Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dārgā Ciba, tu, kas zini visu, jo īpaši akadēmiskajās lietās!
Kas jādara cilvēkam, kurš hobija, ne akadēmiskas/dokumentāli apliecināmas vajadzības mudināts vēlas iepazīties ar kāda muzeja materiāliem? Nu, piemēram, radusies privāta vēlme izpētīt un aprakstīt populārākās dāmu vēdeklīšu formas Rīgā, 1760.gada vasarā, vai kas tamlīdzīgs.
Vai jādodas pie attieīgā muzeja atbildīgās amatpersonas (direktora? krājuma glabātāja?) ar butelīti konjaka un eklēru sainīti un jāmēģina iekarot laipnība? Vai jāraksta kādi oficiāli iesniegumi? Jāsameklē draugs, kura kolēģa brālēns ir precējies ar attiecīgā muzeja darbinieces klasesbiedreni?
Kā jūs to darāt?:)
  • Jāpiesakās darbā muzejā par naktssargu.
  • jāadresē iesniegums direktoram, cc galvenajam krājuma glabātājam un gaida tālāku ziņu, kad var nākt iepazīties. Ja nav akadēmiska, bet privāta interese, var gadīties, ka tas ir maksas pakalpojums, bet var gadīties arī, ka ne.
    • Aha, paldies.
    • Paldies, mani arī šis interesēja!
      • it kā visās šajās iestādēs ir krājuma lietošanas kārtības noteikumi, līdzīgi kā arhīvos vai bibliotēkās, ar ko var iepazīties ikviens interesents un, kur ir izklāstīta kārtība, kādā var iepazīties ar krājumu. Parasti tas ir iesniegums, citur var būt elementārāk - aizraksta epastu glabātājam, atnāk, aizpilda pieteikuma anektu un saņem materiālu.
  • Jāpiezvana pašam muzejam :) cik zinu, tas atšķiras, bet privātpersonas arī taču var iet iepazīties ar krājumiem
  • man reiz vajadzēja vienas vecas kartes, un es vienkārši pačaloju ar darbiniecēm tajā telpā, kur tobrīd atrados, un viņas ķēdītē aizbīdīja mani uz vietu, kur es tās kartes dabūju.
Powered by Sviesta Ciba