Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-07-02 09:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Apskurbušais trusis
Paredzēts kādiem 5-6 ēdelīgiem ļautiņiem.;)

Vajadzēs:
trusis - 1 gab. kautķermenis
baltvīns - aptuveni 1 pudele (bet vispār pa pudelei uz deguna, ieskaitot truša degunu)
ķiploki - 1 galviņa
tomāti - 6 gab
melnās olīvas ar kauliņiem - pēc idejas 12 gab (bet tad ja ņem lielās)
rozmarīns - 1-2 zariņi
pipari (dažādi) - pēc garšas
sāls (kāds nu tīk) - pēc garšas
eļļa - pārs karotes
Piekodām:
kartupeļi - 2-3-4-5 gab uz degunu (atbilstoši dalībnieku ēdelībai)
sviesta piciņš

Trusi sadalām porciju gabalos (kā nu mākam), pa vidam čortojoties par neasiem nažiem. Ķiplokus sagriežam ne pārāk smalki, tomātus - kā priekš salātiem, kartupeļus nomizojam. (Darbus var sadalīt). Atkorķējam vīnu, paostam. Truša gabalus liekam uz pannas (kur uzlietas pāris karotes eļļas) - lai aprauj ar brūnumiņu. Tur pat apcepinām arī daļu ķiploku. Tāpat var apcepināt arī paša truša tauciņus (smalki sagrieztus). Apcepto gaļu liekam pīles tipa vai stikla cepamtraukā (lielā). Turpat arī tomātus un olīvas. Katru kārtu apkaisa ar pipariem, sāli un rozmarīna lapiņām. Pagaršojam vīnu, vai nav sabojājies. Aplejam trusi ar vīnu, lai gandrīz nosedz (veselam trusim aiziet aptuveni puslitrs vīna), liekam vāku virsū un bāžam uzkarsētā cepešniekā. Uzliekam taimeri uz stundu, izvelkam no ledusskapja baltvīna pudeli (iesaku "Kartuli Vazi" tsinandali!), un dodamies uz istabu socializēties.
Pēc stundas možā gaitā dodamies uz virtuvi, noņemam trusim vāku, gandrīz noģībstam no lieliskās smaržas, saliekam virs truša uz restītēm kartupeļus, uzmaļam tiem piparus, uzkaisām rozmarīnu. Uzliekam taimeri uz pusstundu, paņemam no ledusskapja nākošo vīnu (iesaku Bordo reģiona balto Duprais!) un dodamies uz istabu socializēties.
Pēc pusstundas (vai 40-45-50 minūtēm) atceramies par trusi un dipinām uz virtuvi! Kartupeļus saberam bļodā, iemetam klāt sviesta piciņu, uzliekam vāku, sakratām. Izvelkam no cepešnieka arī trusi. Nesam visu uz istabu. (Pa ceļam paķerot no ledusskapja nākošo vīna pudeli.)
Ēdam un ģibstam!
;)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mausoons
2009-07-02 10:09 (saite)
Mļac, man jau tā bads iestājies.... Grrr. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:16 (saite)
Un tad Tu atcerējies to trusi...;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2009-07-02 10:13 (saite)
Tas nav godīgi. Pusdienās (nabadzīgās korporatīvās, plakanās pusdienās) tikšu pēc pl. 14.00. PIe vīna - tikai pret vakaru! :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:16 (saite)
Khekhe;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauwa
2009-07-02 10:21 (saite)
izklausaas varen super :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:22 (saite)
Bija jau arī!
+ Galvenais, ka nav daudz pie plīts jāstāv!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2009-07-02 10:23 (saite)
viss ir forši.:)
bet tādā karstumā man pietiktu ar vīnu vien.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:24 (saite)
Tev dzīvoklis karsts! Bet mūra namos ir tīkami vēsi;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2009-07-02 10:35 (saite)
nevis karsts man dzīvoklis, bet silts - labi uztur siltumu..;)
gan ziemu, gan vasaru.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:36 (saite)
Labi, labi;>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2009-07-02 10:36 (saite)
Nu tad beidzot procesā piedalās pietiekošs daudzums vīna! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:37 (saite)
Nu, citreiz es vienkārši VISU nepierakstīju!;>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2009-07-02 10:44 (saite)
Un līdz ar to recepte nebija pilnīga! :)) TĀ nedrīkst...viss smeķis pazūd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:45 (saite)
Nu es jau allaž paļāvos uz lasītāju veselo saprātu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2009-07-02 14:06 (saite)
Ej tu sazin,ko tu tur šmorē un kā! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 14:10 (saite)
Redzi, par manu šmorēšanu ik pa laikam var dzirdēt/lasīt pozitīvas atsauksmes no ļaudīm, kas ir ēduši manis šmorēto, ko noteikti nevar teikt par citiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2009-07-02 14:30 (saite)
Pag, es tikai gribēju PILNO procesu! :) Mēģini uzbraukt manai ēstgatavotprasmei? :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-03 08:59 (saite)
Es Tavā vietā daudz neizrunātos, jo Tev jau ir bijuši 2 brīdinājumi!:P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2009-07-02 10:43 (saite)
par ķiplokiem runājot, tirgū pirku zaļumus, ko bāzt zivs vēderā un ķiploka galviņa 0,40Ls ! bļ:( nu labi jau, bet 1,20 par 3 ķiplokiem izgrūst, kad pāris brekšī divām personām !30 santīmu...:D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:45 (saite)
Psc!!!!
Es te uz Jāņiem Maximā pirku ķiplokus - 6 galviņas bija kādi 40-50 santīmi vai kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-07-02 10:46 (saite)
mhm, kaksimā pa lēto, tirgū jaunie (nu labi, ir jau starpība) bet...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:47 (saite)
Nu jā, ir starpība... Bet tā starpība pamatā redzama, kad ķiplokus svaigus ēdienā liek, kad tie termiski tiek apstrādāti, atšķirība tomēr nav tik liela...
Bet nu cenas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mausoons
2009-07-02 10:48 (saite)
Kūm, mums bija jaunais ķiploks. Labi, ka nezinājām :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:49 (saite)
A, jā, pareiz!;DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2009-07-02 10:49 (saite)
bet par brekšu cenām tirgū biju pārsteigts, 0,45 ls kg!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:49 (saite)
Tas nu gan smalki!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-07-02 10:51 (saite)
un tad skatos blakus uz līni pa 2ls kg, tak zius paliek zius, ne zandarts, ne store, parastā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 10:54 (saite)
Nu ja!;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fanija
2009-07-02 11:32 (saite)
agdies, cik gardi izklausās!!!
kur truša 1 gab. kautķermeni dabūji? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-02 11:36 (saite)
To dabūja Mausoons! Un tas bija "pazīstams trusis", tb pazīstami cilvēki to trusi audzējuši un kāvuši!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mausoons
2009-07-02 15:16 (saite)
Jā, Mausoons pirms nomedī trusi, paprasa kā ta to zaķīti sauc :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-03 09:01 (saite)
Viss kā labākajās angļu ģimenēs!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauminja
2009-07-03 05:38 (saite)
A bildes ?
Veeehhh :(
Skolnieces :>

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-07-03 09:01 (saite)
Wēh, es jau teicu, ka USB kabelis nav:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?