Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es pieņemu, ka arī tie, kuri šobrīd nelaiž garām iespēju padirsties par to, ka citi nepareizi izrāda emocijas, nepareizi jūt, nepareizi domā, paši tikai šādā veidā slāpē dabisko diskomfortu, kuru allažiņ izsauc nāve.
Aizsargreakcijas ir dažādas.
  • paldies.
    pati nemācēju noformulēt.

  • Mhm
  • Pieņemu, ka arī šī ir nepalaista garām iespēja padirsties par to, ka citi nepareizi izrāda emocijas, nepareizi jūt, nepareizi domā?
    • Es vismaz centos izteikties tā, lai nevienu nenosodītu, neizsmietu, nešausminātos, nebrīnītos un nepaustu neizpratni. Piedod, ja nesanāca, un ja arī Tavā galvā ir tas, ko jūties pelnījis.:)

      P.S. Es neizplatu soc. tīklos sēru bantītes un ne par vienu publiski neskumstu.
      • Ar šo vienkārši gribēju norādīt uz to, ka, centies, cik gribi, šajās dienās, runājot par šo tēmu, ikkatrs lasītājs rakstītajam tekstam piešūs kaut kādu attieksmi, kurai nebūt tur obligāti nav jābūt:)
  • Paldies Tev par to dzejoli, es pēdējās dienas par šo domāju nepārtraukti. Vēlreiz paldies, es laikam tūdaļ kļūšu pavisam nevīrišķīgs.
  • jā, bet es arī pieļauju, ka viņi pirmkārt slāpē dabisko diskomfortu, kuru izsauc citu cilvēku atšķirīgā izpratne, viedokļi un jūtas.
    • Te, lūk, būtu vietā jautājums, kāpēc citu cilvēku atšķirīgās reakcijas var sagādāt diskomfortu, kaitināt utml. - tātad tās aizķer kādu apspiestas vai neidentificētas emocijas pašā.

      Man šķiet visai iezīmīgi, ka nicīgu, izsmējīgu vai pat nosodošu attieksmi Latvijā mēdz izpelnīties kolektīvas emociju izpausmes. Ja cilvēki kolektīvi priecājas valsts svētkos un sprauž pie atlokiem lentītes - tātad lohi, liekuļi un vispār potenciāls ļaunums. Ja kolektīvi apraud lielu skaitu mirušo, dedzina svecītes - atkal lohi, histēriķi, liekuļi.
      Iespējams, tā vairāk ir ieaudzināta tradīcija. Esmu pārliecināta, ka kādā Gruzijā vai Grieķijā neviens nevīpsnātu par daudz vētrainākām reakcijām.
      Taču pie mums Īstenai bizamžurkai jābūt vienalga, vai tā dzīvo, vai mirst.:) Gan priecāties, gan skumt katrs drīkst savās mājās zem segas, apkārtējiem par to nebūtu jāzina.
      • Freids ar Tevi lepotos:))

        Par citiem nemāku teikt, bet jā, man sagādā diskomfortu(pavisam sīku gan) daudzas un dažādās kolektīvās emociju izpausmes, bet tikai un vienīgi tālab, ka kolektīvās emociju izpausmes man nesaistās ne ar ko saprātīgu un tas vienmēr diezgan tieši atgādina, cik cilvēkiem vienkārši ir kļūt par nesaprātīgu pūli, ko vada kaut kādas brīža emocijas. Tas nav nekas nedz slikts, nedz labs, tā vienkārši ir. Tas ir dabiski. Un šī apziņa, ka arī pats kaut kādos apstākļos varu kļūt par kaut kādu brīža emociju vadīta pūļa sastāvdaļu, ir visai nepatīkama, pat teiktu, ka biedējoša.
        • Ar Freidu man nav diez cik labas attiecības, domāju, ka es viņam ne visai patiktu, tāpat kā viņš man.:)
          Bet manuprāt Tu diezgan labi racionalizē savu diskomfortu.
          • Nav jau nekur tālu jāmeklē. Tiešām esmu viens no tiem retajiem īpatņiem, kurš mēģina neiet pāri krustojumam, ja tur deg sarkanā gaisma, pat pašā nakts viducī, kad tas nevienam it kā netraucē(kas man nekādā veidā neliedz klaji ignorēt veselu žūksni citu, daudz būtiskāku likumu un noteikumu). Tā man vairāk tāda kā rotaļa pašam ar sevi - no sērijas - "šito tad vismaz varu ievērot?". Tāpat gadās situācijas, kurās esmu aizdomājies vai savādāk izklaidīgs un esmu pavilcies kopā ar pūli, kas dur pāri.
  • Vai Tev ir vēl kāds pieņēmums par šo pašu tēmu?
    Diskomfortam obligāti jābūt saistītam ar nāvi?
Powered by Sviesta Ciba