Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Skatos internetveikalā pulsometru un pedometru piedāvājumus un apjūku ik mirkli jo vairāk.
Pirmkārt jau es nesaprotu - vai pulsometrs, kurš izskatās pēc rokas pulksteņa, ir nēsājams ap roku, vai arī tas ir noteikti jāapjož ap ribām, izmantojot komplektā nākošo krūšu jostu?
Otrkārt - vai pastāv ierīces, kuras, būdamas uz mana ķermeņa, aprēķina ne tikai laiku, pulsu un veiktos soļus, bet arī noskrieto distanci? (Vienam anotācijā bija teikts: "uzskaita veiktās darbības un dienas beigās sniedz novērtējumu" - gara acīm jau redzēju displeju, kurā sarkaniem burtiem mirgo TIZLENE vai MUĻĶE)
Un vispār - kā saprast, ar ko tie par 100+ latiem ir labāki nekā tie par 20-25?
  • Piebilstot augšminētajam - jā, pulsa devējs vienmēr būs krūšu josta, ap roku pulsu neviens nemēra.
    100+ maksā ne tikai tie pulsometri, kas ar GPS, bet arī tie, kas uzkrāj datus mazos intervālos un ļauj pēc tam transportēt uz datoru, parādot līknes (man, piemēram, ir Polar 625, kas oriģinālā maksāja ap 250 Ls, un kam nekāda GPS nav). Tiesa gan, Polaru varu neieteikt Minchux minēto iemeslu dēļ, proti, tizlā datu transportēšan caur IrDa (varbūt jaunajiem modeļiem ir sakarīgāk, nezinu).

    Tieši skriešanas vajadzībām palūdz padomu noskrien.lv forumā (droši vien tur ir kādas tēmas par pulsometriem, ja pameklē) vai aizej uz veikalu Maratons Barona kvartālā, viņi izplata Garmin un Suunto un noteikti mācēs izstāstīt, kas Tev varētu derēt.

    Iesākumā izdomā, ko tieši no pulsometra gribi - vai lai vienkārši rāda konkrētā brīža pulsu un piefiksē treniņa datus, vai arī gribēsi detālāk pētīt, ko un kā esi saskrējusi, un plānot treniņus, attiecīgi, tad tās līknes un grafiki tiešām noder. Nu, un GPS un mērīšanās ar kilometrāžu/stundām Endomondo tagad ir modes kvieciens (jāatzīst, ka noteikti visai iedvesmojošs un motivējošs, daudzi paziņas izmanto).
Powered by Sviesta Ciba