Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mūsdienās ir sasodīti ērti būt ne-politkorektam. Tādējādi iespējams ar vienu šāvienu trāpīt vismaz diviem zaķiem, kā arī bariņam pāri lidojošu zosu. Līdzko esi savos pārspriedumos iespraudis izteikumu, kas varētu šķist aizvainojošs kādai cilvēku grupai (un tas nudien nav grūti), tevi tūdaļ apvij drosminieka un disidenta aura, jo neesi nobijies stāties pretī baisajai liberastu diktatūrai. Attiecīgi katram, kurš norādīs uz tavām faktu vai argumentācijas kļūdām, mēģinās piesaukt zinātni, vai kā citādi izrādīt nepiekrišanu, varēsi lepni attraukt, ka tie ir centieni sist krustā sirdsapziņas mocekli. Vienlaikus tev garantētas pūļa simpātijas, jo sabiedrības vairākums, protams, vēlas nīst kādas cilvēku grupas un aplaudē katram, kurš šo vēlmi ir artikulējis.
Esiet rasisti, seksisti, ksenofobi un homofobi. Būs vieglāk rakstīt referātus un gozēties uz žurnālu vākiem, nudien!
  • Tik tiešām neko nezinu par sekulāro humānismu un no tā izrietošajiem praktiskajiem sociālajiem un politiskajiem secinājumiem, būšu ļoti pateicīgs, ja vienkāršiem cilvēkiem saprotamā(piemēram, bauslības) formā nodefinēsi galvenos pamatprincipus, vismaz dažus, tiesa, uzreiz brīdinu, šo sarakstu turpmāk izmantošu par mērauklu.
    • tevi no googles izbanoja?

      labi, palīdzēšu:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Secular_humanism
      • Ak, cik daiļš "laimīgā cilvēka" simbols :)
      • Grūti skaistajiem un gudrajiem

        Man angļu valoda varbūt nav Tik laba, bet šis: "The philosophy or life stance of secular humanism (alternatively known by some adherents as Humanism, specifically with a capital H to distinguish it from other forms of humanism) embraces human reason, ethics, and philosophical naturalism while specifically rejecting religious dogma, supernaturalism, pseudoscience, and superstition as the basis of morality and decision making." tam, kā es dzīvoju, ko es daru, kā es ietekmēju pasauli sasodīti atbilst. Nu un kā lai tagad izvēlas, kas īsti es esmu?!
        • Re: Grūti skaistajiem un gudrajiem

          Vai arī tu esi agresīvi neiecietīgs pret katru, kurš katru mīļu brīdi nepārprotami neartikulē tādu pat pozīciju, kāda ir tev, attiecībā pret kaut ko, ko konjunktūra uz brīdi iznesusi uzmanības centrā? Nē? Nu, tad piedod draugs, tu neesi nekāds liberasts? :)
          • Re: Grūti skaistajiem un gudrajiem

            Pozīciju neartikulēšana ir ļoti bīstama, jo tādā gadījumā tevi var atspārdīt dažādu pozīciju pārstāvji, kuri iedomājas, ka tava pozīcija ir pretēja viņējai.
            Es, piemēram, neesmu artikulējusi savu pozīciju par/pret bēgļu uzņemšanu un parandžu valkāšanas atļaušanu/aizliegšanu. Tas nav kavējis vairākus oponentus man kādu pozīciju piedēvēt un par to izlamāt.
            Viņi gan sevi par liberastiem neuzskatītu.
            • Re: Grūti skaistajiem un gudrajiem

              Tāpēc jau arī nolamā, ka neformulē! Sak, klusē, bet pie sevis, noteikti visādas draņķības domā - tipiski liberastiski. ;)
Powered by Sviesta Ciba