Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vintidžkulinārijas kursa ietvaros esmu apguvusi arī vinegretu. Kas tālāk? Šķovēti kāposti? Zivs galerts?
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
  • Salitas senes, kas pirms tam tiek mercetas un jau shaja procesa puse nozud :) un marinetas senites, ko serveja ar visu to punjkju marinadi un nemt vajadzeja ar mazo karotiti, ar kuru neko laaga panemt nevareja.
    Vel ari auksta gala jeb "rulete" ar olu, burkanu vai glaunaka gadijuma: zavetam plumem, ko "nakamaja diena" uz maizites uzgriezt...
    Ar aboliem pildita zoss un meduu shtoveti kaposti, piles taukos bruninati ieprieksh novaroti kartypelishi (bet tas jau tads vairak ziemassvetku ediens)

    Seenu zupa
    Zivju zupa
    Svaigu darzenu zupa ar pirmajiem pavasara 'jaunajiem' darzenishiem
    Vistas zupa ar skabiem gurkishiem
    Borshch
    Harcho
    Solanka
    Frikadelu zupa
    Skabu kapostu zupa
    Bietishlapu zupa
    Skabenu zupa

    buberts
    Rabarberu debesmannaa
    biezais kiselis no zavetiem augliem un ar siltu pienu
    Risu krems ar dzervenu kiseli
    rabarberu platsmaize ar krejumu un cukuru
    abolu platsmaize
    ogu zelejas (uz kukam virsu)
    Putukrejums

    dzervenu vai upenu morss
    Zavetu auglu kompots
    Abolu kompots

    • Makaroni po flotski un abolu pankukas vai vismaz planas pankukas ar abolu ievarijumu. Rauga pankukas ar krejumu un vispar visadas pankukas
Powered by Sviesta Ciba