Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vintidžkulinārijas kursa ietvaros esmu apguvusi arī vinegretu. Kas tālāk? Šķovēti kāposti? Zivs galerts?
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
  • O, jā! Sēņu salāti (no sālītam sēnēm), tomāti želejā...
    • Salitas senes, kas pirms tam tiek mercetas un jau shaja procesa puse nozud :) un marinetas senites, ko serveja ar visu to punjkju marinadi un nemt vajadzeja ar mazo karotiti, ar kuru neko laaga panemt nevareja.
      Vel ari auksta gala jeb "rulete" ar olu, burkanu vai glaunaka gadijuma: zavetam plumem, ko "nakamaja diena" uz maizites uzgriezt...
      Ar aboliem pildita zoss un meduu shtoveti kaposti, piles taukos bruninati ieprieksh novaroti kartypelishi (bet tas jau tads vairak ziemassvetku ediens)

      Seenu zupa
      Zivju zupa
      Svaigu darzenu zupa ar pirmajiem pavasara 'jaunajiem' darzenishiem
      Vistas zupa ar skabiem gurkishiem
      Borshch
      Harcho
      Solanka
      Frikadelu zupa
      Skabu kapostu zupa
      Bietishlapu zupa
      Skabenu zupa

      buberts
      Rabarberu debesmannaa
      biezais kiselis no zavetiem augliem un ar siltu pienu
      Risu krems ar dzervenu kiseli
      rabarberu platsmaize ar krejumu un cukuru
      abolu platsmaize
      ogu zelejas (uz kukam virsu)
      Putukrejums

      dzervenu vai upenu morss
      Zavetu auglu kompots
      Abolu kompots

      • Makaroni po flotski un abolu pankukas vai vismaz planas pankukas ar abolu ievarijumu. Rauga pankukas ar krejumu un vispar visadas pankukas
Powered by Sviesta Ciba