Kurvjzieža kontemplācijas

Nenocietos es arī - jeb piezīme par kādu skandālu

Krāšņais Kurvjziedis

Nenocietos es arī - jeb piezīme par kādu skandālu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pilnībā piekrītot, ka amatā esošai personai allaž jāpatur prātā, ka kāds viņu vēros un izķēzīt gribēs pie pirmās iespējas, tāpēc ēdot dakšiņa jātur pareizi, un mīcīt svešas beibes vispār nevajag - lai atceramies kaut vai kā Vecās Derības Holofernam gāja - un tāpēc visādi kastēni un klintoni man liekas drusku smieklīgi un nožēlojami, nevis žēlojami un mierināmi. Tomēr, bez jebkādas solidaritātes pret vājo vīriešu dzimumu, nespēju arī just ko citu, kā vien riebumu pret slavas pelnīšanu ar tēvēšoviem "Kā es vienurīt uzvilku zilu kleitiņu un trallinādama devos atsūkāt savam priekšniekam" vai avīžrakstiem "Kā es sakoļīju vienu lohu, lai viņš apgrābsta man celi un iekniebj krūtī".
Derdzīgi.
Ne velti atmiņā ataust anekdote.

Deviņdesmito gadu beigas, Odesas ebreju dzīvoklis. Vecākiem zvana dēls Izja, kurš šobrīd studē ASV.
- Māmiņ, es te nesen iepazinos ar tā-ādu meiteni! Smuka! Izglītota!
- Kāds prieks, dēliņ, kāds prieks! Vai bagāta?
- Bagāta. Un slavena arī!
- Un kā tad vārdā meitenei?
- Monika.
- Un uzvārdā?
- Levinska.
Dziļa pauze. Pēc brīža:
- Dēliņ...bet vai ar to jauko nēģeru puisēnu jums tiešām nekas nevar sanākt?
  • Neatceros, kas šepat, cibā, teica, tak, ja ir varianti, tad ir visai maza daļa cilvēces, kas konkrēti romantiskos apstākļos būtu skarbi kā Pujāta svētuligākā "es" daļa.

    Vērtējums - nav godīgi, cilvēks slikts.(to par žurnālisti).
  • pamodelēsim situāciju. pieņemsim, tev ir sakars ar precētu un slavenu jāk.., pardon, veci. sakars beidzas, viņs piespļauj tavu tīro dvēseli un atgriežas ģimenes svētvietā. tava sirds asiņo, bet tad piepeši nāk kārdinošs piedāvājums - nekrietneli izvazāt dubļos, un tev par to tiek piedāvāts - teiksim, pusmiljons latu.
    varianti:
    a) tu atteiktos, jo negribi izsaukt sabiedrības sašutumu un pat riebumu,
    b) piekristu un piekāst par attieksmi, nauda pat melnāko PR nomazgās.

    /šai situācijai nav tieša sakara ar ne ar Jolkinas, ne Levinskas skandāliem
    • Bēda ir iekš tā, ka tie nav pusmiļjona latu. Tie ir lati 50, pēc mūsdienu izcenojumiem.
    • Tu saki, pusmiljons, ja? Un vairāk nekādi?:)

      Ja nopietni - man, protams, nav ne jausmas, ko es būtu gatava darīt par pusmiljonu vai miljonu, man nav ne jausmas, ko es darītu vispār jebkādos apstākļos, kādos līdz šim neesmu nokļuvusi, tāpēc šāda modelēšana dod vienīgi hipotētiskus rezultātus.

      Taču ticamāk man šobrīd liekas, ka es pasūtītu pupās piedāvātājus ar visu viņu pusmiljonu, un nevis sabiedrības attieksmes, bet savas elementārākās pašcieņas dēļ.
      Jo mana līdzšinējā pieredze ļauj secināt, ka:
      1) ja reiz ar kādu atļaujos kopīgus patīkamus mirkļus, tad man ir svarīgi abpusēju cieņu saglabāt arī pēc tam;
      2) atriebties kādam par par savu asiņojošo sirdi - nu ir tas drusku maziski, ir!
      • pusmiljons tomeer ir gauzhaam nesmirdiigs pusmiljons.
        • Jā, nu par to var arī iet ar ienaidnieku zaldātiem gulēt, vai ne?:) Un, ja vēl parēķinām, cik jēzus par šito naudu var romiešiem iztirgot...:)
          • a kas ir ienaidnieks? var arii ar zaldaatiem. varbuut ne gluzhi ar visu rotu un regulaari, bet ir varianti :D
            • OK, OK, es negribu liekuļot un teikt, ka es noteikti nekad mūžā nedarītu riebīgas liets par lielu, lielu naudu. Bet, pat ja es to darītu, tās riebīgās lietas nekļūtu par neriebīgām. :)
      • atriebties par pusmiljonu nemaz tik maziski nav :)
        nu ok, ok, lai tā būtu.
        par sevi varu teikt - nekad nesaki nekad. taču diemžēl (vai par laimi) neviens slavens mēsls manā dzīvē nav trāpījies, visi bijuši baigie dūkulīši :)
        • Nu, redz, man (tpu, tpu, tpu!) vispār nav gadījies gulēt ne ar vienu, kam pēcāk baigi riebt gribētos, un es ļoti ceru, ka tā arī paliks.
  • Pirmkārt, ja cilvēks, būdams ministrs, atbild uz īsziņām no nezināma numura un vazājas pa klubiem ar blondīnēm, viņa stulbums ir bīstams valstij un par to ir vērts pavēstīt. Un tur nelīdz sakāmais "bet to visi tāpat zināja", jo tā veidojas vēlētāju priekšstats par politiķiem. Latvijas vēlētājam jāsit ar mietu un divreiz, lai cilvēks kaut ko saprastu.

    Otrkārt, vaininiece ir Tavā frendlistē. Manuprāt, sakarīgs meitietis.

    Vari šo komentāru noslēpt.
    • 1)Nu, pati par sevi vēl īsziņu sūtīšana un vazāšanās pa klubiem valstij lielu ļaunumu nodarīt nevar - iespējams, ka pret klofelīnu kafijā viņš kaut kā bija nodrošinājies.

      2) Bez izdzēstā žurnāla vēl kāds?:)
      • Protams, ka var. Tādi cilvēki ir viegli manipulējami, ko meitietis arī pierādīja.

        Un tiešām jocīgi, ka tādā sekstūristu apsēstā zemītē cilvēki pēkšņi kļuvuši tik šķīsti un liekulīgas bučošanās dēļ ir gatavi sievieti ar akmeņiem nomētāt. Un vēl jocīgāk, ka satraucas par tāda īsziņu mačo ģimeni un meitām - par to tak tā kā pašam papucim būtu jādomā, nevis žurnālistei. Tas ne par Tevi, bet reakciju kopumā.
        • Nu, paga - sašutums jau netiek uzpūsts par to, ka duraks un viegli manipulējams, bet par to, ka gar svešiem brunčiem ņemas.
          Un prasīt demisiju par bučošanos - tas nav liekulīgi, ko?:) varētu domāt, ka visa latvju tauta ir nospraudījusies ar "Īsta mīlestība gaida" bļembām un, kad lauleņi aizbrauc komandējumā, apjožas šķīstības jostu.:)

          Taču, kas attiecas uz manu attieksmi pret šī diezgan tizlā notikuma varoņiem - man nav simpātiju ne pret vienu no viņiem. Es, goda vārds, neuzskatu, ka izprovocēt pajaunu vīrieti uz bučošanos - neatkarīgi no viņa amata - būtu ļoti grūts uzdevums, kas, paveikts valsts interešu vārdā, būtu pamats lepnumam, cieņai un apbrīnam.:)



          • Tas jau tas labākais, katrs saskata ko savu! :)

            Manuprāt, demisiju neviens tur nepieprasīja, tad būtu bijis balsojums, ko kaut kā neatceros. Tikai partijas biedri pateica PĒ.

            Par tiem trakajiem neko nezinu, bet savu un laulenes komandējumu laikā uzvedos godīgi. Laikam Tev cita pieredze :)

            Un es neteiktu, ka man būtu kāda liela sajūsma par šo pasākumu, tomēr vienmēr ir uzjautrinoši skatīties, kā kāds uzpūtīgs muļķis taisnojas. Plus vēl tas, ka vēl vienam absolūti idiotisku politisko spēku pārstāvošam liekēdim ir krietni krities reitings, un tas vienmēr ir labi.
  • A kāda iksa dēļ tu pieņem, ka naudas dēļ?
    Popularitāte, ietekme, savas taisnības pierādīšana, ļaunuma (nu labi, samaitātības) atmaskošana... N-tie iemesli, kas pārtrumpo honorāru.
    • Par naudu sāka runāt Blondulla, es ierakstā minēju tikai slavu, resp., atpazīstamību.
      • O, taisnība. Sorry.
        Bet enīvej. Sieviete savu ķermeni iztirgo katru dienu, katru mirkli, un ir gauži vienalga, vai viņa izplūc sev uzacis tāpēc, lai vārnas kolēģes par viņu nebaumotu vai ļauj ministram kniebt sev cičos, lai uzrakstītu par to rakstu.
        Tā pa lielām šaibām otrais ir sajēdzīgāk.

        Lai gan nē, pirmo tak var nosaukt par "sevis mīlēšanu" ;)
        • Nu, paga - kompleksošana par to, vai tik, nedoddies, kāds manas kuplās uzacis vai tauku krokas vai neskūtās kājas neienesīs ļaužu valodās, ir tikai un vienīgi pašapziņas defekts. Savukārt, spekulēšana ap to "kā es ciešu, kad man visādi cūkas izsaka neķītrus mājienus" ir klasisks dinamo no Ē.Berna grāmatiņām, tā ka paralēles es pie labākās gribas nevaru saskatīt.
          • Vot varbūt es kautko palaidu garām, bet nu Jolkina, šķiet, nevienā brīdī nepaziņo, ka viņa cieš. Tbš man viņas gājiens nešķiet histēriskas dāmītes vēlme pašapliecināties tādā pašdestruktīvā veidā, bet gan aukstasinīga savas pievilcības izmantošana, lai sasniegtu kādu konkrētu mērķi (ko dara vai vismaz gribētu darīt absolūtais vairums sieviešu) un gatavība nepieciešamības gadījumā dabūt kniebienu krūtī. Kas jau nu arī nav nekas TIK briesmīgs - jaunai, neprecētai un tā ;)

            Tas, vai un cik visa šitā draza viņai pašai var nodarīt pāri, jau ir cits jautājums, un to jau nu nevar zināt, pirms nav pats tajos mēslos iekāpis.
            • Bet arī pašapliecināšanās ar "Es varu panākt, ka mani viens vīrišķis bučo, un es viņu izķēzu presē" man nudien nešķiet nekas ļoti konstruktīvs un cieņas vērts.
              • Ak, nu.
                "Es varu panākt, ka vesela kaudze lohu nopērk produktu X, lai arī viņiem pilnīgi pietiktu ar nebrendēto produktu Y" arī nav nekas īpaši konstruktīvs un cieņas vērts (un zem tā pat vārdu apakšā neparaksta, tikai ņaudiņas ieskaita).
                Un līdzīgu gānīšanos par jebkuru darbiņu/pašapliecināšanās veidu var uzrakstīt.
                So what?
                Dotajā gadījumā - pa lielām šaibām - ministrs dabūja to, ko bija godīgi nopelnījis (ja viņš būtu apmelots, es būtu sašutusi, a tā - pofik), a tas, kādu dīlu Jolkina noslēgusi ar savu ķermeni, ir tikai viņas pašas darīšana, citu cilvēku konstruktīvismam un cieņai tur nav vietas.
  • Viedokļi mums sakrīt, aņuks lielisks.
Powered by Sviesta Ciba