Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Skatos internetveikalā pulsometru un pedometru piedāvājumus un apjūku ik mirkli jo vairāk.
Pirmkārt jau es nesaprotu - vai pulsometrs, kurš izskatās pēc rokas pulksteņa, ir nēsājams ap roku, vai arī tas ir noteikti jāapjož ap ribām, izmantojot komplektā nākošo krūšu jostu?
Otrkārt - vai pastāv ierīces, kuras, būdamas uz mana ķermeņa, aprēķina ne tikai laiku, pulsu un veiktos soļus, bet arī noskrieto distanci? (Vienam anotācijā bija teikts: "uzskaita veiktās darbības un dienas beigās sniedz novērtējumu" - gara acīm jau redzēju displeju, kurā sarkaniem burtiem mirgo TIZLENE vai MUĻĶE)
Un vispār - kā saprast, ar ko tie par 100+ latiem ir labāki nekā tie par 20-25?
  • Tie 100+ līmenī ir labāki tieši ar to, ka viņiem papildus pulsam un hronometram tipiski ir arī attāluma, un, attiecīgi, arī ātruma noteikšanas iespēja. Nav dzirdētas īpaši pozitīvas atsauksmes par tiem attāluma mērītājiem, kas balstās uz soļu skaitīšanu (tiem arī nevajadzētu maksāt 100+). Soļu skaitīšana parasti nozīmē vēl vienu detaļu, kas piestiprināma apavam. Kā var nojaust solis ir diezgan dažāds (atkarībā no tā cik ātri esi nolēmusi skriet, reljefa, seguma, droši vien citiem apstākļiem), bet attāluma aprēķins balstās uz kalibrēto soļa garumu.

    Maksāt 100+ls pulsamteram mūsdienās ir iemesls vien tad, ja viņā attāluma mērīšanai ir iebūvēts GPS uztvērējs. Šādi eksemplāri pēc saviem izmēriem vairs nav gluži sievišķīgi, bet tomēr puslīdz atbilst rokaspulksteņa apjomam (nevajag izvēlēties variantu, kur GPS uztveršanas modulis ir atsevišķa detaļa, parasti stiprināma ap augšdelmu). Praktiski tad šāds modelis spēj diezgan labi rādīt instanto ātrumu (viņš bišķi svārstās, jo GPS koordinātu noteikšanā ir ar dažu metru kļūdu), un pat ļoti precīzi kopējo veikto attālumu un vidējo ātrumu treniņā. Kopā ar instanto pulsu tā ir ļoti laba informācija ko lūrēt skrējiena laikā.

    Visādi treining asistanti man šķiet totāli nederīga fīča. Nekad neesmu ilgojies lai mani kāds dzelzis vērtētu, vai plānotu manus treniņus:)

    Un jā, šajā segmentā arī aparātiem ir sasaiste ar kompi, lai visu vari pēc tam var pētīt visādos griezumos, atrādīt visādus grafikus utt.
Powered by Sviesta Ciba