Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vintidžkulinārijas kursa ietvaros esmu apguvusi arī vinegretu. Kas tālāk? Šķovēti kāposti? Zivs galerts?
Vienīgā atziņa rosola, siļķkažoka un vinegreta sakarā - šos ēdienus nav iespējams uztaisīt drusciņ. Vienmēr sanāk vairākām ēdienreizēm vai pat vairākām dienām.
  • Jā, atceros, ka Tev kaut kad bija laba recepte.
    • vajag?
      • Ja nav grūti, ja nav nekur tālu jāmeklē, varbūt iemet, lūdzu, linku.:)
        • Zini, es nevaru atrast, bet tā lieta ir vienkārša: vāra buljonu no kauliem, astēm un galvām, varbūt vēderiem, klāt tikai latviskās garšvielas - sīpols, melnie pipari, lauru lapas, kāds burkāns. Buljonu nokāš, piespiež pēc garšas citrona sulu, no kā buljons klūst pienaini miglains un skāņš, un piešauj drusku cukura (jāņem vērā, ka aukstam skābumu un saldumu jūt mazāk kā karstma, tāpēc jātaisa itin kreftīgs), tad viņā ātri apvāra filejas ar visu ādu. ņem ārā, filejām izvelk asakas, novelk ādu, smukos gabaliņos liek bļodiņā. buljonu, ja gribas, izkāša vēlreiz, pieliek drusku želatīna ( un šis ir visskērīgākais moments, jo visu citu liekam pēc garšas, bet par želatīnu ir jāzina! taču es nekad neatceros - un pati savā cibā nespēju atrast, ko reiz pierakstīju) - galerts nedrīkst sanākt ciets, bet tāds, kas tikai ledusskapī saželē un jauki tricelīgs.
Powered by Sviesta Ciba