Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vintidžkulinārijas kursa ietvaros esmu apguvusi arī vinegretu. Kas tālāk? Šķovēti kāposti? Zivs galerts?
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
  • iesaku zivs galertu.
    • Jā, atceros, ka Tev kaut kad bija laba recepte.
      • vajag?
        • Ja nav grūti, ja nav nekur tālu jāmeklē, varbūt iemet, lūdzu, linku.:)
          • Zini, es nevaru atrast, bet tā lieta ir vienkārša: vāra buljonu no kauliem, astēm un galvām, varbūt vēderiem, klāt tikai latviskās garšvielas - sīpols, melnie pipari, lauru lapas, kāds burkāns. Buljonu nokāš, piespiež pēc garšas citrona sulu, no kā buljons klūst pienaini miglains un skāņš, un piešauj drusku cukura (jāņem vērā, ka aukstam skābumu un saldumu jūt mazāk kā karstma, tāpēc jātaisa itin kreftīgs), tad viņā ātri apvāra filejas ar visu ādu. ņem ārā, filejām izvelk asakas, novelk ādu, smukos gabaliņos liek bļodiņā. buljonu, ja gribas, izkāša vēlreiz, pieliek drusku želatīna ( un šis ir visskērīgākais moments, jo visu citu liekam pēc garšas, bet par želatīnu ir jāzina! taču es nekad neatceros - un pati savā cibā nespēju atrast, ko reiz pierakstīju) - galerts nedrīkst sanākt ciets, bet tāds, kas tikai ledusskapī saželē un jauki tricelīgs.
  • jā- mani tas vienmēr ir atturējis no rosola taisīšanas, ja ne spaini, tad vismaz 5 l katliņš ir minimums)))
  • What about falshais zakhis?
  • nu nez, es iru iemanījusies taisīt visus šos klasiskos salātus sev vienai dienai..
    drusku pārēsties, protams, sanāk, jo garšīgi, bet reti kad paliek otrai dienai kaut kas...

    idejām par tālāk - kugele, cepelīni, pildīta līdaka, skābputra, pildītas reņģes, ziemassvētkos populārais cūkas šņukurs, menca burkānu marinādē...
    no ne mūsējiem - hašs, pavlova, ungāru salāti, klasiskais Olivjē, ābolu strūdele un brūkleņu pudiņš..

    sākumam pietix ideju..;)
  • Kijevas kotlete, "irbites", pildita ola (ar kilavu), seenu salati (pec siera salatiem mani otrie miilakie), galerts, majas taisita aknu pastete, marineta liellopu meele, marineta silke, tomati zeleja, ceptas renges tomatu marinade vai sinepees
    • O, jā! Sēņu salāti (no sālītam sēnēm), tomāti želejā...
      • Salitas senes, kas pirms tam tiek mercetas un jau shaja procesa puse nozud :) un marinetas senites, ko serveja ar visu to punjkju marinadi un nemt vajadzeja ar mazo karotiti, ar kuru neko laaga panemt nevareja.
        Vel ari auksta gala jeb "rulete" ar olu, burkanu vai glaunaka gadijuma: zavetam plumem, ko "nakamaja diena" uz maizites uzgriezt...
        Ar aboliem pildita zoss un meduu shtoveti kaposti, piles taukos bruninati ieprieksh novaroti kartypelishi (bet tas jau tads vairak ziemassvetku ediens)

        Seenu zupa
        Zivju zupa
        Svaigu darzenu zupa ar pirmajiem pavasara 'jaunajiem' darzenishiem
        Vistas zupa ar skabiem gurkishiem
        Borshch
        Harcho
        Solanka
        Frikadelu zupa
        Skabu kapostu zupa
        Bietishlapu zupa
        Skabenu zupa

        buberts
        Rabarberu debesmannaa
        biezais kiselis no zavetiem augliem un ar siltu pienu
        Risu krems ar dzervenu kiseli
        rabarberu platsmaize ar krejumu un cukuru
        abolu platsmaize
        ogu zelejas (uz kukam virsu)
        Putukrejums

        dzervenu vai upenu morss
        Zavetu auglu kompots
        Abolu kompots

        • Makaroni po flotski un abolu pankukas vai vismaz planas pankukas ar abolu ievarijumu. Rauga pankukas ar krejumu un vispar visadas pankukas
Powered by Sviesta Ciba