Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ar sevi esmu tikusi skaidrībā. Bet kā ir citiem? Vai Jums būtu vieglāk:
a)nepacelt uz ielas mētājošos naudas zīmi, kas nepieder Jums;
b)neiebāzt degunu informācijā, kura nav domāta Jums, bet Jūs interesē, pie kam interese nav saistīta ar materiāla vai kāda cita labuma gūšanu?
  • b) viennozīmīgi! Mani vairak interesē materiali labumi, nekā "oi, ko es uzzināju!";)))
    • laimīgā!
      man pat nevajag, lai būtu, kam pateikt - oi, ko es uzzināju! Man vajadzīga sajūta: "Ak, jā - es zinu, kāpēc tas šādi notiek. Atšķirībā no pārējās pasaules, he-he. Un nevienam neteikšu."
      Briesmīgi, vai ne?
      • Nuuu, redz, man ir diezgan laba intuīcija un man parasti pietiek ar savu notiekošā variantu. Katrā ziņā parasti esmu pārliecināta, ka mans variants ir pareizais!;>>>
        • redz, es atkal principā apšaubu tādu būšanu kā intuīcija - manuprāt, 50% gadījumu tā ir loģiska konstrukcija, kas radīta paātrināti, izlaižot starpslēdzienus, bet atlikušajos 50 - pieņēmums, ka ir tā, kā es domāju, un attiecīga datu selekcija.:)
          • Nu, būtībā, man ir pofig, kā to sauc... Bet, vēsture pierādījusi, ka ļoti bieži es ar muguras smadzenēm esmu kādu situāciju (līdz pat sīkumiem!) nojautusi, nē, pat zinājusi! Tādeļ ar man tā ziņkārība jau sen netiek darbināta;)
            Tādēļ es arī visbiežāk cilvekiem neuzdodu jautājumus - man ir interesanti, ko viņi paši izstāstīs. Un vēl interesantāk - kāpēc tieši to viņi uzskatīja par vajadzīgu izstāstīt!;)))
  • b)

    esmu nelietīgā materiāliste.
  • nu es it kaa veel liidz shim neesmu ieraudziijis Tik lielu banknoti, lai labaak izveeleetos to pacelt :-)
  • apcerīgi

    Nupat pagājušonedēļ autoostas tunelī redzēju večuku, kas ar spieķi bakstīja 100 latu naudaszīmi un acīm redzami prātoja, celt to augšā vai ne. Man nebija iespējas pārliecināties, vai tā ir īsta (virsū bija kaut kāds zīmoga nospiedums, izskatījās arī pietiekami pareiza biezuma)... a emociju nekādu - nu, simts vairāk vai mazāk, ja tas ir īsts, tad večukam tiešām noderēs :)

    Toties man ir bijusi iespēja slepus iebāzt degunu man tobrīd svarīga cilvēka intīmajā dienasgrāmatā. Es to nedarīju. Tieši tāpat kā nezogu veikalos, nepiekauju mazus bērnus un nerauju večiņām somas no rokām.
    • Re: apcerīgi

      Hmmmm...manuprāt, ir Būtiska Atšķirība starp pēdējā rindkopā uzskaitītām darbībām. Jo, raugi, tas, ka es zinu kādu faktu par personu N, kamēr es šo faktu neizmantoju pretēji personas N interesēm, nekādu ļaunumu šai personai nenodara. Kamēr apzagtajam veikalam, piekautajam bērnam vai večiņai bez somas noteikti ir skumīgi ap sirdi.
      • Re: apcerīgi

        šo salīdzinājumu izvēlējos vienkārši tādēļ, ka iemesls, kāpēc es to nedaru, visos gadījumos ir ne jau tāpēc, ka, lūk, īstenībā ļoti gribu okšķerēties, zagt, piekaut un laupīt, bet savaldos, jo kādam tāpēc būs skumji ap sirdi...
        • Re: apcerīgi

          Nezinu - man ir viens princips: vai es ar savu rīcību nodaru ļaunumu kādam citam, vai nē. Un, ja Jānim vai Annai nekļūst sliktāk, no tā, ka es kaut ko zinu, uzskatu, ka mana rīcība ir mazāk ļauna nekā atņemt Jānim vai Annai, piemēram, dzēšgumiju.:)
          • Re: apcerīgi

            ā! Un kā jūtas Jānis un Anna, ja viņi nejauši uzzina, ka tu zini, jo esi bāzusi degunu tur, kur nevajag?
            • Re: apcerīgi

              Skatoties, kas tā par infu.
              Es, piemēram, ļoti mierīgi šobrīd uztvēru, ka mana māmuļa ir lasījusi manu pusaudzes gadu dienasgrāmatu. Iespējams, ka 15 gadu vecumā es to uzskatītu par iemeslu milzu skandālam ar draudiem gRieZzzt vĒnazZ.
              • Re: apcerīgi

                Nu, mani šādā gadījumā pārņemtu neviltots riebums pret personu, kas bāzusi degunu tur, kur viņai nebija ko meklēt.
                Tātad tev arī nav nekādu morālu bremžu, kas tev traucētu lasīt cita cilvēka dienasgrāmatu, ja tā neatrodas seifā vai slēgtā skapī, bet tev visumā pieejamā vietā?
                • Re: apcerīgi

                  mani gan tikai empātija.:)

                  Par dienasgrāmatu vai vēstulēm - nezinu, tas atkarīgs no n blakusapstākļiem. Neizslēdzu, ka ir situācijas, kad bremzes būtu, bet dzinējs būtu stiprāks. Un otrādi.
  • a)reflekss būtu pacelt, bet kabatā bāzt vis negribētos.. :P

    b)ja infa nav domāta man, tad tā neinteresē; kāpēc būtu jātērē laiks garlaicīgām lietām?

  • b
Powered by Sviesta Ciba