Vintidžkulinārijas kursa ietvaros esmu apguvusi arī vinegretu. Kas tālāk? Šķovēti kāposti? Zivs galerts?
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
drusku pārēsties, protams, sanāk, jo garšīgi, bet reti kad paliek otrai dienai kaut kas...
idejām par tālāk - kugele, cepelīni, pildīta līdaka, skābputra, pildītas reņģes, ziemassvētkos populārais cūkas šņukurs, menca burkānu marinādē...
no ne mūsējiem - hašs, pavlova, ungāru salāti, klasiskais Olivjē, ābolu strūdele un brūkleņu pudiņš..
sākumam pietix ideju..;)
Vel ari auksta gala jeb "rulete" ar olu, burkanu vai glaunaka gadijuma: zavetam plumem, ko "nakamaja diena" uz maizites uzgriezt...
Ar aboliem pildita zoss un meduu shtoveti kaposti, piles taukos bruninati ieprieksh novaroti kartypelishi (bet tas jau tads vairak ziemassvetku ediens)
Seenu zupa
Zivju zupa
Svaigu darzenu zupa ar pirmajiem pavasara 'jaunajiem' darzenishiem
Vistas zupa ar skabiem gurkishiem
Borshch
Harcho
Solanka
Frikadelu zupa
Skabu kapostu zupa
Bietishlapu zupa
Skabenu zupa
buberts
Rabarberu debesmannaa
biezais kiselis no zavetiem augliem un ar siltu pienu
Risu krems ar dzervenu kiseli
rabarberu platsmaize ar krejumu un cukuru
abolu platsmaize
ogu zelejas (uz kukam virsu)
Putukrejums
dzervenu vai upenu morss
Zavetu auglu kompots
Abolu kompots