Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-07-09 19:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visas - duras!
Darīt man, protams, nav ko. Un skatos es pa druskai (nu aptuveni ik pārdienas) vienu seriālu, "Sirds uz ledus" saucas.
Vispār pie viena es gribētu izteikt savu sašutumu sakarā ar seriāliem: nu nekā skatāma! Ka būtu TV kāds jauks kostjūmēts latīņamerikāņu seriāls, tjipa Dona Beiža, Zorro vai kas tamlīdzīgs - ar pārģērbšanos-izģērbšanos, kaislībām un zobencīņām, nekā! Vieni vienīgi vācieši un krievu pakaļdarinājumi vāciešu seriāliem. Baigi jau man interesē, ka viens puisis beibi paveda, pameta, pēc 10-15-20 gadiem satikās, viņa gribēja atriebties, tad atkal pārgulēja, utt. Un tā 200-500 sērijas. Tad jau labāk oho vai cālī palasīt kaut ko no šīs pašas tēmas, tikai ar dzīviem cilvēkiem.
Bet ne par to ir stāsts. Vispār jau es to seriālu sāku skatīties, jo domāju, ka nupat šis beigsies: galvenā varone (uz to brīdi galvenā varone, šobrīd viss ir citādāk!) ir kopā ar savu Lielo Mīlu, tūliņ kāzas, viens jauks puisītis atklājis, ka ir gejs un atradis arī savu Lielo Mīlu un pat viņa tēvs to sāk pieņemt, bagātā-dižciltīgā (un amatu apvienošanas kārtībā arī ļaunā) ģimene ir uz bankrota robežas, jo viens glīts puisis "zem viņiem rok" nezināmu iemeslu dēļ, bet viņi to nezina, galvenā intrigante ir zaudējusi acu gaismu... Nu viss tip-top, tūliņ beigas, uzticīgie skatītāji slauka asras izšūtos nēzdodziņos, utt. HĀ! Ka tik ne ar! Galvenās varones Lielā Mīla pēkšņi nomirst(kā jums tāds pavērsiens?), puisītis atklāj, ka tomēr laikam nav gejs, sapinas ar meiteni un krāpj puisi, viņa tēvs gavilē un uz lieliem priekiem uztaisa savai draudzenei bērnu, glītais puisis-"racējs" izrādās bagātās un dižciltīgās kundzes pazudušais dēls, ģimene atkal apvienojas, galvenā intrigante steigšus atgūst redzi un tūliņ sāk bojāt nervus pozitīvajiem varoņiem un skatītājiem, uzrodas vēl kādi 5 jauni tēli, kas visi steidzīgi kļūst Nozīmīgi Seriāla Varoņi, utt.

Bet es gribēju izteikties par 2 situācijām. Lai vienkāršāk, izmantosim burtus.
1) A (siev.) un B (vīr.) dzīvo kopā, A pēkšņi paliek stāvoklī, bet tā kā vairs nav nekāda baigi jaunā, visu laiku satraucas par bērnu. Pa tam vidam B dēla bijusī draudzene (starp mums runājot - sīka kucīte) C uzmācas B. Šis spiedz un atvairās, piedevām nosūdz C visiem, kas vien grib klausīties. Vienā brīdī A deso pakaļ C, lai noskaidrotu attiecības, paklūp un drausmīgi nobrāž roku. JAU ārkārtīgi saprātīga rīcība, kas A raksturo kā gudru, inteliģentu un sakarīgu sievieti. Tālāk-vairāk. Ārsts izraksta antibiotikas, bet A nolemj, ka ir gudrāka par ārstu, un nelieto zāles, jo "tas droši vien var kaitēt bērnam". Rezultātā sepse (ir nu gan Vācijā briesmīgi indīgs asfalts!) un bērnam kirdik! Pirmais, ko dara A, iznākusi no slimnīcas - nē, nevis sadot pa purnu C, B un vēl kādiem 17 seriāla varoņiem, bet pa kluso savāc pekelītes un pazūd nezināmā virzienā, atstājot zīmīti: "Man vajag pabūt vienai. Es nezinu, vai mums vispār vairs ir jēga būt kopā, bla-bla-bla." Tjipa viņai tas nabaga turks (es teicu, ka B ir turks?) tikai dēļ atražošanās bija vajadzīgs. Tas tur nabags, sēž, raud jau kādu 10. sēriju, sūta sms un zvana. Un kas viņu šodien mierināja? Paaareizi, C viņu mierināja, pie pūkaina džempera klātas krūts piespiedusi! Un, pieminiet manus vārdus, tā sīkā kucīte ievilks viņu gulta uz skaitli 3 varbūt nē, bet uz 5 noteikti. Un tad būs skandāls, detji popolam, kā tu maita varēji, visi vīrieši - cūkas!
2) Vēl viens jautrai pārītis, teiksim - E(siev.) un F(vīr.). Jau tā šie tur ilgi ņēmās, kamēr dabūjās. Vienu brīdi es jau biju gatava braukt uz Vāciju un darīt kā Antonija "Skroderdienās", tb paņemt abus aiz rokas un teikt: "Nimmm! Bļa!" Labi, beigās tomēr viņi saiet kopā, viss pa smuko, bet neaizmirsīsim, ka šī nav flāmu tautas pasaka ar laimīgām beigām, bet seriāls! Un tātad: skandāla, ko izraisījis nenozīmīgs sīkums, laikā E izspiež no F atzīšanos, ka viņam ir 14gadīga meita kaut kur Francijā. Un to meitu viņš attiecīgi arī nav redzējis 14 gadus. E ir tik šokēta, ka skandāls norimst tā pa īstam neattīstījies. Pēc brīža gan viņa atjēdzas un zāģē F par pamesto bērnu n sēriju garumā. F beidzot padodas, pa kluso uzraksta meitai vēstuli (mazais nerātnis tomēr izrādās zina adresi!), kuru iemest uztic dzīvokļa biedram. Saprātīgi, protams. Tb no vīrieša viedokļa saprātīgi. Kaut kādas kļūdas dēļ (šito es neredzēju) E ierauga vēstuli ar F senās mīlas vārdu uz aploksnes, viņas saprāts sarūk līdz 0, viņa nozog vēstuli un dodas uz kādu klusu kaktiņu izlasīt. Klusais kaktiņš, kāda sagadīšanās, izrādās dzīvoklī, F viņu pieķer ar savu vēstuli zem priekšauta... Un nu, kā jūs domājat, kurš uzrīko grandiozu skandālu? E, protams. Un beidzas viss ar šķiršanos. Bet, pieminiet manus vārdus, viņi vēl saies kopā. Pēc kādam sērijām etaki 50-100...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2009-07-09 19:46 (saite)
ir spēk tajās peripētijās nesaputroties?

es te rullēju zolīdos seriāliņus, vismaz viss saprotami

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-09 19:48 (saite)
Nu man joprojām ne viss ir skaidrs, un ir brīži, kad es jūtos ļoti pārsteigta!;D Un vārdus ne visiem atceros;D
Bet nu ar CSI jau arī tāpat - es feisus atceros, bet kā kuru sauc, īsti nezinu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2009-07-09 19:49 (saite)
baisi...beidzot ir kautkas, ko es nevaru izlasīt!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]kuminjsh
2009-07-09 19:53 (saite)
;DDDD Es Tev varētu pa teikuma uz mailu sūtīt!;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spotty_flyer
2009-07-09 20:18 (saite)
Joptvaju :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-09 20:20 (saite)
Ka es saku!;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2009-07-09 21:51 (saite)
Da jop... es pie C parādīšanās sajuku! Lailulairamtarar;a!
Labi- tu to visu vai atstāstīt, bet kas ir TIE, kas to visu pizdobļadskojemudajobišķe izdomā? Nu nevar viens normāls cilēks neko tādu izveidot! Tur tak augstākā matemātika iet stūrī skaļi raudādama. Kas ir jāpīpē un kas jāuzdzer lai tādas shēmas sazīmētu! Laikam man ar seriāliem ir veicies- "Hameleonu" 5kkurastur sērijas ciparu vien izlasot jāiet dzert, iedzert, piedzerties! Un CSI ir ok- man nevajag viņu vārdus atcerēties- pietiek ar ģīmjiem. Tur ir pāris nu tāaāāākiji krasavci! :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-09 22:06 (saite)
;D Da nu, dzīvē jau arī ne sūdīgāki seriāli notiek;) Varbūt, ja es rakstītu Anniņa un Jāņītis un Ilzīte, tas viss skanētu vienkāršāk, vai vēl labāk:
[info]fadu un [info]fenja dzīvo kopā, [info]fadu pēkšņi paliek stāvoklī, bet tā kā vairs nav nekāda baigi jaunā, visu laiku satraucas par bērnu. Pa tam vidam [info]fenjas dēla bijusī draudzene (starp mums runājot - sīka kucīte) [info]fjokla uzmācas [info]fenjam. Šis spiedz un atvairās, piedevām nosūdz [info]fjokla visiem, kas vien grib klausīties. Vienā brīdī [info]fadu deso pakaļ [info]fjoklai, lai noskaidrotu attiecības, paklūp un drausmīgi nobrāž roku. Tālāk-vairāk. Ārsts izraksta antibiotikas, bet [info]fadu nolemj, ka ir gudrāka par ārstu, un nelieto zāles, jo "tas droši vien var kaitēt bērnam". Rezultātā sepse (ir nu gan Vācijā briesmīgi indīgs asfalts!) un bērnam kirdik! Pirmais, ko dara [info]fadu, iznākusi no slimnīcas - nē, nevis sadot pa purnu [info]fjoklai, [info]fenjam un vēl kādiem 17 cibiņiem, bet pa kluso savāc pekelītes un pazūd nezināmā virzienā, atstājot zīmīti: "Man vajag pabūt vienai. Es nezinu, vai mums vispār vairs ir jēga būt kopā, bla-bla-bla." Tjipa viņai tas nabaga turks (es teicu, ka [info]fenja ir turks?) tikai dēļ atražošanās bija vajadzīgs. Tas tur nabags, sēž, raud jau kādu 10. sēriju, sūta sms un zvana. Un kas viņu šodien mierināja? Paaareizi, [info]fjokla viņu mierināja, pie pūkaina džempera klātas krūts piespiedusi! Un, pieminiet manus vārdus, tā sīkā kucīte ievilks viņu gulta uz skaitli 3 varbūt nē, bet uz 5 noteikti. Un tad būs skandāls, detji popolam, kā tu maita varēji, visi vīrieši - cūkas!

P.S. Visi varoņi ir paņemti uz dullo un savā starpā nav saistīti!;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2009-07-10 10:36 (saite)
Esmu pārliecināta, ka zinu, kā viņi to dara - samet cepurē zīmītes ar varoņu vārdiem, tad izdomā, ko viņiem liks darīt, un velk ārā pa pāriem. Tātad, izvilkām, ka B un C kopā ir jādabū bērns - virziens skaidrs, taisām nākamās 50 sērijas. Un tā uz priekšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-10 10:37 (saite)
Un iespējams, ka katram pārim pie sižeta līnijas strādā cits scenārists!;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]and
2009-07-10 02:37 (saite)
shis, nu fox, tocha nav izlasaams un uztverams...
3x laboju kljuudas... rocks

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-10 09:13 (saite)
/iespiež rokas sānos/ Pasaki vēl, ka es visu esmu nepareizi sapratusi un tur starp varoņiem bija pilnīgi citādas attiecības!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tjigra
2009-07-10 08:40 (saite)
argh :D
Bija cerība, ka tagad tie seriāli ir ar nedaudz savādāku tēmu, bet izrādās, tādi paši kā 90to sākumā :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-10 09:14 (saite)
/atmet ar roku/ Ko nu jaunu izgudros! Par brīnumu te nav neviena, kas atmiņu zaudējis! Vai nu es esmu palaidusi garām, jo katru dienu jau neskatos;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tjigra
2009-07-11 00:43 (saite)
Va, vells, ku Tu nekompotents!! :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-11 08:52 (saite)
Labi, ka ne impotents;>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?