Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-06-12 21:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pagaidām esmu atklājusi 3 saldējumus, ko taisa no piena/krējuma:

"Druvas"


"Premia Klasika"


"Latvijas Leģendas" MĀJAS (šitas ir vislabākais sastāva ziņa, bet tam ir visvairāk kaloriju - gandrīz 2x vairāk kā parasti mēdz būt).


Visādi TIO un tamlīdzīgi diemžēl ir taisīti no piena pulvera un augu taukiem;/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lordramex
2011-06-12 21:23 (saite)
Rūjiena ? vismaz paris gadus atpakaļ vēl bija no Piena/krējuma

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 21:23 (saite)
Vot to neesmu apskatījusi - nemaz tik daudz to saldējumu neēdu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lordramex
2011-06-12 21:24 (saite)
vismaz paši viņi apgalvo, ka vēljoprojām ir no piena un krējuma

http://www.rujienassaldejums.lv/#/lv/produkti/glazites/citronu/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 21:27 (saite)
Oki, izpētīsim!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2011-06-13 11:52 (saite)
+ par Rūjienu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2011-06-12 21:25 (saite)
šiem mājas ar nav piena tauki?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 21:30 (saite)
Tur ir sviests sastāvā;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tutta
2011-06-12 21:35 (saite)
O, jā, es šodien noprovēju to Latvijas Leģendas. Ar ābolmaizes drupačām vai kas nu tur bija... ;) Baaigi laba garša. Un tāds trekns :) 9%

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 21:36 (saite)
Ābolmaizi es vēl nepagaršoju!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2011-06-12 21:35 (saite)
a veco, labo (man, kā saldumneēdājam, tomēr nostaļģiski mīļo) Vēsmu neesi atklājusi?

p.s. no tiem, kam tas Cigoriņu - šodien Sprīdītim nopirku melleņu/kazeņu un banānu salus - abus jams atzina par "Kremig und lecker" ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 21:39 (saite)
TIO ir saldējums "Vēsma", bet - nav tas, nav tas:(
Kādreiz tā pati Druvas pārtika ražoja "Avārijas Brigādes" sērijas saldējumus, šķiet saucās "Citronu vampīrs", vot tas bija īsta vecā Vēsma!

Un tas bija kompliments? Es tak vāciski ņebumbum;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-06-12 22:01 (saite)
Tas Bija kompliments :)
Krēmīgs un gards :)
-
bū - vēsma bija vienīgā, kas man pie sirds, gāja - papīra tūtiņā - ļotiīpaša un garda un savādāka, kā pārējie...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 22:26 (saite)
Nesāpini manu sirdi! Tieši papīra tūtiņa un skabargainais kociņš piedeva īpašu garšu vēsmai!;(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-06-12 22:45 (saite)
jā - tie paši, kas pie kakla dakteriem ;)
ekhh - man sagribējās vēsmu - aber dikti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 22:53 (saite)
Redz, labi, ka Barbala ielika recepti!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2011-06-12 21:53 (saite)
Es sāku pati taisīt garšīgo un veselīgo Vēsmu: sakuļ paniņas ar divu citronu vai laimu sulu un miziņu, cukuru/sīrupu/medu/klunkšķi alkohola, ielej seklā bļodā, ik pa pusstundai samaisa un darīts. Ļoooti gardi un nekaitīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 22:25 (saite)
Izklausās labi!;)
Vēsma gan, cik atminos, bija sorbeta tipa, tb bez piena piedevas, bet šis arī noteikti ir garšīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-06-12 22:43 (saite)
Nu, es tikai mazliet pirms Maskavas olimpiskajām nācu klajā, tā ka diskutēt varu par Vēsmas īstumu no savas otrās vasaras, atceros to kociņu un to papīrīša garšu :), bet Mana Vēsma (tm) bija absolūti pieklājīga. Recepts no šejienes: http://www.solipasolim.lv/lasit/1008/




p.s. paklau, to viendien laikam bija nelāgas fāzes, vispār man Tev pāris neuzbrūkoši jautājumi par TO. varu kaut kur uz e-pastot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 22:51 (saite)
Jā, tā kociņa un papīrīša garša...:)

Iespējams, ka bija saules plankumi:) kuminjsh iekš inbox

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2011-06-12 22:47 (saite)
vot, vot - par sorbet piekrītu - tjip "ūdeņains"
bet kaut kāds prikols bija - kaut kas, kas daudzus uz viņu pavilka - tjip sorbē, bet tomēr bikīt krēmīgs... bet bez sajūtas, ka pienprodukti būtu klāt...

/bļīn - šas zaplachu :(/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-12 22:54 (saite)
Ehhhh...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2011-06-12 22:26 (saite)
o- pierakstam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-06-12 22:44 (saite)
jā, recepts skatāms ielinkots no šejiens: http://www.solipasolim.lv/lasit/1008/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komeeta_naak
2011-06-13 01:05 (saite)
mājas gotiņa bija vienkārši fantastiš, tikai aprīlī tādu varēja atrast vienā veikalā vecāķos un viss. kur tagad var dabūt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-13 07:13 (saite)
RIMI, Betā (tur šobrīd ir atlaide, tāpēc maksā 25 saņi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]komeeta_naak
2011-06-13 07:32 (saite)
MINE! ALL MINE!!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-13 07:41 (saite)
;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2011-06-13 09:21 (saite)
Rūjienai arī ir no piena un krējuma; Kāruma eskimo saldējumi tāpat (pie tam Kārums pārsteidzošā kārtā garšas ziņā sit pušu Rūjienas eskimo, vismaz man tā šķita).
Tie Latvijas Leģendu saldējumi ir smieklīgi tai ziņā, ka ražoti Ingman, Lietuvā (un piena saldējumiem virsū rakstīts "no krējuma"), bet garšas ziņā tiešām ir ļoti, ļoti labi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-06-13 21:20 (saite)
Jā, Rūjienas saldējumus es arī šodien apsekoju:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?