gii sviesta, citādi nav organismam labi un vispār ņe-fenšuj!

Cik esmu sapratusi no internetā rakstītā, tad oriģinālā gii sviesta recepte nāk no Tibetas (bet protams!), kur šis tiek taisīts no īpaši izredzētu jaku piena (piens->krējums->sviests->gii sviests), aber mūsu platuma grādos to dabū gatavu, pārkausējot visnotaļ parastu sviestu.
Ko lai saka, manā bērnībā šitais gii sviests klētī stāvēja vismaz 2 trīslitru burkās. Vienkārši mammas māsa strādāja pienotavā un regulāri piegādāja mums sviestu, krējumu, sieru un reizēm kondensēto pienu (arī trīslitru burkās). Un tā kā vismaz sviests piegādāts tika rūpnieciskos apmēros, bet ledusskapja saldētava nebija bezizmēra (un tur vajadzēja glabāt citas, daudz svarīgākas lietas, tb gaļu vai zivis), tad vecmamma to sviestu cītīgi pārkausēja un salēja burkās. Un tad reizēm kaut kas tajā sviesta arī tika cepts. Bet, jāsaka kā ir, neviens īpašu prieku par to neizrādīja...;>


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2011-11-08 23:13 (saite)
Ne, ne, īsti, no mājas cūkas kausēti;) Baigi garšīgas pankūkas vecmamma cepa!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2011-11-09 09:12 (saite)
Jā, es arī tikai nesen sapratu, ka viens no radinieku nenormāli garšīgo plāno pankūku noslēpumiem ir tieši cepšana kausētajos cūku taukos!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-11-09 09:28 (saite)
Aha, gan jau ka otrs noslēpums ir malkas plīts;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?