Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Skatos internetveikalā pulsometru un pedometru piedāvājumus un apjūku ik mirkli jo vairāk.
Pirmkārt jau es nesaprotu - vai pulsometrs, kurš izskatās pēc rokas pulksteņa, ir nēsājams ap roku, vai arī tas ir noteikti jāapjož ap ribām, izmantojot komplektā nākošo krūšu jostu?
Otrkārt - vai pastāv ierīces, kuras, būdamas uz mana ķermeņa, aprēķina ne tikai laiku, pulsu un veiktos soļus, bet arī noskrieto distanci? (Vienam anotācijā bija teikts: "uzskaita veiktās darbības un dienas beigās sniedz novērtējumu" - gara acīm jau redzēju displeju, kurā sarkaniem burtiem mirgo TIZLENE vai MUĻĶE)
Un vispār - kā saprast, ar ko tie par 100+ latiem ir labāki nekā tie par 20-25?
  • uz rumpīša piesieta (zem krūtīm) tā ierīce uzskaita tavu sirds ritmu un pēc tā arī rēķina (jāievada laikam svars un garums un vēl visādi parametri) cik esi nokustējusies dienas laikā.
    • Vai tie, kas saucas "sporta pulkstenis ar pulsometru", arī jāsien pie rumpja, uz rokas viņi pulsu nemāk skaitīt?
      • klausies, es tādas lietas meklētu un pasūtītu internetā, tēvzemē no tevis padsmit ādas noplēsīs par štruntu. vai arī izmanto sporta preču bodē strādājošās jaunatnes zināšanas, pieraksti modeli, bet tālāk, par gadžeta lietderību izglītojies tīklā.

        es tik garām ejot blogosfērā esmu lasījusi atsauksmes no dažādiem amatierskrējējiem par heart rate monitoriem, kuros iestellē maršrutus, kuri reģistrē kustību intensitātu un distanci un vēl visādus advancētus parametrus (kaloriju patērinu u.tml. h*ņu).
      • piem., ja uzgūglē kaut ko šitādu "best heart rate monitors" dabon kaut ko tādu:
        http://walking.about.com/od/heartratemonitor/tp/hrm.htm

        un tā un tā un tā...
      • Tieši tā, no rokas pulsu nolasīt pagaidām pulsamteriem nav īsti pa spēkam, tā josta (tas pats, ko te par "ļifonu" nosauca) ir visu puslīdz jēdzīgu pulsamteru komplektā.
  • Vari dabūt pamēģināt.
  • Nu piemēram (neņemot vērā cenu kategoriju, bet praksē) man ir Polar RS400, tur ietilpst pulkstenis un "ļifons"(ti dačiks ap ribām). Pēdas devējs atsevišķi jāpērk. Visa sistēma kopā man rēķina distanci, laiku, pulsu, kalorijas balstoties uz ievadītajiem datiem. Pieslēgt pie kompja var tikai caur IrDa, kam man bija jāpērk atsevišķs puļķis pa 60+eur, jo internetos runāja, ka ebay lētuči nekam nederot.

    Nu tas ir stāsts par manu polāru. Nākamreiz es laikam ņemtu Garminu, tas iekačāts kompī uzreiz rādot, kur tu biji ..un moš arī ar ko, cik ilgi, cik reizes.. :D :P bet gan jau ka par to arī jāsamaksā..

    • stc. man sanāca trā, ka vasarā pirms tika iedāvāts man pulsometrs, es biju Sporta Laboratorijā uz slodzes testu. Man jau patika. Ja nu kas, iesaku. Tur parāda un komentē fiziskās sagatavotības Realitāti, pastāsta arī, ko ar to visu iesākt. Nu tas tā, ja tu piem. gribi pusmaratonus skriet, vai ieviest skriešanu ikdienā ar periodiskiem masu pasākumiem, man liekas veselīgi. Kādus 40lvl pirms 3 gadiem tas maksāja.
    • no lasītā, man liekas, garmins ir pēdējais skrējēju modes brēciens.
  • paprasi antuanetei
  • Tie 100+ līmenī ir labāki tieši ar to, ka viņiem papildus pulsam un hronometram tipiski ir arī attāluma, un, attiecīgi, arī ātruma noteikšanas iespēja. Nav dzirdētas īpaši pozitīvas atsauksmes par tiem attāluma mērītājiem, kas balstās uz soļu skaitīšanu (tiem arī nevajadzētu maksāt 100+). Soļu skaitīšana parasti nozīmē vēl vienu detaļu, kas piestiprināma apavam. Kā var nojaust solis ir diezgan dažāds (atkarībā no tā cik ātri esi nolēmusi skriet, reljefa, seguma, droši vien citiem apstākļiem), bet attāluma aprēķins balstās uz kalibrēto soļa garumu.

    Maksāt 100+ls pulsamteram mūsdienās ir iemesls vien tad, ja viņā attāluma mērīšanai ir iebūvēts GPS uztvērējs. Šādi eksemplāri pēc saviem izmēriem vairs nav gluži sievišķīgi, bet tomēr puslīdz atbilst rokaspulksteņa apjomam (nevajag izvēlēties variantu, kur GPS uztveršanas modulis ir atsevišķa detaļa, parasti stiprināma ap augšdelmu). Praktiski tad šāds modelis spēj diezgan labi rādīt instanto ātrumu (viņš bišķi svārstās, jo GPS koordinātu noteikšanā ir ar dažu metru kļūdu), un pat ļoti precīzi kopējo veikto attālumu un vidējo ātrumu treniņā. Kopā ar instanto pulsu tā ir ļoti laba informācija ko lūrēt skrējiena laikā.

    Visādi treining asistanti man šķiet totāli nederīga fīča. Nekad neesmu ilgojies lai mani kāds dzelzis vērtētu, vai plānotu manus treniņus:)

    Un jā, šajā segmentā arī aparātiem ir sasaiste ar kompi, lai visu vari pēc tam var pētīt visādos griezumos, atrādīt visādus grafikus utt.
  • Piebilstot augšminētajam - jā, pulsa devējs vienmēr būs krūšu josta, ap roku pulsu neviens nemēra.
    100+ maksā ne tikai tie pulsometri, kas ar GPS, bet arī tie, kas uzkrāj datus mazos intervālos un ļauj pēc tam transportēt uz datoru, parādot līknes (man, piemēram, ir Polar 625, kas oriģinālā maksāja ap 250 Ls, un kam nekāda GPS nav). Tiesa gan, Polaru varu neieteikt Minchux minēto iemeslu dēļ, proti, tizlā datu transportēšan caur IrDa (varbūt jaunajiem modeļiem ir sakarīgāk, nezinu).

    Tieši skriešanas vajadzībām palūdz padomu noskrien.lv forumā (droši vien tur ir kādas tēmas par pulsometriem, ja pameklē) vai aizej uz veikalu Maratons Barona kvartālā, viņi izplata Garmin un Suunto un noteikti mācēs izstāstīt, kas Tev varētu derēt.

    Iesākumā izdomā, ko tieši no pulsometra gribi - vai lai vienkārši rāda konkrētā brīža pulsu un piefiksē treniņa datus, vai arī gribēsi detālāk pētīt, ko un kā esi saskrējusi, un plānot treniņus, attiecīgi, tad tās līknes un grafiki tiešām noder. Nu, un GPS un mērīšanās ar kilometrāžu/stundām Endomondo tagad ir modes kvieciens (jāatzīst, ka noteikti visai iedvesmojošs un motivējošs, daudzi paziņas izmanto).
Powered by Sviesta Ciba