Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet 2007.gada vērtīgākā atziņa noteikti būs - izvēloties diētas, prioritātei jābūt veselajam saprātam, nevis apšaubāmām metafiziskām sistēmām.

Mana zinātkāre bija mazliet vieglprātīga, bet nevienu es pie tā nevainoju.

Starp citu, jūtos praksē apgāzusi mītus, ka atteikšanās no gaļas uzlabo garastāvokli vai mazina agresivitāti (nekas mani nav darījis tik kašķīgu kā prosas putra!), kā arī ka atslodzes dienas dara skaidrāku un asāku prātu (prātā riņķo vienvienīgi ēdienu atveidi - vizuāli un smaržojoši, taču lasot saplūst rindiņas un, ievadot datus ekseļa tabulā, trīsreiz kļūdos katrā rindā). Un vēl dažus, par kuriem kautrējos rakstīt.
  • Tava pēdējā rindkopa ir tikai iesācēja sindroms
    • Vai tad kāds ir spējīgs pāriet arī citā, tb, ne-iesācēja līmenī?

      Caur nāvi un augšāmcelšanos, iespējams...
      • Pirms uzsākt badošanos, jāpieseivojas.
      • nu, kad es pirmo reizi mēģināju neēst gaļu, pēc četrām dienām tas beidzās ar spontānu ģimenei taisītā kotlešu katla izrīšanu :)
        Pieņemsim, ka es esmu nākamajā līmenī, nekas no nosauktā man vairs nesagādā problēmas.
        • Konkrēti veģetārisms man nesagādā ne mazākās problēmas, bet arī ne mazākajā mērā nenāk par labu - ne fizioloģiski, ne psiholoģiski. Pārbaudīts vismaz 3 reizes mūžā, no kurām šī pēdējā bija visīsākā.

          Kas attiecas uz badošanos - vienkārši neredzu pamatu eksperimentu turpināšanai. Ļoti apgrūtinoši un nekādu ieguvumu.
          Iespējams, tur jābūt kādai sistēmai, nevis vienkārši vienai dienai nedēļā. Citādi - ļoti nepatīkami un mazrezultatīvi, lai neteiktu nerezultatīvi. (Cerība, ka pēc diviem gadiem sevis spīdzināšanas būs Kaut Kas uzlabojies manā jau tā visnotaļ labajā, tputputpu, veselībā nebūt nav motivējoša) :)
    • Zini, veģetāriete esmu bijusi arī ilgākus periodus, bez kādas īpašas piepūles, taču rezultāts bija tāds pats. Vienīgi nebija putru izsauktā naida pret pasauli.:)

      Un, ja konkrētās fīčas pusotra mēneša laikā NE TIKAI nesniedz sagaidāmo pārmaiņu, bet iedarbojas PRETĒJi sagaidāmajam, tad turpināšanai nepieciešama tieši tā pati ticība, kas ļauj pa ūdens virsmu staigāt, un tādā gadījumā veiksme ir nevis sistēmas, bet pašiedvesmas nopelns.

      Iespējams, ka konkrētā sistēma kādam arī der. Bet man - noteikti nē, tāpēc uzskatītu par savu pienākumu visus brīdināt, ka tās piemērojamība ir ļoti stingri individuāla.
    • Līdzīgi teica čigāns, cenšoties pieradināt savu zirgu pie neēšanas. ;)
  • Es to prioritātei jābūt veselajam saprātam, nevis apšaubāmām metafiziskām sistēmām ieteiktu ne tikai attiecībā uz diētām.
  • [info]
    hm, bet man tieši otrādi - kopš pievēršanās tādam tipa vegānismam, fiziskā pašsajūta nekad nav bijusi labāka, pat bērnībā laikam ne.
    pēdējā laikā gan manā ēdienkartē atkal dažreiz iesprūk siers, eh. :(
  • bet man liekas mistiski, ka beigās nebija rezultāta (nu vismaz satriecoša vidukļa ja ne milzu enerģijas uzplūda) - no kaukurienes tak kalorijas jāņem !
    a dakteris nesniedz skaidrojumu par iesp. neveiksmes cēloņiem ?
    • Nu, nebija jau absolūtā mazkaloriju diēta. Gaļu es kompensēju ar zivīm un piena produktiem, turklāt ēdu tās f...ing putras, ko es no brīva prāta nebūtu darījusi. Maizi un cukuru es tāpat gandrīz nelietoju, tāpēc uz to rēķina nekādas kalorijas neieekonomēju.
      • putras kaut arī mistiskās pilngraudu nav nekas labs,,, :)
        es tagad diezgan sekmīgi kauko esmu nometusi, bāzējoties uz jogurtiem, salātiem, dārzeņu zupām un zivīm, ēst absolūti negribas
        • Es arī tagad no putrām esmu pilnībā atteikusies. Un no badošanās dienām arī.
          Esmu atsākusi ēst nakteņus un citrusus, riekstus un avokado, pāris reižu nedēļā dzert vīnu un šad tad atļaujos ceptu - tikai ne panētu! - vistu vai zivi.
          Man šķiet, ka svars mazinās straujāk, nekā diētu ievērojot.:)
  • Veģetārisms reāli uzsit apetīti uz cilvēku gaļu, fakts!
  • Man jau šķiet, ka sūds tas viss. Vajag ēst visu kas garšo, takš ja uztrauc tauciņi, tad jāiet 3x nedēļā uz kaut kādu kalanētiku ij jādzen sevi - ij tauciņu mazāk, ij miesa kudi tvirtāka (ko deētas nenodrošina), ij vielmaiņa labāka, un garastāvoklis priecīgāks. :)
    • Nu, ja "visu, kas garšo", tad tomēr jāpiedomā pie mēra. Jo garšot var arī belaši, čipsi, makdonalda burgeri un visādi tamlīdzīgi sūdi. Kas mazās devās veselīgam rumpītim nenko ļaunu nenodarīs, bet, kļuvuši par pamatēdienu, ne tikai veicinās riepas piebriešanu, bet arī iekšas pamatīgi pabojās.
      • Nu Tu takš mani saprati, ka es nedomāju 5kg eļļā ceptu frīkartupeļu ēdienreizē. ;P

        Tik tā cilvēciski žēl, ka saprātīgs un citādi visnotaļ izdevies sievišķis veģetāriešu un kaktu dietologu ietekmē pārvērties par īgnu un īdošu graustu. Ja jau mocīties, tad labāk sporta zālē, nevis mēģinot pārtikt no prosas. Dzīve ir tikai viena 9tā reinkarnācija tāda slidena tēma), tb to nav jānodzīvo mokoties. :)
  • Pieredze liecina ka starp jēdzieniem "veselais saprāts" un "apšaubāma metafiziska sistēma" ir tikai adeptu skaitā kuras zem atteicīgās koncepcijas parakstās!
Powered by Sviesta Ciba