Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2010-10-24 08:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gudrajām galvām kulinārijā
Biju es te uz vienu sanākšanu (nu, nav būtiski, kas tur), kur uzstājās dažādi lektori. Un tātad, viena no viņiem pilnīgā mierā savā runā iepina tekstu "un tad pienāks ziema un jūs nevarēsiet tā vienkārši ieiet savā dārziņā, noplūkt rozmarīnu un pievienot salātiem". Es biju gar zemi! Un pārtraukumā uzmeklēju šo lektori un tā arī pajautāju: "Jūs vispār rozmarīnu jelkad esat ēdusi?" Viņa apgalvoja, ka esot gan. Tad es pajautāju, kas tie par tādiem interesantiem salātiem, kuriem klāt liek svaigu rozmarīnu, jo rozmarīnu un timiānu Parasti izmanto termiski apstrādātos ēdienos, ij tad pa lielākai daļai pēc 5 minūtēm izķeksē ārā. "Nū, tie bija salāti ar gaļu," viņa stomīgi teica. Un te mūsu sarunai pievienojās viņas draudzene, kas vislaik cītīgi bija klausījusies mūsos. "Jā, jā, rozmarīns! Es viņu daudzos salātos lieku! Ak, ir tak cilvēki, kas neēd arī kindzu un baziliku!" Pie sevis nodomāju, ka ir tak cilvēki, kas neēd neko citu kā ceptus kartupeļus, vai ziniet, un teicu, ka kindza un baziliks ir gluži cita lieta kā rozmarīns. Un tajā brīdī mani pasauca, un man nācās pārtraukt mūsu Ārkārtīgi Saturīgo Sarunu.
Ok, un tagad Cibas Virtuves Korifeji izskaidrojiet man:
a) es apkakāju kājiņas, tb svaigu rozmarīnu salātos liek VISI, tikai es to nezināju
oder
b) tās vecenes dirsa kā Zariņa govis?
;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2010-10-24 09:27 (saite)
Es, jāatzīst, par rozmarīnu vairāk lasījusi esmu, nekā pati lietojusi, bet visos lasījumos to minēja pārī ar gaļu ("Pēdējā elfā", piemēram, visi šausmīgi baidījās, ka kāds lielāks un agresīvāks viņus varētu izcept un apēst, un notiks tas tieši kopā ar rozmartīnu!).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2010-10-24 09:32 (saite)
Jā, cept kopā ar rozmarīnu (pārkaisot vai iepriekš iemarinējot) - to esmu darījusi ne reizi vien. Un Boloņas mērce bez rozmarīna vispār nav iedomājama! Bet svaigu un salātos...?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2010-10-24 09:53 (saite)
Ja vēl pakasa pauri, tad atceros, ka esmu redzējusi svaigus zariņus uz gaļas un pat vai tik ne uz makaroniem ar mērci Klondaikā. Es gan nevaru atbildēt, vai to zaru ir paredzēts ēst vai tikai aprīnot. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2010-10-24 09:58 (saite)
Vispār jau - apbrīnot;)
Starp citu, atcerējos,ka Jūs abi kartupeļus diezgan ēdat. Cepot kartupeļus vajag pievienot rozmarīna lapiņas (bet ne zaru!) - vāks, kur garšīgi!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2010-10-24 10:09 (saite)
Nu, labi vēl, ka es nedzeru no traukiem, kur paredzēts rokas mazgāt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2010-10-24 10:12 (saite)
Liecies mierā! Es, piemēram, vienmēr apēdu rotājumam paredzēto citronu! Piedevām - ar visu mizu!;D Par dažādām zaļām lapiņām un figūrīgi izgrieztiem dārzeņiem nemaz nerunājot!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-10-24 10:21 (saite)
Tas citrons ir dekoram, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2010-10-24 10:25 (saite)
Atsevišķos gadījumos no tā ir jāizspiež sula uz ēdiena. Un tas ir viss. Nevis jāaprij ar visu mizu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-10-24 21:50 (saite)
Aa, nu labi ;)
Man gan tā spiešana nepadodas, es parasti sabakstu ar dakšiņu :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?